85 f1.8 USM test ostrości
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
świetnie, ale dlaczego ja nie widzę różnicy? świetny obiektyw? czy raczej możliwości monitora nie sa tak duże by zauważyć różnicę? i dlaczego iso 640? zdjęcia z ręki? oj sł by ten test... nic nie wnosi IMOOko plus aparat - dobrana para.
-
test nie był robiony "profesjonalnie". Nie przypadkiem dopisałem, że jest "domowy". To raczej efekt zabawy szkiełkami. Pomyślałem, że może kogoś zainteresować. Profesjonalne testy dostępne są w sieci. Jeżeli uważacie, że absolutnie nic nie wnosi nie odpowiadajcie, niech "umrze" śmiercią naturalną albo zgłoście problem adminowi aby go usunął. Nie będę miał nic przeciwko.Komentarz
-
Testy ostrości to się robi na ISO100 i ze statywu. Wg mnie fotografowana scena i parametry aparatu są dobrane w sposób nie mający z testowaniem nic wspólnego. Do tego nie ma pewności czy AF za każdym razem trafił dokładnie w celowany punkt czyli nie ma pewności że mniejsza ostrość na którymś ze zdjęć jest wynikiem słabszej optyki / otworu przysłony.
Idź robić ciekawsze zdjęcia zamiast bawić się w testy
Komentarz
-
Dajcie spokój. Gośc zrobił sobie teścik. Nie profesjonalny co sam przyznaje podaje wsystkie parametry tego testu i jak ktoś chce to niech czyta, oglada i wyciaga wnioski a jak nie chce to nie i już.5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
-
5D| 350D+BG-E3| S15-30| T28-75| C85|
Fotki tutaj: flickr.com/photos/robinfoto i tutaj: plfoto
"Tylko kisielem spłynie prawda" - ruchoporu.org
Komentarz
-
wycinek z srodka kadru
roznice bylo by widac bardziej na brzeguAmator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.plKomentarz
-
Jeszcze kilka uwag i człowiek zrobi proftest. Moim zdaniem to wypada być wyrozumiałem i udzielić koledze porad. Cenię ludzi, którzy chcą coś zrobić dla innych a początki bywają trudne.EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Dla mnie osobiście taki test jest bardziej użyteczny niż "test profesjonalny" przy ISO100 i ze statywu a w dodatku na perfekcyjnie oświetlonym obiekcie. A to dlatego że przecież większość fotek jakie się robi to właśnie z ręki i w trudniejszych warunkach światła gdzie trza podbić ISO. Chodzi o rzeczywiste możliwości obiektywu w warunkach przeciętnych a nie symulowanie warunków IDEALNYCH które w naturze występują rzadko.Testy ostrości to się robi na ISO100 i ze statywu. Wg mnie fotografowana scena i parametry aparatu są dobrane w sposób nie mający z testowaniem nic wspólnego. Do tego nie ma pewności czy AF za każdym razem trafił dokładnie w celowany punkt czyli nie ma pewności że mniejsza ostrość na którymś ze zdjęć jest wynikiem słabszej optyki / otworu przysłony.
Idź robić ciekawsze zdjęcia zamiast bawić się w testy
Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.Komentarz
-
Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł
Komentarz
-
może ktoś napisze mały tutorial "jak wykonac test obiektywu"
a uzyteczność szkła najlepiej sprawdza sie w boju.... w akcji... przy pracyOko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
Komentarz