zrzucanie fotek z 400d...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BoHeN

zrzucanie fotek z 400d...

Witam wszystkich!
    jestem szczęśliwym posiadaczem EOSa 400d..
    sprawuje zajefajnie ale do momentu kiedy trzeba zrzucić foty na PC..
    po podłączeniu kabla USB do aparatu i PC nie da sie odrazu zrzucic fotek
    aparat zaczyna mielić karte i dopiero po jakis 3-4 minutach można zrzucac.. czy to jest normalne czy moj posiada wadę fabryczną??
    Pozdrawiam!!
  • Mutt
    Początki nałogu
    • 2006
    • 252

po USB zazwyczaj wolniej idze proponuję kupić czytnik za ~30 zł na allgero.
    Instagram

Komentarz

• szpindek

U mnie sytuacja wyglada identycznie, na szczeście zakupiłem czytnik i jest o niebo lepiej. Dodam, że na małpce nikona również tak to wygląda, jednak tam można zmienić typ połączenia z komputerem na Mass storage i działa dużo szybciej i lepiej. W canonie takiej możliwości nie ma więc pozostaje kupno czytnika.

Komentarz

• tomaj_2
        Bywalec
        • 2006
        • 247

Zamieszczone przez Mutt
        po USB zazwyczaj wolniej idze proponuję kupić czytnik za ~30 zł na allgero.
        A czytnik to jak podłączasz co ??
        BoHeN - przede wszystkim jaka duża karta...ile fotek na niej...jak zgrywasz pliki..jak z dysku czy przez program dołączony do aparatu ??
        3-4 minuty to ... raczej za dużo jak na normalne działanie...
        Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
        Moje wypociny

Komentarz

• Max_im
          Uzależniony
          • 2006
          • 668

U mnie czas migania i wynosi ok 20s
          I zależy od ilości zdjęć na karcie
          Zgrywam przez program dołączony do aparatu
          W biosie komputera są ustawienia USB może tam da się coś zmienić żeby przyspieszyć.
          ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• kawo
            Bywalec
            • 2006
            • 238

u mnie w 350d własciwei startuje od razu, zadne tam czekanie kilku minut.
            70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Komentarz

• BoHeN

1 GB karta zapchana cała.. miganie schodzi po 3 minutach i wtedy włancza się sam program z Canona.. a karta to jest Toshitba ale nie mam pojęcia z jaką prędkością pracuje.. ja mam właśnie doświadczenie z N i tam wsio sie ładnie szybciutko zasysało.. czytnika narazie nei bede kupował bo zbieram na bank danych
              dzięki za odpowiedz!!

Komentarz

• tomaj_2
                Bywalec
                • 2006
                • 247

Najprostszy test...weź inną kartę i zobacz czy jest tak samo...poza tym czy tak samo długo myśli jak jest tylko kilka fotek ??
                Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
                Moje wypociny

Komentarz

• ecki74
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 289

Zamieszczone przez BoHeN
                  1 GB karta zapchana cała.. miganie schodzi po 3 minutach i wtedy włancza się sam program z Canona.. a karta to jest Toshitba ale nie mam pojęcia z jaką prędkością pracuje.. ja mam właśnie doświadczenie z N i tam wsio sie ładnie szybciutko zasysało.. czytnika narazie nei bede kupował bo zbieram na bank danych
                  dzięki za odpowiedz!!
                  Wszystko zależy od pojemności karty, jej szybkości no i procentowego jej zajęcia. Więc im karta wolniejsza, większa jej pojemność i 100 % zapchanie spowoduje ,że troszkę trzeba poczekać :-D
                  -owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Komentarz

• qpr
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 21

Ma też znaczenie czy posiadasz interfejs USB 2.0 w swoim komputerze.. i to nawet b.duże znaczenie Też mam 400D.. i gdy chcialem zrzucić fotki na ciut starszego kompa z USB 1.1 to myślałem że mnie poskręca
                    EOS 50D, S 8/3.5 fisheye, T17-50/2.8, C50/1.4, C100/2.8, C70-300/4-5.6

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez tomaj_2
                      3-4 minuty to ... raczej za dużo jak na normalne działanie...
                      Zalezy od wielkosci karty... bo po zrobieniu zdjec musi ja jeszcze przewinac do poczatku . Dla kart 2 GB przewijanie podobno trwa wlasnie ok 3-4 minut .

Komentarz

• tomaj_2
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 247

Zamieszczone przez Vitez
                        Zalezy od wielkosci karty... bo po zrobieniu zdjec musi ja jeszcze przewinac do poczatku . Dla kart 2 GB przewijanie podobno trwa wlasnie ok 3-4 minut .
                        Tiaaaaaaaaaaaaaaaaaa 8)
                        Moje wypociny

Komentarz

Pracuję...