CZy mozna kupować az tak tanio (aigars.co.uk)?

Zwiń
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • autor1970

    #1

    CZy mozna kupować az tak tanio (aigars.co.uk)?

    Witam wszystkich.
    Kilka dni temu wpadłem na to forum i rzucił mi się w oczy link do http://www.aigars.co.uk. Ten sklep ma nieprzyzwoicie niskie ceny sprzętu foto. Zupełnie nie łapię o co w tym chodzi lub gdzie tkwi haczyk. Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z zakupami w tym sklepie.
  • ags
    Bywalec
    • 2005
    • 185

    #2
    Standardowo, płatność Western Union, oszusty.
    puszka, szkieko i błyskotka

    Komentarz

    • autor1970

      #3
      Na pierwszy rzut oka wszystko wygląda kusząco i mocno nęci. Myśałem, że skoro taki link jest reklamowany na tym forum to można im ufać. Zastanaiwam się czy ktoś próbował kupić tam cokolwiek i jak to się skończyło.

      Komentarz

      • mor_feusz
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1370

        #4
        Wal to - raz tez sie dalem nabrac (porawie idenrtycznie wygladalo, tez kamerki - na szczescie smieszne pieniadze wydalem i oddali kase). Nawet nie patrz. Dzieki za linka. Zglosze info o przestepstwie!!!!!!!!!!!!!!
        Edit:
        75 Shaftesbury Avenue - not to pojechali ma MAXA - gdzie na Shaftesbury Avenue taki sklep. (dla tych co nie widza to jest ta glona na Picadilly od Amora na prosto - w lewo Regents Street). Wlasnie dzwonie na policje.
        Edit2: zobacz jeszcze na Domene i rejestracje i opis - zreszta kliknij a sam zobaczysz
        Ostatnio edytowany przez mor_feusz; 5033.

        Komentarz

        • autor1970

          #5
          Dzięki za odpowiedź. Szukam jakiegoś dobrego i pewnego sklepu w Londynie.
          Kumpel wraca z końcem listopada i liczyłem, że mógłby coś tam dla mnie kupić. Chodzi mi o Canona 350D lub 400D. Czy warto wogóle szukać dobrej ceny na taki sprzęt w Anglii?

          Komentarz

          • mor_feusz
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1370

            #6
            Ciezko powiedziec. Dla kogos kto tutaj pracuje jest taniej. Ja tam kupowalem w Jessops'ie. Jest to sklep uwazany za dorgi, ale jak poszedlem to ui upuscik dostalem + dodatkowo jakis UV + torba za pol ceny tak wiec zadowolony bylem, pozatym 400D kosztuje ok 1,5 dnia pracy (w zaleznosci czy kontraktuje czy nie i czy siedze tylko w prcy i robie to co tobie) tak wiec nie patrze na inne ceny. Poszukaj na forum kolega forumowy z Edinburgh podawal przydatny link od porownywarki cen sprzetu canona, jest stronka ktora porownuje wybrane rzeczy (canon w szczegolnosci) - najtansza opcja - tylko online. Doradzam dokupic za dodatkowe 60Ł (czyli ~ 400 PLN) 3 Years Accidental Damage and Cover plan. Przez 3 lata masz naprawe za darmo a nawet jak przypadkowo zniszczysz aparat (np spadnie ci z mostu albo wpadnie pod pociag - to ci naprawia - ak nie ot otrzymuszesz nowy)

            Update: na policje zgloszone http://www.met.police.uk/ (telefonicznie + email poszedl.

            Komentarz

            • autor1970

              #7
              Dzięki za pomoc

              Komentarz

              • miszaqq
                Uzależniony
                • 2006
                • 678

                #8
                Zamieszczone przez mor_feusz
                Poszukaj na forum kolega forumowy z Edinburgh podawal przydatny link od porownywarki cen sprzetu canona, jest stronka ktora porownuje wybrane rzeczy (canon w szczegolnosci) - najtansza opcja - tylko online.
                ta stronka to:

                http://camerapricebuster.co.uk/

                z tych tanszych sklepow to kupowalem juz w cameras2u i bristol camera, oczywiscie takze jessops bo jak sie poszuka to maja czasami fajne kody rabatowe, oczywiscie wszystko tylko online
                pzdr
                EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

                Komentarz

                • Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

                  #9
                  Zamieszczone przez autor1970
                  Na pierwszy rzut oka wszystko wygląda kusząco i mocno nęci. Myśałem, że skoro taki link jest reklamowany na tym forum to można im ufać.
                  A jaki masz powod uwazac ze administrator forum ma pelna kontrole nad automatycznymi reklamami google?
                  To google za nie odpowiada, nie forum .
                  Bylo juz cos podobnego: http://canon-board.info/showthread.php?t=15719
                  a ja zaczynam meczyc Hazana by cos z tym zrobil.

                  Komentarz

                  • gwozdzt
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 5780

                    #10
                    Zamieszczone przez Vitez
                    A jaki masz powod uwazac ze administrator forum ma pelna kontrole nad automatycznymi reklamami google?
                    Czy chcąc posluchać radia muszę znać zasady propagacji fal elektromagnetycznych? :wink:

                    Zamieszczone przez Vitez
                    To google za nie odpowiada, nie forum .
                    Ty to wiesz, stali użytkownicy forum też wiedzą, ale nowi niekoniecznie.
                    Sam wcześniej nie wiedziałem o co chodzi.

                    Zamieszczone przez Vitez
                    z tego wątku własnie dowiedziałem się o co chodzi. Tzn. domyslam się, bo szczegółowych zasad funkcjonowania reklam google dalej nie znam i nie zamierzam poznawać, bo reklamy ogólnie mam w nosie jako takie :-)

                    Zamieszczone przez Vitez
                    a ja zaczynam meczyc Hazana by cos z tym zrobil.
                    I bardzo dobrze. Bo niezależnie od zasad na jakich to funkcjonuje i kto jest za to odpowiedzialny uważam że reklamowanie złodzieja jest nie na miejscu i należy dążyć do tego, aby ten proceder powstrzymać, a winnych pociągnąć do odpowiedzialnośći.
                    Pozdrowienia, Tomek

                    Komentarz

                    • Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

                      #11
                      Zamieszczone przez gwozdzt
                      Czy chcąc posluchać radia muszę znać zasady propagacji fal elektromagnetycznych? :wink:
                      Wyjasnienia dostales w poprzednim watku ale i tu musisz sie powtarzac?

                      Uderz w stol... .

                      Naprawde mialem cie za porzadniejszego czlowieka a tu widze niestety sklonnosc do rozdmuchiwania afer - w sensie cos sie nie spodobalo to trzeba w kazdym powiazanym watku jak najglosniej to rozkrzyczec byle moja racja byla mojsza niz twojsza .

                      Komentarz

                      • drmott

                        #12
                        Zamieszczone przez autor1970
                        Witam wszystkich.
                        Kilka dni temu wpadłem na to forum i rzucił mi się w oczy link do http://www.aigars.co.uk. Ten sklep ma nieprzyzwoicie niskie ceny sprzętu foto. Zupełnie nie łapię o co w tym chodzi lub gdzie tkwi haczyk. Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z zakupami w tym sklepie.
                        Przed zrobieniem zakupów w jakimś sklepie online warto zawsze trochę pogooglować, aigars.co.uk pojawia się bardzo często opisywany jako fake.

                        Są też bazy danych fake'owych witryn i sklepów, np tutaj:
                        Artists Against 419 Database: A visual answer to 419


                        Oczywiście nie ma tam wszystkich lewych sklepów, ale np. tytułowy aigars.co.uk jest.

                        Komentarz

                        • slawi_3000
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 568

                          #13
                          Żeby było śmieszniej, to nad tym watkiem ciągle (no OK, od 5 minut) swieci reklama Aigars
                          Pozdrawiam
                          Sławek

                          Komentarz

                          • Reason
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 105

                            #14
                            Dopóki będzie na stronie adres internetowy tej firmy będzie pojawiało się ogłoszenie.

                            Komentarz

                            • hyzop
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 413

                              #15
                              No a co powiecie o tym sprzedawcy. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=137092457

                              Komentarz

                              Pracuję...