Przejsciowka z potwierdzeniem ostrosci - inne

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mor_feusz
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1370

Przejsciowka z potwierdzeniem ostrosci - inne

Witam.
    Tak sobie przegladam dzisiaj ebay i wpadla mi do glowy 1 rzecz. Co bylo gdyby na pierscien posredni (najmniejszy) nalozylo sie przejsciowke. Bylo by potwierdzenie ostrosci? (niestety nie mam pierscieni i nie wiem jak wygladaja)
  • Bagnet007
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1344

Raczej nie bo aparat i tak nie będzie widział obiektywu. Pierścień komunikuje obiektyw z aparatem jak przedłużacz dodając jakieś swoje informacje.

Komentarz

• mor_feusz
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1370

OK. Nie wiedzialem Nie przygladalem sie pierscieniowi. Zastanawialem sie czy sa takie ktore przenosza elektronike (tak jak TC). OK. chce sobie zrobic 1 jak w poradach rozwalajac 28-80 i tak sobie zrobie. (chce miec taka jak mi pasi, nie chodzi mi o kase)

Komentarz

• RobertG
        Coś już napisał
        • 2006
        • 83

Ale dendalion jest przyklejony do adaptera.Mozesz sobie dokręcić pierścienie (chyba dobrze rozumiem,ze chodzi o pierścienie Makro i obiektyw manualny np na M-42?) i na to przykręcic obiektyw.Masz wtedy potwierdzenie ostrości (zniknie przy duzych wartościach przysłony, jak bedzie za ciemno)

Komentarz

• Richie
          Uzależniony
          • 2006
          • 625

To jest koleś z Canon Board który tym handluje http://canon-board.info/member.php?u=1803
          Richie
          FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Komentarz

• mor_feusz
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1370

Zamieszczone przez RobertG
            Ale dendalion jest przyklejony do adaptera.Mozesz sobie dokręcić pierścienie (chyba dobrze rozumiem,ze chodzi o pierścienie Makro i obiektyw manualny np na M-42?) i na to przykręcic obiektyw.Masz wtedy potwierdzenie ostrości (zniknie przy duzych wartościach przysłony, jak bedzie za ciemno)
            Tak masz racje
            ja postanowilem zrobic sobie cos takiego http://canon-board.info/showthread.php?t=9261 poniewaz mam nieuzywany obiektyw 28-80.

Komentarz

Pracuję...