Witam, jestem wlasnie przed zakupem lustra cyfrowego, i nie mialbym problemu z wyborem aparatu gdyby nie wszedl nastepca 350D - 400D. Roznia sie one miedzy soba niewieloma rzeczami- matryca, minimalnie wielkoscia i ciezarem, paroma funkcjami oraz co jest najciekawsze- usowaniem brudu z matrycy. Jednak taki nowy i nie sprawdzony system w srod normalnej pracy u uzytkownikow nie zostal jeszcze pozadnie napewno przetestowany i budzi watpliwosci co do jego skutecznosci. Sam moze i bym sie skusil na niego, gdyby wlasnie nie ta niewiadoma o nowym dziecku Canona. Czy jest wsrod was juz ktos moze co sprawdzil mozliwosci tych aparatow i moze wyrazic swoja subiektywna opinie, a zwlaszcza z nowym systemem usowania zabrudzen w 400D? Jak to sie odnosi do jakosci zdjec? Prosze o jakies podpowiedzi i sugestie. z gory dzieki!
350 czy 400?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Komentarz
-
Też miałem ten dylemat, ale mówiąc krótko: wielkość matrycy nie była dla mnie tak znacząca, bo matryca z 350D by mi starczyła ze spokojem, czyszczenie matrycy to w zasadzie bajer, a czuję, że bez gruchy i tak się nie obejdzie. Za to przekonał mnie AF z 30D i jestem teraz szczęśliwym posiadaczem 400D
Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACROKomentarz
-
Ze mną też było podobnie - dylemat 350 czy 400 ?? Jak zawsze w atkich wypadkach dośc często dochodzi do głosu sprawa kasy, ale w rzeczywistości poszedłem w new (400D) a przeważyło to, że 9 pkt AF, 2 mln pkseli więcej -a te czyszcenie rzeczywiscie chyba może działac ale to się oaże później.-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.plKomentarz
-
350 czy 400? - pierwotny początek wątku
Witam serdecznie
drodzy forumowicze czy mozecie mi podpowiedziec czy jest potrzeba dla początkuującego fotografowania inwestować w 400? zaczynam przygodę z fotografią i zastanawiam się nad wyborem aparatu. pomijając wielkość matrycy powiedzcie co sądzicie o 400, o 350 jakie obiektywy do nich najlepiej bedą pasować.
pozdrawiam i licze na pomocKomentarz
-
jezeli masz zaczac przygodę z fotografią to doluz te 200-400zl i kup 400d
obiektywy pasuja takie jak do wszystkich innych canonow z af350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canonaKomentarz
-
Wszystko zależy od tego, jaką gotówką dysponujesz. Jeżeli możesz - kup 400D.
Na temat obiektywów poczytasz w archiwum
M@riuszCanon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300Komentarz
-
Ja w sierpniu kupiłem 350D..dziś kupiłbym 400D ale tylko ze wzgledu na "nowatorski" sposób czyszczenia matrycy cała reszta raczej nie ma znaczenia może po za nowym układem AF ale jak dla mnie ten w 350 jest wystarczający...co do akcesoriów i obiektywów to jest to Ci zupełnie obojętne nawet baterie i Gripy sa te same...reasumując to tylko kwestia kaski, jeśli Cię stać to kup 400D
Komentarz
-
350-ke kupiłem w lipcu i dziś, podobnie jak MadMax, kupiłbym 400D: ze względu na ciut lepszy grip, wyświetlacz, AF i czyszczenie matrycy. Trzeba jednak pamiętać o tym, że różnica w jakości zdjęć nie jest aż tak wielka, czyt. mało zauważalna. Więc musisz zdecydować na czym Ci zależy. Pzdr.Komentarz
-
Nie miałem 350D, mam 400D... wybrałem, bo naczytałem się o kłopotach AF 350-ki z jasnymi obiektywami... i w 400D tych problemów raczej nie ma (nie zauwazyłem). Różnica w cenie niewielka...więc po co się cofać, tym bardziej, że prócz AF jest jeszcze kilka drobiazgów na + dla 400dCanon AE-1 FD 28/2,8; FD 50/1,8
Canon eos 300 EF 75-300/4-5,6 II; sigma 28-80/3,5-5,6
Canon eos 400D EF 50/1,8 II; Tamron 17-50/2,8; 70-200/4LKomentarz
-
Jeśli chodzi o cyfrę to tu lepiej się nie cofać
. Ja bym wziął 400D
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
mam 350D, fotografowałem wieloma jasnymi szkłami canona i sigmy, nigdy problemów nie miałemNie miałem 350D, mam 400D... wybrałem, bo naczytałem się o kłopotach AF 350-ki z jasnymi obiektywami... i w 400D tych problemów raczej nie ma (nie zauwazyłem). Różnica w cenie niewielka...więc po co się cofać, tym bardziej, że prócz AF jest jeszcze kilka drobiazgów na + dla 400dKomentarz
-
a ja tez w sierpniu kupiłem 350d, ale teraz nie kupiłbym 400d, z prostej przyczyny. W Media w Łodzi za 350d =kit zapłaciłem 2048 zł. Sprzet nowy, z gwarancją, orygin. zapakowany. Za 400d musiałbym co najminej 1 tys. więcej zapłacic... szkoda kasy70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHGKomentarz
-
No to miałes farta kupując w MM 350KIT za 2048 - średnio chodzą po 2300 - a 400DKIT kupisz już spokojnie za 2850.-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.plKomentarz
Komentarz