Porównanie systemów

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • st_art
    • 2004
    • 13

Porównanie systemów

Witam,
    Jakieś 3 miesiące temu ktoś z forumowiczów, w swoim poście dotyczącycm rozterek w sprawie wyboru systemu, umieścił link do fajnego porównania głównych systemów. Szukałem na różne sposoby, ale nie mogę znaleźć tego postu. Z tego porównania wynikało, że C jest najlepszy , ale były tam zawarte wskazówki jak porównywać aparaty/systemy. Jeżeli komuś przypomni się to bardzo proszę o info. Chciałem podesłać znajomemu, który właśnie stoi przed takim wyborem.
    Pozdrawiam
    AS
  • bundy
    Uzależniony
    • 2006
    • 760

Zamieszczone przez st_art
    Witam,
    aparaty/systemy. Jeżeli komuś przypomni się to bardzo proszę o info. Chciałem podesłać znajomemu, który właśnie stoi przed takim wyborem.
    Pozdrawiam
    AS
    IMHO żadne syntetyczne porównania, tabelki i wykresy nie pozwalają na wyrobienie sobie zdania nt. danego systemu. Sprzęt trzeba po prostu, przepraszam za słowo, pomacać :-) Główne parametry sprzętu, które można wyrazić liczbami są oczywiście ważne i dają jakiś obraz danego systemu, ale na przykład kwestia ergonomii jest już nieco bardziej subiektywna. Co z tego, że na jakimś forum czy w całej tonie recenzji ludzie będą piać z zachwytu nad ergonomią i klawiszologią danego systemu, skoro jakiemuś użytkownikowi to nie będzie pasować i potem powie, że "osławiona ergonomia marki na literę ..." jest do d... :-)
    Nie wierzę, że są ludzie, którzy podejmują decyzję o wyborze systemu (a to decyzja bardzo ważna i wiążąca na jakiś czas), tylko na podstawie porównań w necie albo gazetach. Zawsze można pójść do MM (Miejskiej Macalni) albo umówić się z jakimś tip'em i przekonać się jak co leży w łapkach.
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

O to chodziło?

Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• st_art
        • 2004
        • 13

W 100% zgadzam się, że na podstawie zestawienia danych nie da się optymalnie wybrać aparatu/systemu. Tak się składa, że w Miejskiej Macalni różny sprzęt został przez niego obmacany - sam mu to doradziłem. Miał możliwość pomacania także mojego D60 (nie wiem czy to był dobry pomysł bo mógł sie zrazić do "dziadka"). Ma swojego faworyta (niestety Sony ). A w tym artykule, o który pytam były w prosty sposób przedstawione pewne zależności i cechy na które należy zwrócić uwagę, a których ja (z uwagi na swoją niewiedzę) nie jestem w stanie mu wyjaśnić (chociażby kwestia rozdzielczości matrycy względem zakresu czułości).
        Pzdr
        AS

Komentarz

• st_art
          • 2004
          • 13

Dzięki gwozdzt to było to.

Komentarz

Pracuję...