Planuje wyjazd z rejon jak w nagłówku. Byłoby to na przełomie listopada i grudnia tego roku. Ciekawy jestem czy znaleźliby się chetni na taki wypad? Cały wyjazd potrwałby z 4 dni. Pobyt w strefie 1 dzień. Prypeć jest miastem "wymarłym" więc można zrobić zdjęcia w plenerze jakiego nigdzie indziej raczej sie nie znajdzie. Co do promoieniiowania to jego poziom jest całkowicie bezpieczny.
Czarnobyl, Prypeć.
Zwiń
X
-
-
-
-
W Warszawy to jakieś 800 km do Kijowa i z 70 do Czernobyla. Transport moim samochodem do Kijowa, a tam już jednodniowy wypad organizuje Ukraińska firma. Koszt jednodniowej "wycieczki" do zony to jakieś 120 - 150$. Co do reszty to nie kalkulowałem jeszcze dokładnie. Na benzynę trzeba by się zrzucić i w Kijowie doliczyc jakiś hotel.Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.Komentarz
-
wstępnie zaklepuje miejsce, jednak prosiłbym o w miare dokładny kosztorys (nie wiem, ile Twój samochód pali
) Ten koszt wycieczki to dla całej ekipy, czy od łebka?
Komentarz
-
Komentarz
-
Dlaczego w takim terminie? Zimą to chyba są bardzo ograniczone możliwości poruszania się, lepiej na wiosnę, na majówkę.
Ja myślałem już o tym od dawna, ale zima raczej odpada no i warto by poznać dokładnie koszty.Komentarz
-
Komentarz
-
-
Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
Jeśli moge być pomocny to zapraszam na opuszczone.com - Ci ludzie, zresztą założyciel strony to mój znajomy byli już kilka razy w Prypeciu i wiedzą co i jak i z kim organizować - jest kontakt więc jakby co to możesz do niego meila póścić.
EDIT
We FAQ'u znalazłem takie coś -
mam pytanie odnośnie wyjazdu do Czarnobyla / Prypeci... ::
...o wszystkim było pisane na forum, więc zapraszam do przeglądania i szukania tam informacji. proszę nie zawracać głowy pytaniami jak załatwić wyjazd, wejscie do strefy itd... na forum był podawany link do biura w Kijowie które podobne wycieczki załatwia... wbrew wcześniejszym informacjom - nie mamy możliwości załatwiania wyjazdu do strefy.Ostatnio edytowany przez Bushi; 7059.Komentarz
-
Kurcze, jakby to było na wiosnę to pojechałbym w ciemno...Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł
Komentarz
-
Właśnie obejrzałem sobię tę stronkę i ... już mi wystarczy
Sorry za OT - mało co mnie rusza ale na tym wymiękłem. Obejrzyjcie filmiki.Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego
+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP 
Moje wypocinyKomentarz
-
A ta pierwsza to aby nie ta sama strona na której (porównując ze wcześniejszymi zdjęciami Kid of Speed) wyszło, że "ahtyści" ustawiali sobie "rekwizyty" (rozrzucone lalki, krzesła, whatever) w opuszczonych domach tak, żeby im bardziej pasowało do koncepcji sztuki? Pamiętam taki wątek na prf(c), ale nie pamiętam dokładnie o jakie WWW chodziło...Komentarz
-
Komentarz
Komentarz