Czarnobyl, Prypeć.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Woodland
    Bywalec
    • 2006
    • 106

Czarnobyl, Prypeć.

Planuje wyjazd z rejon jak w nagłówku. Byłoby to na przełomie listopada i grudnia tego roku. Ciekawy jestem czy znaleźliby się chetni na taki wypad? Cały wyjazd potrwałby z 4 dni. Pobyt w strefie 1 dzień. Prypeć jest miastem "wymarłym" więc można zrobić zdjęcia w plenerze jakiego nigdzie indziej raczej sie nie znajdzie. Co do promoieniiowania to jego poziom jest całkowicie bezpieczny.
    Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.
  • Zielony
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2928

Ciekawe jak szumy wychodzą? :-D

Jak planujesz transport? Ile to km wychodzi?
    sigpic

Komentarz

• Łukasz Unterschuetz
      Początki nałogu
      • 2006
      • 298

jakie koszta?
      http:/strzelamkulture.pl

Komentarz

• Woodland
        Bywalec
        • 2006
        • 106

W Warszawy to jakieś 800 km do Kijowa i z 70 do Czernobyla. Transport moim samochodem do Kijowa, a tam już jednodniowy wypad organizuje Ukraińska firma. Koszt jednodniowej "wycieczki" do zony to jakieś 120 - 150$. Co do reszty to nie kalkulowałem jeszcze dokładnie. Na benzynę trzeba by się zrzucić i w Kijowie doliczyc jakiś hotel.

Komentarz

• Łukasz Unterschuetz
          Początki nałogu
          • 2006
          • 298

wstępnie zaklepuje miejsce, jednak prosiłbym o w miare dokładny kosztorys (nie wiem, ile Twój samochód pali ) Ten koszt wycieczki to dla całej ekipy, czy od łebka?
          http:/strzelamkulture.pl

Komentarz

• tomekg
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 44

wypas pomysl szkoda tylko, ze mnie na to nie stac .. trzymam kciuki, ze sie uda Panowie !!

Komentarz

• Kubaman
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4709

Dlaczego w takim terminie? Zimą to chyba są bardzo ograniczone możliwości poruszania się, lepiej na wiosnę, na majówkę.

Ja myślałem już o tym od dawna, ale zima raczej odpada no i warto by poznać dokładnie koszty.
              www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• mario1275
                Początki nałogu
                • 2005
                • 420

zamaskujcie porządnie sprzęt najlepiej żeby wyglądał jak marki zenith
                www.modelownia.pl

Komentarz

• Woodland
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 106

Wybrałem końcówkę jesieni ze względu na światło (mam nadzieję). Dokładny kosztorys można zrobić jak będzie wiadomo ile osób chce jechać.

Komentarz

• gwozdzt
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 5780

może się przyda?

http://www.angelfire.com/extreme4/ki.../chapter1.html
                    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Bushi
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 34

Jeśli moge być pomocny to zapraszam na opuszczone.com - Ci ludzie, zresztą założyciel strony to mój znajomy byli już kilka razy w Prypeciu i wiedzą co i jak i z kim organizować - jest kontakt więc jakby co to możesz do niego meila póścić.

EDIT
                      We FAQ'u znalazłem takie coś -
                      mam pytanie odnośnie wyjazdu do Czarnobyla / Prypeci... ::
                      ...o wszystkim było pisane na forum, więc zapraszam do przeglądania i szukania tam informacji. proszę nie zawracać głowy pytaniami jak załatwić wyjazd, wejscie do strefy itd... na forum był podawany link do biura w Kijowie które podobne wycieczki załatwia... wbrew wcześniejszym informacjom - nie mamy możliwości załatwiania wyjazdu do strefy.
                      Ostatnio edytowany przez Bushi; 7059.
                      http://www.50mm.com.pll

Komentarz

• CoNic
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 185

Kurcze, jakby to było na wiosnę to pojechałbym w ciemno...
                        Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Komentarz

• tomaj_2
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 247

Właśnie obejrzałem sobię stronkę i ... już mi wystarczy
                          Sorry za OT - mało co mnie rusza ale na tym wymiękłem. Obejrzyjcie filmiki.
                          Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
                          Moje wypociny

Komentarz

• muflon
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 6763

A ta pierwsza to aby nie ta sama strona na której (porównując ze wcześniejszymi zdjęciami Kid of Speed) wyszło, że "ahtyści" ustawiali sobie "rekwizyty" (rozrzucone lalki, krzesła, whatever) w opuszczonych domach tak, żeby im bardziej pasowało do koncepcji sztuki? Pamiętam taki wątek na prf(c), ale nie pamiętam dokładnie o jakie WWW chodziło...
                            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• januszP.
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 634

może sie przyda przed wyprawą:

Komentarz

Pracuję...