Kurka jego mac...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TomekD
    Bywalec
    • 2004
    • 171

Kurka jego mac...

Dzięki za info 500-600 to do przełknięcia zakładając że zuzywa się normalnie a nie nawla zaraz po gwarancji.
    A może mi ktos powiedzieć czy jest możliwość sprawdzenia jaki przebieg ma aparat, ile wykonano nim zdjęć, czy jest jakiś licznik elektoniczny?
    Pozdrawiam
    20D, 6D
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

jest licznik, ale z tego co wiem dostępny tylko w serwisie niestety.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• block5

A ja mam takie pytanie a może raczej wątpliwość poczyści związaną a migawka i eosem 20d. Mianowicie nowiutki aparacik oddałem na serwis ponieważ nie działała wbudowana lampa i kilka razy zawiesił się aparat sygnalizując err 99. Do czasu wysłania zrobiłem jakieś 650 zdjęć (według kolejności w nazwach plików). A teraz jak aparat mam już powrotem to numeracja plików leci od 8200, czy wydaje się wam możliwe że ktoś tam w serwisie zrobił prawie 7500 zdjęć. Czy to raczej jakieś następstwa aktualizacji softu na 1.1.0 (zaktualizowali na moją prośbę w serwisie). Na karcie gwarancyjnej jest wpis naprawa połączenia lampy błyskowej oraz podczas testu nie stwierdzono err 99. Jak się wam wydaje ??

Pozdrawiam Maciej Siudmak

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

block5, gdy włożysz do aparatu kartę, to aparat przejmuje czasem numeracje z karty (chyba, gdy jest wyższa). W serwisie włożyli swoją kartę i przestawił się licznik.
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• Mori
          Początki nałogu
          • 2004
          • 411

próba uchwycenia kropel wody w locie, lub korony na wodzie to średnio 500-700 zdjęć
          Ja potrzebowałem 10, ale widocznie jakiś niedorobiony jestem.

Mori, niekoniecznie dużo znaczy źle. Już na ten temat były rozmowy. Aparat jest by robić zdjęcia. Jak ktoś lubi dużo, to niech robi, jaki problem?
          Bo potem po pierwsze analogowcy gadają słuszne rzeczy, a tak nie mieliby podstaw, ale to pierdoła, bardziej mnie wkurza od cholery śmieci na plfotach itp.
          Nikon od 14/09/09
          ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
          http://photography.moridin.pl
          http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Komentarz

• eternus
            Uzależniony
            • 2004
            • 668

Zamieszczone przez TomekD
            Dzięki za info 500-600 to do przełknięcia zakładając że zuzywa się normalnie a nie nawla zaraz po gwarancji.
            A może mi ktos powiedzieć czy jest możliwość sprawdzenia jaki przebieg ma aparat, ile wykonano nim zdjęć, czy jest jakiś licznik elektoniczny?
            Pozdrawiam
            Moment - w serwisie gwarancyjnym jest to chyba za darmo? Tylko czy na ten element gwarancja to rok czasu (nie wazne ile zdjec), czy tez jest jakas okreslona liczba, do ktorej ma sie prawo do ew. wymiany za darmo (niezaleznie od czasu)?

Wiem, ze cos bylo o tym, ale zupelnie sie w tym pogubilem.
            EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
            "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
            że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• Tomasz Golinski
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 8623

Zamieszczone przez Mori
              Bo potem po pierwsze analogowcy gadają słuszne rzeczy, a tak nie mieliby podstaw, ale to pierdoła, bardziej mnie wkurza od cholery śmieci na plfotach itp.
              I to jest problem? Myślisz, że ludzie z plfoto robią po 10k zdjęć i wybierają z nich najlepsze? Że z analogów jest mniej gniotow? Jesli tak, to co? To Twoje zdjęcia są złe bo cykasz cyfrą? Czy stają się złe, jak cykasz dużo?

Komentarz

• Anonymous
                Bywalec
                • 2004
                • 117

Moment - w serwisie gwarancyjnym jest to chyba za darmo? Tylko czy na ten element gwarancja to rok czasu (nie wazne ile zdjec), czy tez jest jakas okreslona liczba, do ktorej ma sie prawo do ew. wymiany za darmo (niezaleznie od czasu)?
                Jesli masz aparat na gwarancji to migawka tez jest nia objeta. Jesli gwarancji nie masz to koszt wymiany migawki to 620 zlotych w Warszawie przy Zytniej. Po kazdej naprawie dostajesz na nia polroczna gwarancje.

Komentarz

• Mori
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 411

Czy stają się złe, jak cykasz dużo?
                  Sedno sprawy. Jak się każdy motyw cyka na kilkanaście różnych sposobów to się nie myśli. Dla mnie taka osoba zakłada, że może coś wyjdzie i wybierze coś potem w domu z tych nastu zdjęć. Nie myślenie tylko cykanie ile wlezie to potrafi robot. To już nie fotografia wtedy tylko żenada.
                  Nikon od 14/09/09
                  ex-Canon

http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Komentarz

• Przemek Białek
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 832

ne no pane:
                    przeciez bylo pisane ze migawka w dslrach ma ponoc od 100-150 tys cykli???

jak toooo???
                    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
                    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• Tomasz Golinski
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 8623

Zamieszczone przez Mori
                      Czy stają się złe, jak cykasz dużo?
                      Sedno sprawy. Jak się każdy motyw cyka na kilkanaście różnych sposobów to się nie myśli. Dla mnie taka osoba zakłada, że może coś wyjdzie i wybierze coś potem w domu z tych nastu zdjęć. Nie myślenie tylko cykanie ile wlezie to potrafi robot. To już nie fotografia wtedy tylko żenada.
                      Aha. I jeszcze na karcie 2GB wychodzą gorsze zdjęcia niż na 1GB? Szkoda, że nie robią filmów jednoklatkowych. Wtedy wszyscy byliby artystami.

Komentarz

• Auwo
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 928

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                        Aha. I jeszcze na karcie 2GB wychodzą gorsze zdjęcia niż na 1GB? Szkoda, że nie robią filmów jednoklatkowych. Wtedy wszyscy byliby artystami.
                        o i tutaj musze przyznac koledze racje

Komentarz

• Mori
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 411

I jeszcze na karcie 2GB wychodzą gorsze zdjęcia niż na 1GB?
                          Nie, ale notebook'a nie muszę brać jak jadę na kilka dni.
                          Nikon od 14/09/09
                          ex-Canon

Komentarz

• Jac
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 4813

(...)
                            Nie, ale notebook'a nie muszę brać jak jadę na kilka dni.
                            (...)
                            wystarczy welland 40GB
                            Instagram

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez fotna
                              To ja chyba zrezygnuje z lustrzanki. Na moim g3 zrobiłemjuz prawie 30k zdjęc i chodzi jak zegarek.
                              Nie ciesz sie za bardzo bo G3 ma migawke mechaniczno-elektroniczna = rowniez kiedys padnie (standard to ok 50 tys).

Robie bardzo duzo zdjęć a z lustrzanka miałem zamiar jeszcze więcej - nie przerazajcie mnie tak małą zywotnością migawek.
                              W lustrzankach rowniez standard to ok 50 tys... btw... ile z tych swoich 'bardzo duzo zdjec' nie wstydzisz sie pokazac?

[ Dodano: Czw Gru 16, 2004 9:07 am ]
                              Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                              Szkoda, że nie robią filmów jednoklatkowych. Wtedy wszyscy byliby artystami.
                              Hmmm... a do wielkoformatowcow to nie sa jednoklatkowe ? (widzialem dwuklatkowy... bo dwustronny byl :> ).

Komentarz

Pracuję...