IXUS 65 Błąd obiektywu

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leonikers

IXUS 65 Błąd obiektywu

Witam serdecznie wszystkich, to moj pierwszy temat bo mam spory problem

Aparat najprawdopodobniej byl wlaczony i upadl z wysokosci ok. 1m na ziemie obiektywem w dol (chyba). W kazdym razie teraz obiektyw jest caly czas do pollowy wysuniety, i jak wlaczam go to pokazuje "Blad obiektywu, włącz aparat" i sam obiektyw wykonuje minimalne ruchy, przy tym oczywiscie pika ze blad jakis. CO MAM ZROBIC? Czy gwarancja na to zadziała, a czy nie to ile za takie coś wezmą w serwisie o ile to w ogole da sie naprawić! Pozdrawiam
  • leonikers

i co naprawde nikt nie wie co to moze byc ?

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez leonikers
      i co naprawde nikt nie wie co to moze byc ?
      Najprawdopodobniej serwis wie.
      Ja stawialbym po prostu na mechaniczne uszkodzenie.
      Wyslij do nich ale piszac ze nagle przestal dzialac, bez wdawania sie w szczegoly - jak nie beda uparci to gwarancja lyknie, jak beda uparci to napisza "uszkodzenie z winy uzytkownika, koszt naprawy tyle i tyle" .
      Uprzedze nastepne pytanie - nie wiadomo ile moze kosztowac naprawa tego uszkodzenia dopoki nie wiadomo dokladnie co sie uszkodzilo - decyzja nalezy do serwisu.
      Szacunkowo to naprawa obiektywow chodzi od kilkudziesieciu do kilkuset zlotych - zalezy ile robocizny i czy jedna zebatka czy tez caly silniczek poszedl...

Komentarz

• leonikers

dzieki, zobaczymy kumpel zepsul i to on wysyla do serwisu,zobaczymy co odpisza

Komentarz

• gietrzy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 5727

Zamieszczone przez leonikers
          dzieki, zobaczymy kumpel zepsul i to on wysyla do serwisu,zobaczymy co odpisza
          390 PLN Przerabiałem to z Ixusem chyba drugiej generacji.
          the silence is deafening

Komentarz

• pluti

dzisiaj u mnie pojawil sie identyczny problem w POWERSHOcie SD600, z tą tylko różnicą że mnie aparat nigdy nie upadł i nigdy nie był narażony na mechaniczne uszkodzenia dlatego tymbardziej jestem zdziwiony tą sytuacją. Co gorsza aparat kupilem w USA i na Polskę nie ma gwarancji :/

Komentarz

Pracuję...