View Full Version : Problemy z CYTATAMI
sorry, ale po pierwsze przyzwyczajenie druga naturą człowieka, po drugie jakoś nie zauważyłem, by wcześniej ktoś się tym specjalnie przejmował, więc i ja niespecjalnie przykładałem do tego wagę, po trzecie jakoś trudno byłoby mi coś z tego postu wyciąć
Bardzo prosto:
A skoro już po raz kolejny wazelinuję: żona właśnie zabrała się mozolnie za wypruwanie wielkich oblesnych napisów CANON EOS DIGITAL z paska do 20D. Tempo - 3 literki na dzień... Dla chcących zrobić to samo: nie próbujcie rozkładać paska na dwoje w celu "przyspieszenia" - to nic nie da, tam w środku jest jakiś obleśny klej
a nie lepiej kupic porządny piankowy pasek a ten zostawić na sprzedaż kiedyś z aparatem?
może będę wszystko ciął?
Nie wszystko ale z głową!
a po któreśtam trochę wk...ta koniecznośc bawienia się w cięcie postów przy pisaniu odpowiedzi, nie da się z tym czegoś zrobić?
"Nie wydaje mnie się".
no i niech ktoś mi w końcu powie, jak mogę na stałe zwiększyć wielkość liter wyświetlanych na forum, oczy bolą jak cholera...
Na stałe to nie wiem. W dobrej przegladarce to Ctrl-+.
Na stałe to nie wiem. W dobrej przegladarce to Ctrl-+.
IE do nich się nie zalicza, ale Netscape tak (ale tak mam tylko w domu :cry: )
wkurza mnie, że jak chcę coś dopisać w kilku miejscach wypowiedzi poprzednika, trzeba doklejać te[quote]y, bleeeee
Tomasz Golinski 06-12-2004, 20:40 Do Mozilli jest jakiś plugin BBCode, który pod myszą wkleja takie gadzety. A w IE jest guzik ctowanie selektywne.
wkurza mnie, że jak chcę coś dopisać w kilku miejscach wypowiedzi poprzednika, trzeba doklejać te quote'y, bleeeee
Albo chcesz byc dobrze rozumiany albo nie lubiany i ignorowany. Estetyka pewna jest wazna... w restauracji palcami tez jesz? Niby nikt nie zabroni (nie liczac tych najbardziej ekskluzywnych z ktorych cie po prostu wywala) ale... jakos tak nie wypada prawda? I o to wlasnie chodzi w dobrym wychowaniu - nikt nie zabrania ale "nie wypada" .
Wiec albo okazujesz swoje lenistwo i lekcewazenie mimo ze "tak nie wypada" albo rob sobie co chcesz ale wtedy wystawiasz wyrazna wizytowke o swoim mysleniu o innych : "mam was w d* bo wkurza mnie estetyczne cytowanie was" .
Dla mnie cytowanie to pare ruchow myszka i uzywanie ctr+c i ctr+v ... zaden problem :P
Jurek Plieth 06-12-2004, 22:06 wkurza mnie, że jak chcę coś dopisać w kilku miejscach wypowiedzi poprzednika, trzeba doklejać te[quote]y, bleeeee
Żeby tylko doklejać, to życie byłoby piękne. A jak nie daj Bóg przyjdzie człowiekowi do głowy wyedytować w połowie cytowanego tekstu Bolda, lub Pochylenie? Te przeklęte znaczniki BBCodu pojawiają się zawsze na końcu :cry: Stamtąd Ctr X + Ctr V... Zawracanie głowy!
A jak nie daj Bóg przyjdzie człowiekowi do głowy wyedytować w połowie cytowanego tekstu Bolda, lub Pochylenie? Te przeklęte znaczniki BBCodu pojawiają się zawsze na końcu :cry: Stamtąd Ctr X + Ctr V... Zawracanie głowy!
Ja je wpisuje recznie :roll:
Ja je wpisuje recznie :roll:
wniosek racjonalizatorski:
zaznaczasz tekst, klikasz jakąś kombinację klawiszy i obejmujesz go automatycznie cytatem...
kto to zrobi?
Jurek Plieth 07-12-2004, 00:09 Ja je wpisuje recznie :roll:
Wszystko można ręcznie, ale czymś u licha te windowsy różnią się od surowego unixa :wink:
Panowie w jakim kontekscie wasza dyskusja jest zgodna z tematem watku ? :mrgreen:
Tomasz Golinski 07-12-2004, 00:53 Wszystko można ręcznie, ale czymś u licha te windowsy różnią się od surowego unixa :wink:
Hmm... Są mniej stabilne i bardziej kolorowe? I dłużej zajmują naprostsze rzeczy? :twisted:
wniosek racjonalizatorski:
zaznaczasz tekst, klikasz jakąś kombinację klawiszy i obejmujesz go automatycznie cytatem...
kto to zrobi?
A jak potem dokleisz kolejna czesc tekstu? Albo wypowiedz innej osoby? :P
[ Dodano: Wto Gru 07, 2004 3:58 am ]
Panowie w jakim kontekscie wasza dyskusja jest zgodna z tematem watku ? :mrgreen:
Czemu nie spytales jakies 4 strony temu? ;)
Te przeklęte znaczniki BBCodu pojawiają się zawsze na końcu :cry: Stamtąd Ctr X + Ctr V...
Zgadza się - też to zauważyłem. To chyba jedyna rzecz, którą rzeczywiście mozna by poprawić. Póki co, gdy jestem w środku tekstu i wciskam np. którąś z mordek - to wyskakuje ona na końcu.
Jakaś JS-magia ;-)
Jurek Plieth 07-12-2004, 10:52 To chyba jedyna rzecz, którą rzeczywiście mozna by poprawić...
Obawiam się, że to taka uroda tego BBCode i nic tutaj nie można zrobić. Na innym forum gdzie bywam, a które obsługuje również BBCode jest identycznie :cry:
BBCode jako taki tu nie ma nic do rzeczy. Te usmieszki/przyciski wywoluja kod JS, ktorego jedynym zadaniem jest wkleic kawalek tekstu. I ten kod chyba troche zle dziala...
Mnie to az tak nie wkurza ;-) ale mozna by to zglosic to teamu phpBB.
Jurek Plieth 07-12-2004, 11:17 ...ale mozna by to zglosic to teamu phpBB.
No to niech to zrobi jakiś biegły w sztuce informatyk. Ja tam jestem zwykłym analogowcem (elektronikiem - analogowcem dla uściślenia :) ), więc jeszcze mógłbym się zbłaźnić.
BBCode jako taki tu nie ma nic do rzeczy. Te usmieszki/przyciski wywoluja kod JS, ktorego jedynym zadaniem jest wkleic kawalek tekstu. I ten kod chyba troche zle dziala...
Mnie to az tak nie wkurza ;-) ale mozna by to zglosic to teamu phpBB.
Podpowiem ci: w IE dobrze dziala (przynajmniej u mnie) tzn zamyka w klamerki bbcode odpowiednio i wstawia usmieszki tam gdzie kursor a nie na koncu. W Firefoxie zle dziala... Miejmy ylko nadzieje ze statystyka popularnych przegladarek w koncu zmieni sie na tyle ze wiekszosc stron/formatow itp przestanie byc IE compatible only :?
Tomasz Golinski 07-12-2004, 15:09 Ciekawe na ile wina to projektantów stron, a na ile jakichś niedoskonałości w Firefoxach itd. BTW. szkoda, że forum nie wyświetla statystyki przeglądarek i OS. Ostatnio mocno się zmienia...
Jurek Plieth 07-12-2004, 16:29 BTW. szkoda, że forum nie wyświetla statystyki przeglądarek i OS. Ostatnio mocno się zmienia...
Można urządzić szybciutki plebiscyt :mrgreen:
Póki co, gdy jestem w środku tekstu i wciskam np. którąś z mordek - to wyskakuje ona na końcu.
Jakaś JS-magia ;-)
masz coś walniete, mam tak w domu i na IE i na NEtscape, ale w pracy na IE mordy wchodzą tam gdzie trzeba
[ Dodano: 7 Grudzień 2004 ]
A jak potem dokleisz kolejna czesc tekstu? Albo wypowiedz innej osoby? :P
powinna być opcja cytowania w taki sposób, że pojawia się popraedni tekst tylko ze znakiem ">" przed poczatkiem każdego wersu i tyle
i wtedy masz opcję "zaznacz jako cytat"
zaznaczasz najpierw fragment tekstu, potem klikasz i ten fragment jest objety kodem
albo po prostu znak">" jest rozpoznawany jako poprzedni tekst, zmienia kolor i jak na większości innych forów możesz się w taki tekst wygodnie wciąć
to by było chyba najprostrze rozwiązanie
Jurek Plieth 07-12-2004, 18:29 Póki co, gdy jestem w środku tekstu i wciskam np. którąś z mordek - to wyskakuje ona na końcu.
Jakaś JS-magia ;-)
masz coś walniete, mam tak w domu i na IE i na NEtscape, ale w pracy na IE mordy wchodzą tam gdzie trzeba
Nie mogę się z Tobą zgodzić, bo u mnie jest tak samo jak u Daniela.
Nie mogę się z Tobą zgodzić, bo u mnie jest tak samo jak u Daniela.
piszę jak mam i jak miałem, dopóki systemu nie zmieniłem
mordki wstawiały mi się w domu i do tej pory w pracy wstawiają tak, gdzie chcę, a obecnie w domu coś się powaliło i wstawiają się na końcu, no ale jak z IE zamotałem to teraz jak piszę to zamiast polskiej czcionki jakieś kulfony się pojawiają...
Jurek Plieth 07-12-2004, 21:25 Nie mogę się z Tobą zgodzić, bo u mnie jest tak samo jak u Daniela.
piszę jak mam i jak miałem, dopóki systemu nie zmieniłem...
Ja mam tak niezależnie od tego, czy jest to W2K, czy XP, IE5, IE6, Fiirefox.
Jurek Plieth, Ja mam tak niezależnie
A o co chodzi, przeciez działa
|
|