Zamowilem 1d Mark 2 N ...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DZWIEDZIU
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 18

Zamowilem 1d Mark 2 N ...

no wlasnie zamowilem sobie tydzien temu moj wymarzony aparacik ... i co?... a no nic ,nie mam go i zanosi sie ze jeszcze nie bede go mial przez kolejny tydzień -canon polska niema - dystrybutorzy tez nie - niema go nawet w jakiejś tam centrali w austrii- ehhh - no coz - w takim razie czekam dalej :-)mam nadzieje ze w japoni mają he he- a jak nie mają to drobią pare sztuk na zaś:rolleyes: ... pozdrawiam
    1d mark 2n
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4250

Nie martw się, w razie braków w magazynie dostaniesz jakiegoś refurba
    Digart

Komentarz

• Michał Ciucias
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 41

ja na 70-200 4L czekałem miesiąc jakbym zamawiał jakąś wersję ze złoconą karoserią i kryształowymi soczewkami ;p Mam nadzieję że aparat szybko przyjdzie.
      Fotografia aktu, portretu, reportażu - www.uwm.edu.pl/myszki - galeria fotografii Studenckiego Fotograficznego Koła Naukowego "Myszki"

Komentarz

• viperjn

Ja na mojego czekałem 3 tygodnie. Odebrałem w zeszłym tygodniu. Moje 5D miałem przez 1 miesiąc i nie załuje ze sie z nim rozstałem. Mam nadzieje że bedziesz tez zadowolony tak jak ja. To inna kategoria sprzętu...

Komentarz

• Kalina
          Początki nałogu
          • 2006
          • 292

Ja tez na swoj najnowszy wlasnie zamowiony obiektyw bede czekala miesiac
          Myslalby kto, ze go produkuja specjalnie dla mnie.
          Na razie nie pisze jaki bo jeszcze jest 3% szansy, ze sie rozmysle. Ale jak dostane go w lapki, na pewno pochwale sie fotami
          Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Strzelam - 85 1.2 L MkII

Komentarz

• Kalina
              Początki nałogu
              • 2006
              • 292

Zamieszczone przez Vitez
              Strzelam - 85 1.2 L MkII
              Nope.
              Choc przez dluugi okres czasu myslam, ze to bedzie moj nastepny obiektyw.
              Ale ostatnio przezylam cos w rodzaju iluminacji

Kurcze, czy fotografia ma polegac na tym ze kupujemy fanatstyczna tele-portretowke, stawiamy ladna pania albo ladnego pana na ladnym tle i mamy ladna fote? Przeciez fotografia to zycie, kontekst, emocje, prawdziwi ludzie.

Nie zrozumcie mnie zle, nie mam nic przeciwko dobrym dluzszym obiektywom. Ba, jestem stuprocentowo przekonana ze w nienajodleglejszej przyszlosci nabede i to 85 1.2 i pewnie 135 2.0.
              Ale teraz odczuwam silna potrzebe czegos szerszego.
              A wybor padl na 35mm 1.4L
              Nie moge sie juz doczekac.
              :grin:
              Ostatnio edytowany przez Kalina; 5297.
              Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• gwozdzt
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 5780

Zamieszczone przez Kalina
                Ale ostatnio przezylam cos w rodzaju iluminacji
                teraz odczuwam silna potrzebe czegos szerszego.
                wybor padl na 35mm 1.4L
                Ja od pewnego czasu mam taką zjawkę:
                24/1,4 - jako szeroki - bardzo lubię tą ogniskową jeszcze z analoga,
                35/1,4 - dla mnie "standard"
                135/2,0 - tele
                ... i to by było na tyle :-)
                3 szkiełka i do tego normalnoklatkowy korpus. To by mi w zasadzie wystarczyło. Ewentualnie z posiadanych zostawiłbym starą setkę macro na wypadek gdyby trzeba coś mniejszego sfotografować oraz opcjonalnie dokupiłbym jakiś teleconverter, gdyby 135mm okazało się za krótkie.
                No ale to SF, a w najlepszym wypadku baaardzo odległa przyszłość, bo nie fotografuję zarobkowo; a to co robię zarobkowo niestety nie pozwala mi na takie ekstrawagancje :-)
                Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• toma20D
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 120

1D Mark II N

Zamieszczone przez DZWIEDZIU
                  no wlasnie zamowilem sobie tydzien temu moj wymarzony aparacik ... i co?... a no nic ,nie mam go i zanosi sie ze jeszcze nie bede go mial przez kolejny tydzień -canon polska niema - dystrybutorzy tez nie - niema go nawet w jakiejś tam centrali w austrii- ehhh - no coz - w takim razie czekam dalej :-)mam nadzieje ze w japoni mają he he- a jak nie mają to drobią pare sztuk na zaś:rolleyes: ... pozdrawiam
                  Witam,
                  bez problemu dostaniesz w Foto Marz -Berlin maja chyba 7 sztuk do wyboru do koloru a przy obecnym kursie EUR bardzo dobra cena .
                  Pozdrawiam,
                  pozdrawiam

Tomasz

Canon 1D Mark IV, Canon 1DsMark III , i trochę szkiełek Gitzo 5541LS

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Nope.(...)fotografia to zycie, kontekst, emocje, prawdziwi ludzie.(...)
                    A wybor padl na 35mm 1.4L
                    Nie trzeba bylo pisac. Po takim opisie to bylby moj nastepny, 100% trafiony strzal 8)

Gdybym mial 5D (najlepiej kilka sztuk) to komplet 35 1.4, 50 1.4, 85 1.2 , 135 2.0, 200 2.8 starczylby mi na dluuugoooo 8) i to pewnie bez zoomow. No moze 100-400 bym zachowal.

Komentarz

• DZWIEDZIU
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 18

Zamieszczone przez toma20D
                      Witam,
                      bez problemu dostaniesz w Foto Marz -Berlin maja chyba 7 sztuk do wyboru do koloru a przy obecnym kursie EUR bardzo dobra cena .
                      Pozdrawiam,
                      juz zamowilem w pewnej firmie i troche glupio odmawiac - wiec czekam dalej

a i jeszcze porusze temat szkielka 85 1.2 L MkII czy są na forum jakies fotki z tego obiektywu ?a najlepiej w polączeniu z 1d bardzo chetnie pooglądam...
                      1d mark 2n

Komentarz

• Jerry99
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 225

Opcja "szukaj" na forum jest całkiem użyteczna...
                        np. http://canon-board.info/showthread.php?t=5856&page=2
                        == Jerry99 ==
                        aparat, p-5000, jabłka i aperture...
                        http://www.jwroblewski.com

Komentarz

• Kalina
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 292

Zamieszczone przez Vitez
                          Gdybym mial 5D (najlepiej kilka sztuk) to komplet 35 1.4, 50 1.4, 85 1.2 , 135 2.0, 200 2.8 starczylby mi na dluuugoooo 8) i to pewnie bez zoomow. No moze 100-400 bym zachowal.
                          No nie powiem, fajny zestaw
                          Moze sie nawet kiedys takigo dochrapie.
                          Choc sa sytuacje kiedy zoomy sie przydaja (dlatego nie bede sie raczej pozbywac tych, ktore mam), to jednak stalki rzadza. Ciekawa jestem tylko ogromnie, czy z tej 35tki bede zadowolna 3 i pol raza bardziej niz z 50tki. Jak cena sugeruje, powinnam
                          Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Driver
                            Zablokowany
                            • 2005
                            • 786

Ciekawa jestem tylko ogromnie, czy z tej 35tki bede zadowolna 3 i pol raza bardziej niz z 50tki. Jak cena sugeruje, powinnam
                            Oj, na pewno nie. Przynajmniej jeśli chodzi o jakośc

Na pewnym etapie, po to żeby posunąc sie technologicznie o 20 % ( czyli innymi słowy otrzymać produkt lepszy o 20 % ) potrzeba zapłacic przynajmniej 200-300 % ceny ( co wcale nie wiąże się absolutnie z tym iż ten produkt kosztuje o tyle więcej w produkcji )

Tak jest ze wszystkimi produktami "exclusive". Samochody, zegarki, sprzęd HI-FI., itp

Komentarz

• Mac
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2063

No i wraca stary dobrytemat stałka vs. zoom. Jedno jest pewne jakość zdjęć ze stałki jest zdecydowanie wyższa za to zoom jest bardziej funkcjonalny. Pewnie popełnię jeszcze jakieś stałki ale dopiero po zmianie body na FF a teraz wystarcza mi to co mam i brakuje mi tylko pewnego specjalnego makro Canona.
                              EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

Pracuję...