*Canon S3 IS* akcesoria

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Austin P.
    • 2026

*Canon S3 IS* akcesoria

Posiadam: aparat + ładowareczkę + 1GB Kingston + nosidełko

gdyby chcieć wydać 1000 zł na dodatkowe akcesoria - na co w pierwszej kolejności?
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

Na wycieczkę w kolorowe miejsce do fotografowania

Akcesoria kupuj, jak będziesz czegoś potrzebował, nie gdy masz nadmiar pieniędzy.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• MadMax

Tak naprawdę jedyne co może Ci się przydać to tulejka i filtry UV i Polaryzacyjny ale tylko w określonych sytuacjach np. w górach ze wzgledu na wysokość i troszeczkę inny zakres widma, tulipana sobie odpuść...winieta aż żal fotek...używałem kiedyś S2 z takim kompletem. A tak generalnie to Tomasz ma rację zacznij robić zdjęcia reszta sama przyjdzie...miłego pstrykania

Komentarz

• Austin P.

Zamieszczone przez MadMax
        Tak naprawdę jedyne co może Ci się przydać to tulejka i filtry UV i Polaryzacyjny

@MadMax:
        a konkretniej? co ewentualnie wybrać? co byś polecił z takim budżetem?

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Skoro chcesz polaryzacyjny. to oczywiście najdroższy na jaki Cię stać
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• MadMax

Ja korzystałem z takiego http://allegro.pl/item137386476_cano...najlepszy.html pewnie wcale nie najlepszy ale mnie zadowolił i nie zgodzę się z przedmówcą że najdroższy...po mich doświadczeniach wiem że jeśli juz złapałeś bakcyla to wcześniej czy póżniej trafisz na dSLR/u mnie trwało to rok/, dziś popstrykaj i oszczędzaj kasa przyda się póżniej , tak na marginesie to jeśli miałeś kaski na S3 i zostało Ci ok. 1000 luzu to czemu nie zainwestowałeś lustrzankę
            Ostatnio edytowany przez Gość; 7460.

Komentarz

• Austin P.

wyglada zachęcająco

dlaczego?

ponieważ dopiero zaczynam przygodę z foceniem a ten 1000 pln to tak 3sto hipotetycznie, na przyszłość; rozkręcam się powolutku i na razie S3 w zupełności mnie /początkującego/ zadowala do nauki w sam raz wg mnie.

dzięki za info!

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez Austin P.
                a ten 1000 pln to tak 3sto hipotetycznie, na przyszłość;
                Tak naprawde przyszlosciowo patrzac to dolozysz drugi tysiac i kupisz uzywanego 300D .

Komentarz

• Austin P.

Do dzisiaj niczego nie dokupiłem lol

Komentarz

Pracuję...