Polski test D7D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Algier
    Bywalec
    • 2004
    • 234

Polski test D7D

Test Minolty D7D

fotopolis.pl
    M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
    20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
    580EXII​
    055XPROB | 488rc2
  • dzi
    Bywalec
    • 2004
    • 240

dzięki, wlasnie szukałem ostatnio i nie mogłem za bardzo znaleźć

Komentarz

• Jurek Plieth
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2087

Zamieszczone przez dzi
      Nie ulega wątpliwości, że ten wbudowany do korpusu stabilizer to interesująca opcja. Pytanie tylko:
      a) na ile skuteczna
      b) czy ma jakiś negatywny wpływ na inne parametry, np. szumy itp.
      http://plieth.com

Komentarz

• dzi
        Bywalec
        • 2004
        • 240

Zamieszczone przez Jurek Plieth
        Nie ulega wątpliwości, że ten wbudowany do korpusu stabilizer to interesująca opcja. Pytanie tylko:
        a) na ile skuteczna
        niedługo szwagier na gwiazdkę sobie kupi to wezmę ten aparat na testy to zobaczymy jak z tym AS'em jest

sam test jest dość pozytywny, no ale ja tym testom nigdy do końca nie wierze, choć jestem skłonny przyznać, że to dobry sprzęt - to jednak muszę sie o tym przekonać

Komentarz

• muflon
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 6763

Hmm tak sobie pobieżnie przeglądam.. Co by nie mówić, to ergonomia D7D po prostu zabija. Jedyne niedopatrzenie, które zauważyłem, to brak ISO w wizjerze. Poza tym miodzio - np. przełączanie single/continuous... o takiej wygodzie w Canonach semi-pro możemy sobie raczej tylko pomarzyć
          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• McKane
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2015

Zamieszczone przez Jurek Plieth
            Zamieszczone przez dzi
            a) na ile skuteczna
            Rozmawialem ostatnio ze sprzedawca w sklepie foto i opowiadal ze przesiadl sie na te minolte z analoga. Facet zajmowal sie fotografia przyrody i dzieki tej stabilizacji obrazu byl w stanie zrobic nieporuszona fotke z reki obiektywem 400 mm przy czasach ponizej 1/30. Mowil ze nawet przy 1/8 wychodzily mu ostre zdjecia. Nie wygladal na kogos kto sie przechwala bardziej na kogos kto jest zachwycony nowymi mozliwosciami swojemu korpusu.
            http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• DoMiNiQuE
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3548

Zamieszczone przez McKane
              dzieki tej stabilizacji obrazu byl w stanie zrobic nieporuszona fotke z reki obiektywem 400 mm przy czasach ponizej 1/30
              @_@ jakos mi sie wierzyc w to nie chce, chyba fantazja go poniosla

Komentarz

• McKane
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2015

Mozliwe ale prawdy do momentu az powstanie jakis naprawde dobry test nie dojdziemy.
                http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• DoMiNiQuE
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 3548

Zamieszczone przez McKane
                  Mozliwe ale prawdy do momentu az powstanie jakis naprawde dobry test nie dojdziemy.
                  to moze niech pokaze nam jakas fotke z EXIF'em zrobiona przy 400mm z czasem 1/30

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez muflon
                    Co by nie mówić, to ergonomia D7D po prostu zabija.
                    Z tym sie zgodze. Bardzo wygodne body, intuicyjne, wszystko w zasiegu palcow do szybkiego przelaczenia, troche mniej wygodne pokretla maja na sobie tylko najrzadziej uzywane opcje

Jedyne niedopatrzenie, które zauważyłem, to brak ISO w wizjerze.
                    To czego nie ma w wizjerze jest wyswietlane w czasie kadrowania na wielgachnym LCD - w tym ISO i pare innych parametrow (bracketingi, jakosc kompresji JPG itp) .

Komentarz

• DoMiNiQuE
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 3548

Zamieszczone przez Vitez
                      To czego nie ma w wizjerze jest wyswietlane w czasie kadrowania na wielgachnym LCD - w tym ISO i pare innych parametrow (bracketingi, jakosc kompresji JPG itp) .
                      to akurat nie jest nic dobrego ...no chyba, ze ktos lubi jak mu LCD swieci po oczach w czasie kadrowania

Komentarz

• Aszu
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 707

Pozwoliłem sobie przenieść temat testu MINOLTY do tego działu, bo tak powinno być. Wszystko co niejest związane z Canonem leci do HP.
                        //mj

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez Aszu
                          Pozwoliłem sobie przenieść temat testu MINOLTY do tego działu, bo tak powinno być. Wszystko co niejest związane z Canonem leci do HP.
                          A wg mnie wszystko sprzetowe/fotograficzne nie zwiazane z Canonem powinno byc w "Sprzet fotograficzny (inny)" zgodnie z opisem tego podforum: "Dyskusje ogolne o aparatach i sprzecie innych producentow" i tamże ląduje :P.
                          Natomiast w HP lądują tematy bardzo luzno lub nie zwiazane ze sprzetem/fotografia.

[ Dodano: Sro Gru 15, 2004 7:52 am ]
                          Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
                          ]
                          Zamieszczone przez Vitez
                          to akurat nie jest nic dobrego ...no chyba, ze ktos lubi jak mu LCD swieci po oczach w czasie kadrowania
                          Oczywiscie mozna wylaczyc LCD. Ale wg mnie nie swieci az tak jasno by przeszkadzac - mozna regulowac jasnosc.

Komentarz

Pracuję...