lampa 430EX przestała chwilowo błyskać

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dts
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 21

lampa 430EX przestała chwilowo błyskać

ostatnio dosyc intensywinie uzytkowałem lampe,
    jednego wieczoru około 400 błysków, pod koniec coraz dłużej ładowała się az

nagle przestała się ładować [lampka czerowna się nie zaświeciła] założyłem nowe baterie i o dziwo wszytskie funkcje lampy działały jednak lampka PILOT nie chciala się zaświecić lampa nie chciała dac błysku

odłożyłem lampę, i po około godzinie nadal lampa nie chciała sie naładować, zostawiłem to sobie na następny dzień i o dziwo po załączeniu zaczęła normalnie działać

czy to jest jakis powazny problem ?? czy to jest powód do reklamacji ??
    z góry dzięki za informację
  • KuchateK
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 4895

A baterie dobre?
    ...

Komentarz

• dts
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 21

bateria mam akku Camelion 2500 maH naładowane były na full, tak jak mówiłem na nastepny dzień bateria odpaliła bez problemu

Komentarz

• Alibaba
        • 2006
        • 6

Moze być że 1 z bateri nie działa jak pisze Kuchatek

Miałem podobnie w aparacie. Okazało się ze 1 akumulatorek padł i jak poleżał w aparacie wtyrównał napięcie krótkotrwało dzaiałał. Nie wystarczy zmierzyć napiecie by sprawdzić akumulator lecz zmierzyć pod obciążeniem.

Komentarz

• JackC
          Bywalec
          • 2005
          • 138

Dokładnie taka powinna być przyczyna jak piszecie. Rozładowane akumulatorki / baterie dają bardzo małe natężenie prądu a woltomierz wykaże niewielki spadek napięcia. Efekt lampa cichutko buczy i nie ładuje kondensatorów. Jak wymieniesz baterię będzie z powrotem ok.
          Jak nie :wink: to serwis

Komentarz

Pracuję...