Troszkę sprzętu do Canona 350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paulina36

Troszkę sprzętu do Canona 350D

Od dzisiaj jestem szczęśliwą posiadaczką CANONA 350D. Na razie do aparatu kupiłam jedynie GRIP BG-E3. Zamierzam również w najbliższym czasie kupić jakiś lepszy obiektyw. Zrobiłam dzisiaj kilkadziesiąt zdjęć kitowym obiektywem, ale to nie jest to czego tak naprawdę szukałam . I z tym właśnie problemem piszę do Was.

Na razie mam na oku TAMRONA 55-200mm Di II. Co myślicie o tym szkle do tego aparatu? Napiszę może, że aparatu używała będę w większości do robienia zdjęć portretowych. Chcę również, aby był w miarę tani.

Chciałabym też kupić od razu jakiś statyw, stabilny! Jeżeli możecie to polećcie mi coś naprawdę dobrego.

Pozdrawiam serdecznie,
    Paulina Dubanik
  • aptur
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3837

Zamieszczone przez paulina36
    .

Na razie mam na oku TAMRONA 55-200mm Di II. Co myślicie o tym szkle do tego aparatu? Napiszę może, że aparatu używała będę w większości do robienia zdjęć portretowych. Chcę również, aby był w miarę tani.

Paulina Dubanik
    Zapomnij o tym tamronie i kup 50 1.8 canona.

Komentarz

• tadek
      Początki nałogu
      • 2004
      • 468

albo zamiast kita tamrona 17-50/2.8
      350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• himi
        Zablokowany
        • 2006
        • 2638

a jak chcesz taniej to 28-105 USM 3,5-4,5 - akurat sprzedaję
        a poważnie to stosowałem go jako uzupełnienie KIT-a i jest naprawdę ok (świetny AF). Teraz kupuję L i muszę dozbierać na nią

Komentarz

• Bonczar
          Bywalec
          • 2006
          • 128

Zamieszczone przez himi
          a jak chcesz taniej to 28-105 USM 3,5-4,5 - akurat sprzedaję...
          Ile chcesz za ten obietyw?? bo moze bym go kupil;-)
          Przepraszam za OT
          Canon EOS 40D|| 5D MK2 || 17-55 2.8 IS || 50 1.4 ||70-200 4L|| 430EX

Komentarz

• leiho
            Bywalec
            • 2006
            • 117

Sprzedaj tego nikomu niepotrzebnego gripa , dołóż pare stów i kup 85mm 1.8 Canona. Lepszego zakupu nie da się zrobić.

Komentarz

• himi
              Zablokowany
              • 2006
              • 2638

leiho, ty miałeś w rękach 350 bez gripa? Ja miałem, krótko....

Komentarz

• MARANTZ
                Uzależniony
                • 2005
                • 928

Najtańsza opcja portretowo-statywowa to Canon 50/1.8 plus Velbon Sherpa 600
                FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• leiho
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 117

Zamieszczone przez himi
                  leiho, ty miałeś w rękach 350 bez gripa? Ja miałem, krótko....
                  ja MAM 350D bez gripa ponad rok, bawie się tym i jest ok. Fakt, nieco małe, ale jakos sa wazniejsze wydatki cały czas... Tak szczerze - jestem przekonany, ze 90 % ludzi kupuje gripa, bo to taka fajna "lanserka", wyglada to bardziej pro i hohohohho

Komentarz

• panek
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 68

leiho -nie zawsze, jak jak bede kupywal nie dla lansu, ale dlatego bo mam duże ręce i aparat jest dosyc mały - a na wiekszy mnie nie stac ( 20D, 30D ) wiec nie rozumiem dlaczego mówisz ze grip to zbedny wydatek... a co do obiektywu - 50mm Canon- do portretów idelany za tą cene.
                    W planach : 350D + Kit +grip + 50mm

Komentarz

• Nicram
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 232

Zamieszczone przez leiho
                      bo to taka fajna "lanserka", wyglada to bardziej pro i hohohohho
                      ale jaka wygodna ta lanserka jak się ma trochę większe "łapy"
                      jakieś D + sporo zapału

Komentarz

• ags
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 185

Fajnę "lanserkę" to robi Mitsubishi, 350d z gripem jest po prostu wygodniej (da się ) trzymać + pionowy uchwyt.
                        puszka, szkieko i błyskotka

Komentarz

• icik
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 159

Zamieszczone przez leiho
                          ja MAM 350D bez gripa ponad rok, bawie się tym i jest ok. Fakt, nieco małe, ale jakos sa wazniejsze wydatki cały czas... Tak szczerze - jestem przekonany, ze 90 % ludzi kupuje gripa, bo to taka fajna "lanserka", wyglada to bardziej pro i hohohohho
                          Nie miałeś gripa i mówisz że jest zbędny. Bzdura. Ja też pierwsze co kupiłem to gripa i nie wyobrażam sobie zasilania aparatu tylko z jednego akumulatorka. No chyba że się robi fotki u cioci na imieninach tylko!!!! Za chwilę powiesz że Ci co kupują 70-200 L to robią to tylko i wyłącznie dla szpanu, co? A ja powiem żeby robić lepsze fotki. Tyle w tym temacie!!!1
                          Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Komentarz

• thorin
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1990

to ja popre gripa innym argumentem traktujacym o wzroscie ergonomii, ostatni raz ladowalem baterie tydzien temu, zrobilem moze z 500 zdjec, i wszystko dalej hula bez problemu. Kiedy przypomne sobie ladowanie w trabancie ladowanie baterii co dwa dni to az boje sie ze kiedys pojade w na foty z pustymi akumulatorami bo o ich ladowaniu zapomne

EDIT:

Icik byl szybszy

Komentarz

• MacGyver
                              Cenzor
                              • 2006
                              • 7043

Zamieszczone przez MARANTZ
                              Najtańsza opcja portretowo-statywowa to Canon 50/1.8 plus Velbon Sherpa 600
                              Pod szkłem się podpisuje, co od statywu polecam wybrać się do najbliższego MadiaMarktu i obejrzeć. Ja tak zrobilem i ochota na zakup mi odeszła.
                              Statywu generalnie nie należy kupować w ciemno, bazując wyłącznie na zasłyszanych/przeczytanych opiniach. Niemal każdy wymaga od statywu czego innego i jego nabywanie bez dokładnego obejrzenia i "obmacania" może okazać się niewypałem i mimo że markowy, solidnie wykoanny itd. będzie denerwować przy użytkowaniu.
                              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

Pracuję...