Wytlumaczcie jak dziala JH3200

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • crater
    Początki nałogu
    • 2006
    • 399

Wytlumaczcie jak dziala JH3200

Niemoge znalezc w internecie inofrmacji o dzialaniutej lampki.Czy swieci ona swiatlem stalym, czy blyskiem?? Napisane jest ze wyzwalana jest fotocela, czyli chyba blyska, ale niejestem pewien.Jak to jest z gwintem.Czy to jakis specjalistyczny gwint czy mozna kupic normalna oprawke??

Lampke ta znalazlem tutaj http://www.funsports.pl/f-default-f.htm

Szukac na stronie w studyjnych lampach blyskowych.

32Ws, czas ładowania do 10s.
    wyzwalanie: fotocela
    zasilanie: 230V
    dostępne wyposażenie: SA01 zestaw 4 filtrów

www.facebook.com/StudioColorbox
  • KuchateK
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 4895

To lampa blyskowa. Pasuje w oprawke po kazdej normalnej zarowce, co daje duzo mozliwosci montazu.
    ...

Komentarz

• arturs
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4196

To ja się podłączę z pytaniem - czy mając puszkę z E-TTL II i taką zarówkę błyskową -żarówka odpali po właściwym błysku czy niestety przy pomiarowym? Chociaż i tak źle i tak niedobrze - to pewnie trzeba pracować w e-ttl i fel-ować?

Pozdr
      Artur
      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• KuchateK
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 4895

Niestety odpala przy pierwszym napotkanym. Choc nawet gdyby odpalala przy drugim nie mialo by to duzego sensu, bo to powodowalo by liczne przepalenia z e-ttl'em (swiatlo zarowki dokladalo by sie do prawidlowej ekspozycji wyliczonej po przedblysku).

Albo felowac albo zorganizowac sobie jakas lampe mogaca pracowac w trybie manualnym. Wtedy jest jeden blysk.

No i oczywiscie zawsze zostaja przewody. Chyba najlepsza opcja liczac funkcje upierdliwosci wzgledem kosztow
        ...

Komentarz

• JarQ
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 37

Właśnie zamierzam kupić tą żarówkę. Używał jej będę pod stołem bezcieniowym. Odpalana będzie błyskiem lamp „studyjnych” BOLING 120Ws ,która to jedna z nich jest podłączona kablem synchro
          do mojego 350D
          Martwi mnie tylko jej czas ładowania. Ale użycie pod stołem bezcieniowym mocniejszej żarówki powoduje przepalenia

Komentarz

• crater
            Początki nałogu
            • 2006
            • 399

widzalem na allegro te zarowki ale o elektronicznie ograniczonej mocy.moze warto sie tym zainteresowac.Zastosowanie wlasnie do stolow bezcieniowych.
            www.facebook.com/StudioColorbox

Komentarz

Pracuję...