Jaki jest najszybszy Canon? powyżej 5 kl/s

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Silwe
    Bywalec
    • 2005
    • 164

Jaki jest najszybszy Canon? powyżej 5 kl/s

Czy ktoś może mnie oświeci jaki model analogowy ma największą liczbę klatek na sekundę? Powyżej 5 kl/s. oraz bardzo krótkie czasy, rzędu 1/4000 sek.

Czy można kupić cos takiego za jakieś rozsądne pieniądze?
    Staram się, ale za mało...
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

EOS 1N RS - 10fps, shutter lag 5ms, czasy do 1/8000s.
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• KuchateK
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 4895

Najszybszy analog to "Canon New F-1" z "High Speed Motor Drive". Rolka w jakies 2.5 sekundy Inaczej mowiac 14fps. Niestety tylko 1/2000 maksymalnie. Pewnie nie do zdobycia za rozsadne pieniadze (z racji malej popularnosci) i jest nieco monstrualnych rozmiarow

To tyle jesli chodzi o ciekawostki.

Jesli chodzi o zakupy to napewno lepszym wyborem bedzie 1N RS. Choc tylko 5 punktow AF i zjada troche swiatla nieruchomym lustrem.

Rownie dobry pomysl (lepszy AF) to eos 3 z boosterem ciagnacy 7fps. Albo 1V HS (1V + PB-E2, ten sam booster co do eos'a 3) majacy 10fps. Oba beda mialy lepsze wykorzystanie czulosci filmow i jasnosci szkiel z racji tradycyjnego ruchomego lustra, oba maja lepszy af do f/8 z 45 punktami i oba maja czas 1/8000.

Part 2 of our May Serenity Lula Show & Tell features a new selection of photographs from the LuLa community, each offering a unique perspective on stillness, mood, and place.

...

Komentarz

• maku
        Uzależniony
        • 2004
        • 563

Jedna mała uwaga co do 1V (nie mam doświadczeń z Eos3).10 fps dotyczy przypadku gdy stosujemy PB-E2 z dedykowanym akumulatorem. W przypadku stosowania baterii „paluszków” wychodzi to jakieś 8.5 fps.

Komentarz

• adamek
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2265

kuchatek: ciekawe jak się tym canonem robiło pionowe fotki.
          Miłego dnia
          adam jastrzębowski
          cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
          tu tu

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

No k** niech mi ktoś teraz powie, że "kiedyś to ludzie robili sport zenitami i też zdjęcia były wspaniałe"

Swoją drogą, to musi być dziwne uczucie pstrykać takim body z pellicle mirror... tak zupełnie bez blackoutu...
            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Zielony
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2928

Zamieszczone przez muflon
              No k** niech mi ktoś teraz powie, że "kiedyś to ludzie robili sport zenitami i też zdjęcia były wspaniałe"
              Dokładnie Tych najbardziej profi zapewne wyposażali w taki sprzęt. Albo co bogatsi sami kupowali. Widać zawsze dążono do jak najlepszych rozwiązań jak na dane czasy. Można by poszukać jakiś zdjęć takich fotografów w akcji. W grupce pewnie się im źle fociło, bo się zasłaniali

[OT] Swoją drogą ktoś może zapoda link do galerii jakiegoś profi Zenitowca.
              Jakieś portfolio Zenitowca sportowca, ptakowca, samolotowca bym zobaczył.
              O pojedyńczych fotach już się słyszało.
              sigpic

Komentarz

• zanussi
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1696

Zielony - to musiało by być portfolio jakiegoś być moze nieżyjącego już autora fotografującego jakimś całkowicie manualnym F-1 lub jakimś Pentaksem Spotmatikiem lub Nikonem FM lub FM2 ( ci ostatni mają jeszcze szansę żyć )... zenitem minkt poważnie nie fotografował nawet 20 lat temu (PAP miał np Canony F-1 itp)
                Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• Silwe
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 164

Dzięki wielkie za odpowiedzi. Jak widzę to raczej nic taniego chyba się nie znajdzie powyżej 5 kl/s. Mam w tej chwili EOSa 630 i on właśnie tyle tłucze, ale chciałem coś szybszego. Spróbóję podziałać z nim. Zobaczymy co wyjdzie z moich nowych pomysłów
                  Staram się, ale za mało...

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Dosyć tanio możesz dorwać EOS-a 1N. Ma 8 kl/s.
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• thorin
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1990

Zamieszczone przez Zielony
                      Dokładnie Tych najbardziej profi zapewne wyposażali w taki sprzęt. Albo co bogatsi sami kupowali. Widać zawsze dążono do jak najlepszych rozwiązań jak na dane czasy. Można by poszukać jakiś zdjęć takich fotografów w akcji. W grupce pewnie się im źle fociło, bo się zasłaniali

Ptakowca znam, nazywal sie Włodzimierz Puchalski, chyba gdyby mial dzisiejszy sprzet niemam pojecia co by zrobil

Komentarz

• Kropa
                        • 2006
                        • 8

Zapomnieliście o eos-piątce: 5 kl/s; 1/8000; generalnie baaardzo dobry sprzęt. Za 700-800 na allegro do kupienia b.db stan.
                        50D + C 15-85 ; C 70-200L

Komentarz

• Driver
                          Zablokowany
                          • 2005
                          • 786

Zamieszczone przez Zielony

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Zamieszczone przez Kropa
                            Zapomnieliście o eos-piątce: 5 kl/s; 1/8000; generalnie baaardzo dobry sprzęt. Za 700-800 na allegro do kupienia b.db stan.
                            Zapomniałeś tylko o jednym że chłopina chce żeby było szybciej niż 5kl/s .

Zamieszczone przez Silwe
                            Czy ktoś może mnie oświeci jaki model analogowy ma największą liczbę klatek na sekundę? Powyżej 5 kl/s. oraz bardzo krótkie czasy, rzędu 1/4000 sek.
                            (...)
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• Jester
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 337

Zamieszczone przez thorin
                              Ptakowca znam, nazywal sie Włodzimierz Puchalski, chyba gdyby mial dzisiejszy sprzet niemam pojecia co by zrobil
                              Puchalski o ile pamiętam fotografował na średnim formacie. Kojarzę z jakiejś książki zdjęcie jego sprzętu z wieeelką lufą. Może Pentacon?

J

Komentarz

Pracuję...