[300d] informacje na matowce - poprawnosc naswietlenia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • miszka
    Bywalec
    • 2004
    • 132

[300d] informacje na matowce - poprawnosc naswietlenia

hej ho

zauwazylem, ze przy robieniu zdjec na manualu i wybraniu przeslony, migawki, iso ..... w prawej dolnej czesc matowki pojawia sie inormacja o poprawnosci naswietlenia (poprawcie mnie jezeli sie myle?) i kiedy robie zdjecia z lampka (420ex) to zawsze pokazuje mi, ze zdjecie bedzie niedoswietlone, a kiedy migawka zostaje wcisnieta i zdjecie pokazuje sie na wyswietlaczu - wsio jest ok...
    o so chosi ??

i sprawa 2...s skrakowanym firmware jest podobno mozliwosc ustawienia sily blysku.... (eh, w g5 to bez tego mozna bylo) gdzie to jest ??

pozdrawiam niedzielnie,
    mikolaj
    3staDe + 18-55 USM + 50 1.8 + 35-135 USM + 100-300 USM + BeGie + 420EX
    "Photography is 50% photographer, 40% light, 10% equipment"
    www.jopczynski.art.pl
  • Przemek Białek
    Uzależniony
    • 2004
    • 832

zauwazylem, ze przy robieniu zdjec na manualu i wybraniu przeslony, migawki, iso ..... w prawej dolnej czesc matowki pojawia sie inormacja o poprawnosci naswietlenia (poprawcie mnie jezeli sie myle?) i kiedy robie zdjecia z lampka (420ex) to zawsze pokazuje mi, ze zdjecie bedzie niedoswietlone, a kiedy migawka zostaje wcisnieta i zdjecie pokazuje sie na wyswietlaczu - wsio jest ok...
    o so chosi ??
    no normalnie przeciez swiatlomierz musi byc! i widzeic tez trzeba czy eksozycja bedzie poprawna!

i sprawa 2...s skrakowanym firmware jest podobno mozliwosc ustawienia sily blysku.... (eh, w g5 to bez tego mozna bylo) gdzie to jest ??
    hehe pod JUMP-em jest!
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• Krzychu
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3611

Re: [300d] informacje na matowce - poprawnosc naswietlenia

Zamieszczone przez miszka
      hej ho

zauwazylem, ze przy robieniu zdjec na manualu i wybraniu przeslony, migawki, iso ..... w prawej dolnej czesc matowki pojawia sie inormacja o poprawnosci naswietlenia (poprawcie mnie jezeli sie myle?) i kiedy robie zdjecia z lampka (420ex) to zawsze pokazuje mi, ze
      O drabinkę pytasz ?

Zamieszczone przez miszka
      zdjecie bedzie niedoswietlone, a kiedy migawka zostaje wcisnieta i zdjecie pokazuje sie na wyswietlaczu - wsio jest ok...
      o so chosi ??
      Instrukcję obsługi czytał ? A dokładnie ten fragment w którym piszą jakie światło mierzy światłomierz w trybie M ?
      Podpowiem że chodzi o zastane, czyli bez uwzględnienia lampy...
      Pozdrowienia,
      KZ
      KZ Aviation Photography

Komentarz

• miszka
        Bywalec
        • 2004
        • 132

Re: [300d] informacje na matowce - poprawnosc naswietlenia

O drabinkę pytasz ?
        Nie panimauju ??

Instrukcję obsługi czytał ? A dokładnie ten fragment w którym piszą jakie światło mierzy światłomierz w trybie M ?
        Chetnie bym poczytal, ale ona jest w jakims nieludzkim jezyku - DE

Podpowiem że chodzi o zastane, czyli bez uwzględnienia lampy...
        Ahaaa.... thx

hehe pod JUMP-em jest!
        Nooo teraz to jest ok

Mikolaj
        3staDe + 18-55 USM + 50 1.8 + 35-135 USM + 100-300 USM + BeGie + 420EX
        "Photography is 50% photographer, 40% light, 10% equipment"
        www.jopczynski.art.pl

Komentarz

Pracuję...