Dead Pixel na LCD - EOS 350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • viTo
    Bywalec
    • 2006
    • 130

Dead Pixel na LCD - EOS 350D

Witam. I stalo sie... Wlasnie pisze pierwszego posta na waszym lub naszym forum. Tak wiec witam.
    Niedawno kupilem sobie Eos'a 350D. Ni i pech chcial, ze 5 dni po zakupie na wyswietlaczu pojawily sie dead pixele. Jeden swieci na zielono (w samym centrum) a drugi jakis niedorobiony szary czy cus...
    No i mam pytanie do was - uzytkownicy 350-tek. Czy mieliscie cos podobnego??
    EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
    Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Dead Pixele na wyświetlaczach w się zdarzają, w wyższych modelach ponoć też. Masz dwa wyjścia, albo nauczyć się z tym żyć, albo odesłać na Żytnią i niech usunął w ramach gwarancji (tyle że aparat na dwa tygodnie masz wtedy z głowy)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• VANT
      Bywalec
      • 2005
      • 185

a znalazłeś je szukając ze szkłem powiększającym??
      Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Komentarz

• Wats0n
        Uzależniony
        • 2006
        • 996

U mnie jeden jest wręcz czarny jak piekieł smoła, ale niespecjalnie wpływa to na jakość zdjęc...
        Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• pazurek
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1294

Noo ja tez mam jednego w prawym dolnym
          http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• viTo
            Bywalec
            • 2006
            • 130

Wiem, ze nie wplywa to na jakosc zdjec, ale na obrazie kontrolnym jest wrecz porazajace... Prawie w samym centrum - ZIELONY... Nie da sie z tym zyc...
            VANT - nie szukalem z lupa.... po prostu to sie widzi...
            EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:

Komentarz

• Wats0n
              Uzależniony
              • 2006
              • 996

Zrób w tym miejscu kropkę markerem, czarny nie wali tak po oczach...
              Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• viTo
                Bywalec
                • 2006
                • 130

Zamieszczone przez Wats0n
                Zrób w tym miejscu kropkę markerem, czarny nie wali tak po oczach...
                Dobre... ale o tym nie pomyslalem... ;-)

O 17 ide go zaniesc do sklepu, gdzie kupilem i bede czekal... Mam nadzieje,ze szybko zwroca...

Komentarz

• CoNic
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 185

Wyświetlacz w aparacie to małe piwo. Ja po zakupie swojego monitora LCD (jakieś 4 lata temu, Samsung 17", 2000 złotych) z dosyć dużym przerażeniem stwierdziłem dwa martwe piksele w centrum obrazu: jeden czerwony drugi zielony. Serwis oczywiście się wypiął, a ja po pewnym czasie przestałem je zauważać (zmapowałem sobie mózg chyba ). Wyświetlacz nie przeszkadza w robieniu zdjęć, więc też pewnie po jakimś czasie przestałbyś dostrzegać problem.
                  Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Komentarz

• viTo
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 130

heh... teraz w sumie zaluje, ze oddalem aparat do serwisu... ale jak juz oddalem, to niech juz zrobia... bedzie jak nowka :-)

Komentarz

• pazurek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1294

Zamieszczone przez viTo
                      niech juz zrobia... bedzie jak nowka :-)
                      Znaczy sie, myslisz ze co niby z nim "zrobia"?
                      http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• viTo
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 130

Nie wiem co moga z nim zrobic... Nie wiem czy wymienia wyswietlacz, czy go tylko naprawia. W sumie, to aparat jest nowy. bo jak go oddawalem do sklepu, gdzie kupilem, to mial zaledwie 6 dni :/ no i tak sie stalo, ze akurat mi musial sie trafic ten model z popsutym LCD.

Komentarz

• MadMax

Musze Cię zmartwić matryc LCD ani TFT sie nie naprawia...może Ci ją wymienią choć nie znalazłem w dokumentacji sformułowania "gwarancja wszystkich sprawnych pixeli"...chętnie dowiem się jak załatwi ten temat serwis.
                          Pozdrawiam, no i powodzenia :grin:

Komentarz

• szpindek

Ja na swoim pierwszym monitorze sony 15" crt już na trzeci dzień straciłem cały rząd pikseli przez całą długość na środku. Przez 3 lata z tym żyłem bez problemów. Nobody is perfekt. Jeśli miało Cię to męczyć, to dobrze, że oddałeś. Będziesz spać spokojnie.

Komentarz

• MCat
                              Dopiero zaczyna
                              • 2005
                              • 39

crt? na crt straciłeś rząd pikseli? a jak to wygląda na monitorze crt?
                              400D, sigma 70-300 APO, sigma 10-20, canon 50/1,8, canon 18-55, 430 EX

Komentarz

Pracuję...