Nabyłem Canon EOS 30D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • M@riusz
    Początki nałogu
    • 2006
    • 348

Nabyłem Canon EOS 30D

Będę się chwalił:
    Właśnie nabyłem Canon EOS 30 D :razz:
    Wstępne "macanie" wypadło baaaardzo pozytywnie (szczególnie w porównaniu z poprzednikiem - tj. EOS 300 D).

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300
  • Bingant
    Uzależniony
    • 2006
    • 507

Być może i ja niedługo kupię 30-ke. Gdzie kupiłeś i za ile? Ostatnio oglądałem ten aparat w MM w Częstochowie i zdięcia na Lcd miały paskudny zielony zafarb, jak to wygląda u Ciebie?
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Komentarz

• mjastrzebski
      Początki nałogu
      • 2005
      • 450

Zamieszczone przez Bingant
      Być może i ja niedługo kupię 30-ke. Gdzie kupiłeś i za ile? Ostatnio oglądałem ten aparat w MM w Częstochowie i zdięcia na Lcd miały paskudny zielony zafarb, jak to wygląda u Ciebie?
      A czy nie byl czasem ustawiony jakis dziwny balans bieli na sztywno??

Marcin
      Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Komentarz

• M@riusz
        Początki nałogu
        • 2006
        • 348

Kupiłem (body) -> Tutaj za 4.380,- zł.
        Fotki nie mają żadnego zafarbowania. Jest O.K.
        Polecam 8)

M@riusz
        Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Komentarz

• Joshec
          Bywalec
          • 2006
          • 167

Gratulacje szczęsliwy nabywco! Będzie CI dobrze słuzył. Zafarbowanie? Mi się tylko po zakupie 30D porfel zafarbował... krew go zalała ;-))))

Komentarz

• Bingant
            Uzależniony
            • 2006
            • 507

Aparat miał ustawieni fabryczne (bynajmniej tak zapewniał sprzedawca), po zrzuceniu do kompa wszystko wyglądało OK. Właśnie sprzedałem 350D i chciałem "przymierzyć" D80 do ręki(podobno miał się do niej przykleić - artykół w FOTO-VIDEO) no i o niebo lepiej w porównaniu do 350D, ale obok stała 30-ka i nie ma porównania leży jak ulał. Chyba się zapożyczę i kupię.

Komentarz

• Teo
              Początki nałogu
              • 2004
              • 474

Bingant, to zobacz jeszcze jak fajnie przykleja się do łapek Nikon D200

Komentarz

• Bingant
                Uzależniony
                • 2006
                • 507

Nie ten pułap cenowy - to po pierwsze, a po drugie w systemie N nie ma takich szkieł jak np. 70-200f4, na kupno których będzie mnie stać. Tam jest ciemno - przepaść - 2.8(drogie). Po sprzedaniu 350ki napaliłem się na D80, ale popatrzyłem na zmianę właśnie pod tym kątem.

Komentarz

• MARANTZ
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 928

Zawsze można kupić Sigmę 70-200/2.8 Z Nikonem powinno być bardzo ok.
                  FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• Teo
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 474

...+ Sigmę 18-50/2.8 ))) i na początek powinno być spoko Ja wiem, też się nad tym zastanawiałem....ale miałem już dwie puszki 20D....i było trochę za późno. Nikon ma fantastyczną ergonomię, pewny AF i kapitalny system sterowania błyskiem. Canona wybrałem tylko ze względu na nieco lepszą jakość obrazu i te obiektywy f 4 L.....

Komentarz

• Bingant
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 507

Właśnie ta ergonomia w D80 mi nie spasowała. W szególności kółko nastaw, które jest pod spustem migawki. Do 30D i D80 podpięte były Sigmy 70-300 i 30kę trzymało się jakby całą wewnętrzną stroną dłoni i ne musiałem jej tak ściskać jak D80ki.

Komentarz

• Teo
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 474

No wiem... na szkoleniu produktowym Nikona oglądałem D2Xs z 17-35/2.8 i D80 z gripem i DX 18-135...powiem szczerze, że jak po D2Xs wzięło się do ręki D80, to wrażenie było takie, jakbyś najpierw trzymał w ręku prawdziwe UZI, a potem replikę na plastikowe kulki Made In China Tak samo jest z D200 i resztą w dół. Myślę, że warto dołożyć do tej puszki...nawet jeśli dobre szkła przyjdą nieco później

PS. o rany, chyba zaczynam wczuwać się w rolę...a przecież już po pracy

Komentarz

• ciri
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 63

Gratuluje teraz tylko sie cieszyc miec mnustwo czasu, miejsca na kompie i focic focic a wynikami sie dzielic z namipozdrawiam bardzo zadowolona ze swojego nowego 20D Ciri
                          20D+50 1.8+tamronik 17-50 2.8+ 380EX+ różne dodatki....M42

Komentarz

• Teo
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 474

właśnie, Ciri...żeby z tym czasem jeszcze było tak różowo...

PS. kto ma pożyczyć sagę Sapka ?

Komentarz

• M@riusz
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 348

Zamieszczone przez Joshec
                              Gratulacje szczęsliwy nabywco!
                              Zamieszczone przez ciri
                              Gratuluje
                              Dzięki :razz:
                              Zamieszczone przez Joshec
                              Mi się tylko po zakupie 30D porfel zafarbował... krew go zalała ;-))))
                              No tak, to jest bolesne. Mój portfel ma podobny syndrom (co prawda nie krwawi, ale został ranny... :sad: )
                              Zamieszczone przez Bingant
                              ale obok stała 30-ka i nie ma porównania leży jak ulał (ciach...) 30kę trzymało się jakby całą wewnętrzną stroną dłoni i ne musiałem jej tak ściskać jak D80ki.
                              Jest dokładnie tak, jak piszesz.
                              30 D jest jak wpasowany w dłoń. Do tego jest bardzo fajnie wyważony. Ma jeszcze jadną zaletę (dla niektórych osób wadę) - masę. Może to syndrom wielu lat fotografowania ruskimi Zenitami, Kijevami, itp. pancernym sprzętem - ale dla mnie aparat musi mieć swoją wagę. Byc może jest to zwykłe przyzwyczajenie - ale nie chcę się go pozbywać .

M@riusz

Komentarz

Pracuję...