[ M E R O ] - Galeria

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mero

[ M E R O ] - Galeria

Galeria mero

na pierwszy rzut fotki ze ślubu opisanego TUTAJ

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.
  • mero

i reszta:

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

Komentarz

• Venio
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1084

4, 10, 12, 14 moje faworytki
      Mi fotki bardzo sie podobają. Jak na pierwszy raz mysle, że całkiem, bardzo OK
      Ale co ja sie tam znam niech sie spece wypowiedzą

Komentarz

• arturs
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 4196

Jest ok, ale parę uwag:
        1. balans bieli na niektórych lekko się chyba rozjechał (np. 9) - chyba że mi się wydaje
        2. Na tych z kościoła przydało by się trochę więcej nasycenia kolorów, te z wesela są IMHO ok
        3. Niektóre kadry są trochę "udziwnione" lub powinny być inaczej przycięte ale to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje (6,11,17,18),
        4. 12,16 - IMHO przegięcie z lampą , 4 odbicie nie bardzo mi się widzi..
        Ale ogólne wrażenie pozytywne, młodzi powinni być zadowoleni

Pozdr
        Artur
        5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• borkomar
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1083

23 - wymiata - ale sie usmialem
          5D +

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

4 i 10 naj.
            Poza tym kilka zbyt podobnych (do 10), kilka ciekawych momentow reporterskich ale raczej "do wgladu rodziny" niz publicznie na forum , no i wspomniany juz balans bieli czy czasem dziwne ciachniecia.
            No ale jeszcze z 30 zdjec takich jak 4 i 10 i juz mozesz "profesjonalna" galerie zakladac oferujac uslugi 8)

Komentarz

• mario1275
              Początki nałogu
              • 2005
              • 420

No to ja się będę czepiał
              4 fajne ale... albo polaryzacyjny albo poprosić kierowcę o otwarcie okna ( ja zawsze prosiłem kierowcę już przed mszą żeby otworzyć okno młodych)

10 dobre ale mogło być jeszcze lepsze ja zazwyczaj taki kadr pstrykałem podczas podniesienia

22 i 23 nie pokazywałem takich zdjęć młodym ponieważ spotykały się z różnym odbiorem - czasem okazywało się że wcale ich nie śmieszyły (nie robiłem zdjęć ludziom na weselu kiedy byli smutni, zbyt pijani lub akurat jedli) trzeba pamiętać że zdjęcie jest trochę jak zdanie wyrwane z kontekstu i ta dziewczynka mogła się świetnie bawić całe wesele a zapamiętane będzie że źle się bawiła lub coś tym stylu ... po kilku weselach człowiek się wyczulał na "kwasy" rodzinne młodym trzeba pokazać że wszyscy się świetnie bawili.

co do ilości zdjęć 1700 fotek na każdą 5s to daje ponad 2 godziny - współczuję obróbki choć wiem że na początku trudno się ograniczyć

ja zaczynałem na analogu więc jak sięchciało wyjść na swoje to 5 rolek na wesele to był maks. tak jak już ktoś napisał - zdjęcia do oczepin najpóźniej później goście i fotograf już jest zbyt męczący - zdjęcia w raw tylko kościół i to nie wszystko i plener reszta w jpg - życzenia owszem można wszystkich pstryknąć ale trzeba pamiętć że z tych zdjęć nikt raczej nie będzie robił odbitek większych niż 10x15.

Na koniec życzę miłej pracy i jak najwięcej świadomych klientów potrafiących docenić dobre zdjęcia

A i jeszcze jedno co do pokazywania zdjeć młodym - wybierzcie te które wam się podobają i te pokażcie młodym tak żeby mieli wybór ale już z pośród tych najlepszych i obrabiajcie tylko te które wybiorą bo inaczej się zakopiecie w takiej ilości fotek
              www.modelownia.pl

Komentarz

• Niedzwiedz
                Uzależniony
                • 2004
                • 578

mi sie podoba 23 , ale generalnie jest fajnie
                www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
                www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• MMM
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4250

Zamieszczone przez Niedzwiedz
                  mi sie podoba 23
                  Twoje klimaty
                  Digart

Komentarz

• Niedzwiedz
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 578

MMM to wlasnie lepiej byc znanym pjakiem niz anonimowym alkocholikiem
                    www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
                    www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• arturs
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4196

Zamieszczone przez Niedzwiedz
                      MMM to wlasnie lepiej byc znanym pjakiem niz anonimowym alkoholikiem
                      Sorry za OT ale ten tekst jest zaje...fajny ;-)
                      Pozdr
                      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Rob
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 259

Gratulacje! Jak na pierwszy raz, to nie macie się naprawdę czego wstydzić.

Napiszcie coś o szczegółach technicznych zdjęć wykonywanych w kościele. Jakie ustawienia, tzn. ISO, przysłona, itp.? Czy lampa miała dyfuzor? czy wszystkie zdjęcia były wykonywane z lampą? Pytam, bo praca z fleszem to moja pięta Achillesowa. Nie wiem, czy to moja wina czy mojego 10D :grin: Jeśli mogę, to jej nie używam, ale czasem się nie da.

Pozdrawiam

Robert
                        http://www.flickr.com/photos/45481002@N05/

Komentarz

• fotosc
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 72

4 najbardziej mi sie podoba
                          Sylwester

www.sylwestercwalinski.com

Komentarz

• tomekg
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 44

4,10,12,13,14 i oczywiscei 23 za to klimat :P ogolnie foty fajne

Komentarz

• mero

Zamieszczone przez Rob
                              Napiszcie coś o szczegółach technicznych zdjęć wykonywanych w kościele. Jakie ustawienia, tzn. ISO, przysłona, itp.? Czy lampa miała dyfuzor? czy wszystkie zdjęcia były wykonywane z lampą? Pytam, bo praca z fleszem to moja pięta Achillesowa. Nie wiem, czy to moja wina czy mojego 10D :grin: Jeśli mogę, to jej nie używam, ale czasem się nie da.
                              W kościele korzystaliśmy z obydwu obiektywów, które posiadamy, czyli KIT i 50/1.4, ISO było 800 lub 1600, ale powiem szczerze, że później o tym zapomnieliśmy (przez stres) i bylo juz 1600. Lampa była bez dyfuzora i wykorzystywana przy każdym zdjęciu. Przy 50/1.4 błyskała słabiutko z wiadomych przyczyn. Przesłona od 2.2 do 4.6.
                              Kościół nie był tak trudny. O wiele trudniejsze okazało się wesele, a konkretnie tańce. 95% fotek wyrzuciliśmy. Mimo zastosowania lampy, efekt nie był zadowalający, więc musimy jeszcze trochę z tym tematem poćwiczyć. Gości weselnych robiliśmy przeważnie 50/1.4, lampa w sufit z karteczką. Tańce raczej KITem, bo było baaardzo mało miejsca.

A właśnie wróciliśmy z pleneru tej pary w Kazimierzu nad Wisłą. Fotki robione tylko 50/1.4, naszym zdaniem wyszły super. Nowo zakupiony polar też się do tego przyczynił. Wrzucę kilka jutro wieczorem.

Komentarz

Pracuję...