Tamron 15-50 f2,8 vs Sigma 18-50 f2,8

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Górka

Tamron 15-50 f2,8 vs Sigma 18-50 f2,8

Jak w temacie - zastanawiam sie nad wyborem nowego szkła i mój wybór padł na dwa obiektywy: Tamron 15-50 f2,8 lub Sigma 18-50 f2,8. Różnica w cenie jest niewielka a jak z jakością? Mam 20d+tamron 28-75+EX580+... kit
    Jako nowy urzytkownik forum - przepraszam za błędy merttoryczne
    pozdrawiam!
  • azael
    Coś już napisał
    • 2006
    • 68

Zamieszczone przez Górka
    Jak w temacie - zastanawiam sie nad wyborem nowego szkła i mój wybór padł na dwa obiektywy: Tamron 15-50 f2,8 lub Sigma 18-50 f2,8. Różnica w cenie jest niewielka a jak z jakością? Mam 20d+tamron 28-75+EX580+... kit
    pozdrawiam!

Jezeli miales na mysli Tamrona 17-50 to:
    Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.

Sigma:
    Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.

No i jeszcze szukajka ;-)
    EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
    D700 / F80 + 14-200
    Pentacon Six + 50,80,180
    Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

Zamieszczone przez Górka
      Jak w temacie - zastanawiam sie nad wyborem nowego szkła i mój wybór padł na dwa obiektywy: Tamron 15-50 f2,8 lub Sigma 18-50 f2,8. Różnica w cenie jest niewielka a jak z jakością?
      Tak samo jak z ceną - różnica w jakości równie niewielka.

Gwoli ścisłości: Tamron jest 17-50/2,8
      Od 15mm to by była bajka... mnie przynajmniej bardzo brakuje ekwiwalentu 24mm.

Zamieszczone przez Górka
      Mam 20d+tamron 28-75+EX580+... kit
      Ja mam Sigme 18-50. Dlaczego? Bo jak ją kupowałem, to Tamronów jeszcze nie było :-)

Zamieszczone przez Górka
      pozdrawiam!
      Merytoryczne wybaczamy, orty - nie! ;-)
      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

Pracuję...