mattnick
03-10-2006, 20:53
Na forum w treści topic'ów pojawiają się co jakiś czas hiperłącza reklamowe o co biega ?? nie powiem, żeby mnie to denerwowało...:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
|
View Full Version : o co biega ?? mattnick 03-10-2006, 20:53 Na forum w treści topic'ów pojawiają się co jakiś czas hiperłącza reklamowe o co biega ?? nie powiem, żeby mnie to denerwowało...:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: hazan 03-10-2006, 20:59 a jak myślisz co to jest ? i po co ? alx_80 03-10-2006, 21:16 a mi to osobiscie nie przeszkadza :) byle nie bylo pop up i reklam z dzwiekiem :) hazan 03-10-2006, 21:17 Właśnie dla tego szukałem takiej reklamy która nie zawali całego forum tylko jest delikatnie wpasowana w treść. Chyba jest to jedna z łagodniejszych form reklamowania czegokolwiek. Nemeo 03-10-2006, 21:21 a mi to osobiscie nie przeszkadza :) byle nie bylo pop up i reklam z dzwiekiem :) Mnie też nie przeszkadzają, a w końcu z czegoś Hazan musi utrzymywać to forum.:D perqsista 03-10-2006, 21:29 Chciałem bić pianę ale z drugiej strony to nie ma o co. W sumie to sie czuje przekonany:) Byla mowa że będą reklamy to są. Kto chce ogladać i klikać ten będzie, kto nie chce oglądać reklam bo bardzo mu przeszkadzją to też sobie poradzi. Generalnie wszyscy będa zadowoleni, mam nadzieję. To jest forum prywatne a nie jakieś TVP - mam nadzieje ze się Hazanowi nie znudzi. Wats0n 03-10-2006, 21:45 Może niedowidzę, ale żadnego z opisywanych zjawisk nie dostrzegam.... Zielony 03-10-2006, 21:53 Zauważyłem to, ale na IE. Odrazu przełączyłem na FireFoxa, tam mam Adblocka na takie pryszcze :-D KuchateK 03-10-2006, 21:57 A bedzie opcja "place > nie chce reklam"? hazan 03-10-2006, 22:29 W chwili obecnej cały system reklamowy na którym zbudowana jest ta reklama jest testowany. Reklama ta zostanie wylączona i włączona ponownie w momencie kiedy system będzie gotowy. Vitez 04-10-2006, 07:59 Powiem szczerze ze takie rozwiazanie mi sie podoba, o ile jest oplacalne. W sensie ze placone jest za sam fakt podawania linkow na forum a nie od klikniecia w nie. Sa sporo mniej zauwazalne niz osobne menublocki po bokach (vide linki sponsorowane w gmailu) czy bannery graficzne czy najgorsze - popupy (polykane przez NoScript na szczescie). Sa rowniez latwe do zablokowania 8) (Adblock w Firefoxie sam lyknal bez updejtow i gdyby nie ten watek to bym sie nie dowiedzial). slawi_3000 04-10-2006, 08:26 Powiem szczerze ze takie rozwiazanie mi sie podoba... ....Adblock w Firefoxie sam lyknal bez updejtow i gdyby nie ten watek to bym sie nie dowiedzial Mam tak samo :smile: Takie reklamy są OK, popieram akcję. Cieszę się, że coś się ruszyło w kwestii samofinansowania. Dźwięk + pop-upy blokujące dostęp do forum - NIE! Cichy 04-10-2006, 13:52 Mnie tylko denerwuje, że nieraz reklama wtyka się w taki miejscu, że myślę, że to link i klikam... gwozdzt 04-10-2006, 13:54 ...nieraz reklama wtyka się w taki miejscu, że myślę, że to link i klikam... No przeciez o to chodzi :mrgreen: Te reklamy nie są tylko po to, żeby były i nikt ich nie widział; lecz chyba przede wszystkim po to, żeby je ktoś zobaczył :lol: Silent Planet 04-10-2006, 16:31 (...) nieraz reklama wtyka się w taki miejscu, że myślę, że to link i klikam... No ktoś musi! :mrgreen: Vitez 04-10-2006, 20:12 Mnie tylko denerwuje, że nieraz reklama wtyka się w taki miejscu, że myślę, że to link i klikam... No patrz... a "prawdziwych" linkow Adblock nie blokuje... moze czas na zmiane przegladarki? Wats0n 05-10-2006, 11:59 Adblock w sumie jest tu niepotrzebny - wystarcza sam noscript, który blokuje wszystko za wyjątkiem doment canon-board.info KuchateK 05-10-2006, 12:59 Jak zwykle :D Opera tez dziala :mrgreen: Vitez 05-10-2006, 18:06 Adblock w sumie jest tu niepotrzebny - wystarcza sam noscript, który blokuje wszystko za wyjątkiem doment canon-board.info Noscript jest sporo trudniejszy w uzyciu dla "mocnoprzecetnego" uzytkownika komputerow - wielu ludzi po doinstalowaniu tego dodatku dziwi sie ze im nagle strony www "nie dzialaja" i sie zniechecaja do Firefoxa przez to. Adblock z autoupdaterem jest przezroczysty w uzywaniu dla uzytkownika i przez to sporo bardziej przyjazny... jesli tego typu rreklamy blokuje sam Adblock (nie sprawdzalem) to w niektorych domach/na niektorych komputerach leepiej sie trzymac samego zestawu FF+Adblock bez zniechecania ludzi noscriptem ;) . Tomasz Urbanowicz 06-10-2006, 09:57 U mnie pod Operą nie widzę reklam - dopiero z tego tematu dowiedziałem się że one są :) Mam włączone wszystkie pluginy, a "jedynie" czym Opera wycina reklamy to odpowiednie wpisy w filter/urlfilter.ini. hazan 06-10-2006, 14:48 w chwili obecnej reklamy nie są włączone dlatego pewnie już nikt ich nie widzi..ale wrócę do nich jak tylko pojawią się reklamodawcy. mtata 10-10-2006, 13:33 Widzę, że pierwsi reklamodawcy się już pojawili - co chwila miga mi przed oczami "Wygraj Nikona D80". Czy to nie jest aby jakaś prowokacja? :wink: A może jakiś przekaz podprogowy?? :lol: Vitez 10-10-2006, 19:14 A może jakiś przekaz podprogowy?? :lol: Ano przekaz... mowiacy "zmien przegladarke" (na taka blokujaca reklamy). hazan 10-10-2006, 22:54 Pewnie, niech wszyscy zablokują te reklamy - to na forum będę pod kościołem zbierał. Jac 11-10-2006, 10:50 Vitez prezentuje postawe moderatorsko naganna :mrgreen: nie ladnie Vitez, odpowiedz na pytanie Widzę, że pierwsi reklamodawcy się już pojawili - co chwila miga mi przed oczami "Wygraj Nikona D80". Czy to nie jest aby jakaś prowokacja? powinna brzmiec: stary!, kliknij i zobacz tam masz odpowiedz ;-) i tego sie trzymajmy ... ja kliknolem ale nie powiem co tam bylo :mrgreen: Tomasz Urbanowicz 11-10-2006, 11:03 A Ci którzy wpłacili pieniądze też będą oglądać reklamy? Jac 11-10-2006, 11:18 nie - moga sobie wylaczyc adblockiem :mrgreen: ja wplacilem i ogladam nie sa nachalne a czasmi mozna sie czegos dowiedziec - np jak wygrac d80 ;-) Tomasz Urbanowicz 11-10-2006, 11:28 Ja ich nie oglądam, ale... :> GreenGrass 06-11-2007, 13:48 Adblock z autoupdaterem jest przezroczysty w uzywaniu dla uzytkownika i przez to sporo bardziej przyjazny... jesli tego typu reklamy blokuje sam Adblock (nie sprawdzalem) to w niektorych domach/na niektorych komputerach leepiej sie trzymac samego zestawu FF+Adblock bez zniechecania ludzi noscriptem ;) . Się okazuje, że sam Adblock Plus + Updater sobie z tym nie radzi. Pozostaje instalacja NoScript'a na nowo. checiu 06-11-2007, 14:30 takie reklamki moga byc :) nie widze w nich zadnego problemu :) z czegos zyc trzeba |