[Bartłomiej Ramza] - moda, portret

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ramza

[Bartłomiej Ramza] - moda, portret

Witam...jestem nowym uzytkownikiem 300D i od nie dawna ucze sie fotografii. Aparat mam od stycznia tego roku i powoli zaglebiam sie w swiat zamrozonych obrazkow. Chcial bym pokazac wam moje iperwsze zdjecia i prosic was o konstrukywna ocene albo na wyrazenie swojej opini typu podoba sie albo nie ...

...co do udzielania sie na forum to powiem szczerze, ze nie wiem co mialbym napisac bo jak czytam te posty to wszyscy sa tutaj juz dosc zaawansowanymi uzytkownikami a ja dopiero nie dawno dowiedzialem sie co to jest migawka ale sp[okojnie szybko sie ucze

...oto linki do tych zapowiadanych galerii...

Zbior kilku galerii

Moje pierwsze akty

...dodam tylko ze akty robilem pozyczonym aparatem w trybie chyba auto ale nie wiem bo jeszcze wtedy nie kumalem oco chodzi
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Re: ramza de begining....

Zamieszczone przez ramza
    ...dodam tylko ze akty robilem pozyczonym aparatem w trybie chyba auto ale nie wiem bo jeszcze wtedy nie kumalem oco chodzi
    Hint co do aktow... wbrew pozorom to jedna z najtrudniejszych kategorii. To zabawa swiatlem i cialem (ustawieniem modelki, fragmentami itp). To nie "rozebrac dziewczyne i pstryknac goly cycek" (za przeproszeniem).
    Dlatego uwazam osobiscie to za dosc powazny blad i "napalenie sie" poczatujacych fotografow ktorzy od razu chca sie brac za fotografowanie rozebranych panienek. Tobie ze dwa zdjecia "aktow" nawet wyszly...
    Ja sam za akty na razie przez kilka najblizszych lat sie nie wezme bo znam swoje mozliwosci i umiejetnosci.

Komentarz

• ramza

Dzieki ze przejzales moje zdjecia ale powiem ci ze te akty byly na konkurs zeby wygrac aparat a nie dla tego ze chcialem zobaczyc moja dziewczyne po raz setny nago ... chialem miec wlasny aparat jednak nie wyszlo bo za maly format wyslalem

...jednak co do samych zdjec to powiem ci, ze rozne sa opinie, moje zdanie nie ma nic do rzeczy ale kilka osob je widzialo i to osob ktorzy na swiat przysli z migawkami w oczach i powiedzieli ze sa bardzo dobre a jak im powiedzialem ze to moj pierwszy raz to nie wierzyli ... wiec jestes pierwsza osoba, ktora wypowiedziala sie na ich temat dosc chlodno wiec daje mi to do myslenia...

...a co soadzisz na temat innych zdjec bo nic nie wspomniales o innym materiale i pamietaj ze aparat mam w rekach od stycznia tego roku nie liczac aktow oczywiscie ...

...czekam na opinie i dzieki za wasze sugestie .

Komentarz

• mancat
        Bywalec
        • 2006
        • 153

[Bartłomiej Ramza] - moda, portret; fajna www

Explore bartłomiej ramza's portfolio showcasing creative projects and professional work. Discover innovative designs and artistic achievements.

Komentarz

• sergi
          Początki nałogu
          • 2004
          • 413

naprawde kapitalne zdjęcia!!
          Ostatnio edytowany przez sergi; 641.
          5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
          :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
          :: Motywy wordpress

Komentarz

• pazurek
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1294

na plfoto: http://plfoto.com/32081/autor.html
            http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• kami74
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1492

No co Wy cyberfoto nie czytacie ? Znana to tam osobistośc a i foty bardzo fajne
              5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
              MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez kami74
                No co Wy cyberfoto nie czytacie ?
                A to jakis obowiazek czytac cyberfoto?
                Ja nie czytam (pare razy zajrzalem, nie przekonalem sie) - co w tym takiego dziwnego?

Komentarz

• kami74
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1492

Sorry za brak emotikona. Oczywiście nie jest to obowiązek. Poprostu znam zdjęcia tego gościa od dawna i jakos tak zdziwiło mnie że Wy nie.
                  5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                  MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• hyzop
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 413

Fajna strona, sporo dobrych fotek.

Komentarz

• mancat
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 153

Zamieszczone przez kami74
                      Oczywiście nie jest to obowiązek. Poprostu znam zdjęcia tego gościa od dawna i jakos tak zdziwiło mnie że Wy nie.
                      Nie ma się co dziwić, to forum jest po to, że dzielić się tym co się już zna :-)

Komentarz

• Zielony
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2928

Stronkę Ramzy znam od kiedyś tam
                        Bardzo chętnie bym zobaczył więcej zdjęć TEJ pani :grin:
                        Generalnie prace Ramzy można zobaczyć na stronie, www.teoriakreatywnosci.com - która dzisiaj nie działa, albo 'coś' się zmieniło i działa jak działa.

Dodatkowo wrzucam zdjęcie które kiedyś tam znalazłem.
                        Prawdopodobnie to prace tego samego autora. Mniam ;-)
                        sigpic

Komentarz

• Kalina
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 292

A mi sie nie podoba. Jak mawia moj znajomy fotografik "takie zdjecia portafi kazdy zrobic". Co w tlumaczeniu na polski znaczy: ladna modelka+ odpowiednio ustawione swatlo + troche fotoszopa = produkt masowy rodem z CKM
                          Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Zielony
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2928

Zamieszczone przez Kalina
                            Jak mawia moj znajomy fotografik "takie zdjecia portafi kazdy zrobic"
                            Tylko czemu nie robi? :-)
                            Jedni też mawiają, że... zrobili by lepiej. Tylko gdzie te zdjęcia?
                            sigpic

Komentarz

• Kalina
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 292

Zamieszczone przez Zielony
                              Tylko czemu nie robi? :-)
                              Jedni też mawiają, że... zrobili by lepiej. Tylko gdzie te zdjęcia?
                              A czemu ma robic? Po co robic zdjecia z ktorych wieje nuda, ktorych jedyna warosc to ladna modelka i poprawne oswietlenie i zastosowanie sie do kilku innych regul sztuki? Ja rozumiem, na meski punkt widzenia moga wplywac buzujace homrony - ale panowie! chyba mozna oddzielic dobra fotografie od przyjmnych obrazkow.

(A akurat ten gosciu, z ktorego to cytat, robi zdjecia ********e. Po obejrzeniu portfolia papierowego nie moglam spac przez trzy dni )
                              Ostatnio edytowany przez Kalina; 5297.
                              Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

Pracuję...