Program Zoombrowser, który dostałem razem z moim 20D po prawie dwóch latach współpracy przestał obracać zdjęcia z aparatu i nie wiem czy to wina aparatu, czy programu. Ostatnio kupiłem nowy obiektyw (17-55/2.8 IS) i przez jakiś czas pojawiał mi się błąd ERR99 i nie wiem, czy to może miec cokolwiek wspólnego. Czy ktoś ma jakiś pomysł, w czym tkwi problem.
Automatyczne obracanie zdjęć w 20D
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Tak nawiasem, jeśli używasz Zoombrowsera to proponuję upgreitować go do najnowszej wersji ze strony canona. Różne są opinie na tym forum na temat ZB, ale ja używam go do zgrywania i wstepnego katalogowania. Mnie pasuje.Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8Komentarz
-
obracanie zdjęć a 20D - c.d.
Problem w tym, że aparat obraca zdjęcia i na swoim ekranie pokazuje obrócone, ale po przesłaniu ich do komputera przez ZB, nie są one obracane, pomimo iż ten sam program do tej pory robił to bezbłędnie.Komentarz
-
Autorotate mam załączone a foty w drodze do kompa się przewracają.Ernest Hemingway i Irvin Penn:
Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?Komentarz
-
Mialem ten problem......
Jezeli dostajesz error 99 to masz problemy z elektronicznymi polaczeniami obiektywu.... tak wiec :
- Wylacz aparat....
- wyjmij baterie i karte
- sciagnij lens
- wyczysc styki ...
i po klopocie
powodzeniaKomentarz
-
Znalazłem ten wątek i chciałbym go kontynuować nadal - mam podobny problem jak ww. opisany, ale z aparatem a95 - przy włączonym autorotate - po odpaleniu sprzętu ikonka kierunku ustawienia aparatu zamiast normalnie pokazywać strzałką skierowaną do gór, przekręca się na prawą stronę i nic nie daje kręcenie aparatem we wszystkich kierunkach - pozostaje cały czas skierowna (strzałka) w prawą stronę aparatu.
Czy ktoś coś takiego miał?
Pomocy!!!
Greg001Komentarz
-
Miałem i mam identyczny problem w 350D i 5D. Pojawił się po upgradzie softu Canona.
Pisałem już o tym, ale nie miałem odzewu.
Może teraz ktoś coś poradzi?Komentarz
-
Ja to zdiagnozowałem jako "zawieszony czujnik poziomu" kiedy miałem coś takiego w moim S1. Lekki strzał dłonią w prawą strone korpusu pomógł
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600RKomentarz
Komentarz