Zestaw do czyszczenia matrycy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mmmh

Zestaw do czyszczenia matrycy

W Polsce jest już dostępny zestaw do czyszczenia matrycy Green Clean o którym można przeczytac na fotopolis:

Można go kupic na www.SklepFotograficzny.pl

Pozdrawiam,:-D
  • swiderski
    Początki nałogu
    • 2006
    • 338

250zł? Moim zdaniem przegięcie z tą ceną. Na Żytniej czyszczą za free
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Komentarz

• mmmh

Mniejszy zestaw jest za 160 PLN.
      Nie każdy ma czas na to aby wysyłac aparat do serwisu Canona.

Komentarz

• maku
        Uzależniony
        • 2004
        • 563

Fajne.
        Tyle tylko że mogli by się trochę przyłożyć do tego opisu. Tam nie ma pojemnika z podciśnieniem jest pojemnik ze sprężonym gazem.
        Pojemnik z podciśnieniem to by była bzdura. Starczyło by tego podciśnienia na jedno psyt... i koniec. Ten zestaw wykorzystuje po prostu efekt Venturiego.
        Swoją drogą cały czas kusiło mnie żeby zrobić sobie coś takiego tylko napędzanego przez powietrze z butli nurkowej.

Zamieszczone przez swiderski
        250zł? Moim zdaniem przegięcie z tą ceną. Na Żytniej czyszczą za free

Weź jeszcze pod uwagę koszta wysyłki, czas oczekiwania i konieczność powtarzania całej operacji przy następnym czyszczeniu.
        Nawet gdybym mieszkał w Warszawie pewnie ciężko by mi było znaleźć czas by się tam pofatygować.

Komentarz

• karolbe
          Coś już napisał
          • 2006
          • 54

Zamieszczone przez mmmh
          Mniejszy zestaw jest za 160 PLN.
          Nie każdy ma czas na to aby wysyłac aparat do serwisu Canona.
          Lepiej kupic Sensorklear Lenspen, male, skuteczne, tanie (15 dolarow), ja uzywam i poki co jestem zadowolony (nie moge tylko usunac jednego syfka z rogu matrycy, ale ten mi akurat nie przeszkadza).

Komentarz

• Mac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2063

Dobrze, że jest ten zestaw już dostępny w Polsce ale cena jest lekko wysoka, poza tym nie mam dobrych doświadczeń z tym sklepem.
            Na Żytniej czyszczą za free ale musisz to tam dosłać jeśle jesteś spoza Wawy i poczekać przynajmniej 2-3 dni (czas przesyłek) a nie zawsze czyszczą dobrze - przerabiałem z nimi ten temat. Poza tym są o.k. Nawet jeśli jesteś z Wawy to musisz mieć czas, żeby dojechać zostawić na 2-3 godziny i odebrać, no chyba że pracujesz w centrum.
            EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• jadeit
              Początki nałogu
              • 2004
              • 466

Zamieszczone przez karolbe
              Lepiej kupic Sensorklear Lenspen, male, skuteczne, tanie (15 dolarow), ja uzywam i poki co jestem zadowolony (nie moge tylko usunac jednego syfka z rogu matrycy, ale ten mi akurat nie przeszkadza).
              czy masz na myśli model sk-1 ?, sa na allegro i taki chce sobie sprawić
              bo przy f/22 daja mi sie we znaki prawie jak śnieżyca tylko że kolor śniegu nie teges
              i czy dobrze mi się wydaje że to metoda na sucho ?
              ew. jak poznać podróbe ?

pozdrawiam
              un point c'est toi
              fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Komentarz

• mor_feusz
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1370

Moze ten sposob (20 euro) - wyglada troche groznie. http://www.gletscherbruch.de/foto/se...rcleaning.html (film z czyszczenia 5D)

Komentarz

• jadeit
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 466

Zamieszczone przez mor_feusz
                  Moze ten sposob (20 euro) - wyglada troche groznie. http://www.gletscherbruch.de/foto/se...rcleaning.html (film z czyszczenia 5D)
                  dobre
                  mozna zejść z niecierpliwości 2h po malowaniu schnie a potem jeszcze ,5h z papierkiem do pociągania
                  ktoś na forum wspominał o czymś podobnym stosowanym gdzies w serwisie w pl

pozdrawiam
                  un point c'est toi
                  fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Komentarz

Pracuję...