[lukasekg] oceńcie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukasekg

[lukasekg] oceńcie

to mój początek na forum jak i z fotografią juz troche robie zdjecia i postanowiłem je wystawić i dowiedziec się co nie tak. Prosze was o ocenę obiektywną krytykę, wywalajcie wszystko co Wam w tych fotach nie pasuje.

link to zdjęć
    Automatically change your Windows desktop background and Mac wallpaper from a curated 5,000+ HD & 4K library. A real upgrade from Windows Slideshow and Windows Spotlight. Free trial; works on Windows 10/11 and macOS.

----------------------------------------------
    nie da sie zrobić dobrego zdjęcia obróką, jeśli zdjęcie bedzie słabe to żadne sztuczki mu nie pomogą
    powiedział kiedyś tak fotograf NG zgdzam sie w całości
  • lukasekg

no proszę powiedzcie coś bo nie wiem w którym kierunku iść czy dobrze czy co poprawić i wogóle ogólnie o zdjęciach
    zdjęcia jak widać wszystko w plenerze wykonane
    zbierałem je aby wystawić przez 6 miesiecy ciągłej nauki

Komentarz

• Wats0n
      Uzależniony
      • 2006
      • 996

Cóż... **** ze mnie nie makrolog, przyrodnik mierny takoż - więc trudno mi się za przeproszeniem ustosunkować. Aczkolwiek b. podoba mi sie fotka nr 2. W pozostałych (może za wyj. zdjęcia nr 7) kompozycja wydaje się jakaś taka bezbarwna.
      Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• Mac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2063

Licząc od lewej zdjęcie 2 i 7 są ciekawe, na 2 dobra jest kolorystyka w 7 dobry pomysł, reszcie brakuje koloru, jakieś takie podblakłe.
        EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• lukasekg

dzięki teraz będę pracował nad kompozycją, a taka podblakłość to bedzie coś z niedobranym balansem bieli ??

Komentarz

Pracuję...