Chciałbym się zwrócić do użytkowników tego aparatu. Czy wizjer w tym sprzęcie jest tak samo mały i ciemny w 350d? Z tego co pamiętam 20D ma większy, zależy mi na ergonomii użytkowania a to dla mnie dosyć znacząca cecha. Czekam na Wasze odpowiedzi
wizjer w 400D
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
wizjer jest tej samej wielkości, niektórzy twierdzą, że ciut jaśniejszy, ale i tak jest gorszy od tego w 20DCanon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x -
Jest inna matówka i rzeczywiście w wielu testach piszą, że jest jaśniejszy ale z 20D bym go nie porównywał - tam jest pryzmat, który daje zupełnie inny obraz
.
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
"Moze i podobno mialo byc", ale nie jest" :-(
http://www.dpreview.com/articles/Can...pecsview01.jpg
MarcinChciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.Komentarz
-
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Planowałem zakup tego cyfraka, ale po tej informacji to już jest na straconej pozycji.
Powiedzcie Panowie... jak to właściwie jest z tymi aparatami z wyższej półki (20D i 30D). Czy tez tam są takie problemy z ostrzeniem i FF/BF?
Jak widzę, że ludzie mają w aparatach róznych marek BF luB AF na centymetry, to mnie to przeraża. Jak pomysle, że też mnie moze coś takiego spotkać to.....
Pojedyncze milimetry to podobno normalka.Komentarz
-
zalezy jak trafisz, ale AF w lini dwucyfrowej uchodzi ogolnie za kapke bardziej "reliable".Powiedzcie Panowie... jak to właściwie jest z tymi aparatami z wyższej półki (20D i 30D). Czy tez tam są takie problemy z ostrzeniem i FF/BF?
Jak widzę, że ludzie mają w aparatach róznych marek BF luB AF na centymetry, to mnie to przeraża. Jak pomysle, że też mnie moze coś takiego spotkać to.....
Pojedyncze milimetry to podobno normalka.
mojemu antycznemu 10D w zasadzie tylko z 50/1.8 zdarzalo sie niedosiegnac (FF).
poza tym:
Sigma 18-125 - w punkt (jak juz trafila)
Sigma 70-300 - w punkt (j.w.)
Tamron 28-75 - w punkt i to mimo notorycznego i z premedytacja naduzywania pelnej dziury, rowniez w szerokim kacie,
Tokina 12-24 - tu chyba trudno zeby sie nie dalo w punkt...
i Sonnar 3.5/135 tez w punkt, jakby kto pytal :grin:
w sklepie obracajacym duze ilosci DSLR w Singapurze spotkalem sie z opinia, ze 20D to juz nie to co 10D... sadzac po moim wlasnym body nie mam podstaw, by probowac odwracac znak nierownosci, ale nie sadze zeby z 20D bylo tak zle, jesli skresli sie jeki maniakow kalek milimetrowych i osob, ktore bezmyslnie wala na pelnej dziurze "bo kupili 85/1.8 i teraz nie ma ... zeby przymykali ten sloiczek"
Komentarz
-
Kolego nie wymagaj aby w budżetowej lustrzance był pryzmat, za 800 $ nie ma takiej opcji. Bierz 30D albo odrazu 5D.EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Chyba nie powiecie że pryzmat to szmat kasy.
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4xKomentarz
-
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Nie chodzi o ilość pieniędzy czyli koszt pryzmatu. Chodzi o pozycjonowanie produktu czyli chcesz mieć jaśniejszy wizjer zapłać więcej, chcesz mieć uszczelnienia zapłać więcej. W sumie płacisz setki dolarów więcej za coś co producenta kosztuje kilkadziesiąt dolarów. Słowem marketing.EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz