Pasek na nadgarstek/dłoń - 350D bez GRIP'a

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michalmx3

Pasek na nadgarstek/dłoń - 350D bez GRIP'a

Witam,
    Jak w tytule. Jedyny pasek Canona jaki widziałem umożliwiał montaż, ale tylko przy zamontowanym Grip'ie. Czy istnieje możliwość zapięcia paska bez Grip'a?
    Jeżeli tak, to jaki to może być pasek?

Z góry dzięki za odpowiedź. :-D
  • DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

Moim zdaniem uzywanie takiego paska razem z BG to jakas czysta pomylka, poniewaz utrudnia to uzywanie gripa w pionowych kadrach. Trzeba wyplatywac sie z tego ...ble, ogolnie Istnieje wersja HAND STRAP, ktora przykreca sie od spodu w miejsce zlaczki statywowej. Poszukaj na alegro.

Komentarz

• michalmx3

Ale ptanie czy HAND STRAP będzie podchodził bez Gripa?
      Czy jest jakaś alternatywa?

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

Na allegro bywały paski Matina (w trzech wersjach) umożliwiające używanie bez gripa. Mam taki i podoba mi się. Tylko, że ta śruba od spodu musi być odkręcana do statywu (bo inaczej się kolibie).
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• michalmx3

właśnie szukałem, ale poza standardowymi (na szyję) nie widzę niczego konkretnego

Komentarz

• Wats0n
            Uzależniony
            • 2006
            • 996

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
            Moim zdaniem uzywanie takiego paska razem z BG to jakas czysta pomylka, poniewaz utrudnia to uzywanie gripa w pionowych kadrach.
            Jestem innego zdania. Hand strap to swietna sprawa. Oczywiscie, przekladam przezeń dłoni - chodzi jedynie o b. wygodny "pogrubiacz uchwytu".
            Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• EchoX
              Bywalec
              • 2005
              • 171

za Przedmowca, pasek na nadgarstek to super sprawa, zdecydowanie poprawia wygode i nie zauwazylem jakiegokolwiek problemu ze zmiana chwytu, nawet przy szybkim przekadrowaniu
              Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
              Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
              Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
              -aż się muszka zgra ze szczerbinką...

www.echoart.pl

Komentarz

• DoMiNiQuE
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3548

Zamieszczone przez EchoX
                za Przedmowca, pasek na nadgarstek to super sprawa, zdecydowanie poprawia wygode i nie zauwazylem jakiegokolwiek problemu ze zmiana chwytu, nawet przy szybkim przekadrowaniu
                To znaczy, ze jak chesz zlapac za BG w pozycji pionowej to musisz sie wyplatywac z tego strapa, pozniej znow wsuwac w niego reke ...i tak w kolko? Naprawda super udogodnienie

Komentarz

• kaawka
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 59

Zamieszczone przez michalmx3
                  Witam,
                  Jak w tytule. Jedyny pasek Canona jaki widziałem umożliwiał montaż, ale tylko przy zamontowanym Grip'ie. Czy istnieje możliwość zapięcia paska bez Grip'a?
                  Jeżeli tak, to jaki to może być pasek?

Z góry dzięki za odpowiedź. :-D
                  Swego czasu też szukałem i kupiłem hand strap Matina.Są 3 rodzaje mam ten najprostszy ponieważ jest najwygodniejszy-umożliwia swobodną obsługę przycisków na górze i z tyłu korpusu.Aktualnie nie ma na alledrogo ale poczekaj powinny się pojawić.Mam 20D ale pasuje oczywiście do 350-ki.Podpinasz bez BG.IMHO spisuje się znakomicie.POLECAM:-)

Komentarz

• serbio
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 243

Czy ktoś użytkowal takie cosik:
                    http://www.allegro.pl/item127408235_...k_grip_ii.html
                    Co myślicie o zalożeniu tego paska ?
                    Pozdrawiam

Komentarz

• Tomasz Golinski
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 8623

No to jest właśnie drugi rodzaj z ww. pasków Matina (albo mniej-firmowa podróbka). Ja mam wersje I - mniej zabudowaną.
                      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• serbio
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 243

Rozumię że jedna część paska jest przymocowana poprzez śrubkę tam gdzie jest przykręcany statyw a druga część jest przeplecona w tym miejscu gdzie jest pasek na szyję.
                        Mam pytanie czy jest jeszcze miejce na jeden pasek który jest na szyi i jeszcze trzeba przepleść końcówkę od paska nadgartka?
                        Może glupie pytanie ale jak tak patrzę tak gdzie trzeba wsunąć te dwa paski w tą wsuwkę to mi się wydaję że z tego raczej nic nie będzie .Jeden się wsunie ( jest cay czas , ten na szyję ) a gdzie drugi?
                        Pozdrawiam.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 8623

Mi się ta sztuka udała, ale w końcu i tak wyrzuciłem pasek na szyje.

Ponadto można pasek na szyję mocować jednym końcem do tego gadżetu pod spodem, jest odpowiednie uszko. Wtedy aparat wisi bokiem. Troche dziwne to, więc montowałem tak paska.

Komentarz

• michalmx3

może głupie pytanie...
                            ten "cytowany" jest pokazany na Nikonie. A ciekaw jestem jak będzie leżał na 350D?
                            Dobrze, że ta firma jest z Krakowa...nie będę miał daleko

Komentarz

• ghart
                              Dopiero zaczyna
                              • 2005
                              • 32

Może ktoś posiada fotkę jak ten model hand strap-a wygląda zamocowany z 350D?

Komentarz

Pracuję...