problem z funkcjami w eos 300d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gmil

problem z funkcjami w eos 300d

Witam,

Zainstalowalem ten ruski soft do swojego eos 300d i przez ok tydzien aparat dzialal mi bez problemu. Dzisiaj zachcialo mi sie sprawdzic, czy bedzie mozliwosc robienia zdjec bez karty. Wlaczylem wiec odpowiednią funkcję w tym ruskim haku i okazało się, że teraz nie moge już w nim nic zmienic. Widzę dostępną opcję,ale ustawnienie jej za pomocą SET nie jest możliwe. Dodatkowo (a to jest właśnie najgorsze zniknęła opcja robienia zdjęc w RAW. Chyba jeszcze cos zniknęło. Myślałem, że powrót do oryginalnego firmware to naprawi, ale niestety nie. Wie ktoś może co z tym fantem teraz zrobić? Do 19.09 mam jeszcze gwarancje, uwzględnią mi to?
  • senturion
    Bywalec
    • 2006
    • 108

gwarancji nie uwzględnią.
    ja instalowałem nową wasię i szystko było Ok nawet z robieniem zdjęć bez karty. Teraz mam Undch... cośtam zresretuj wszystkie funkcje przez menu w aparacie oraz Cfn ustaw na tartości domyślne i wgraj od nowa oryginalną wersje. potem jak chcesz mozesz wgrać z powrotem Wasię ale w wer B7.1

PS na oryginalnym sofcie też możesz robić zdjęcia bez karty ale nie mozesz ich zapisać.
    Użyj tez opcji szukaj, jest pełno o wasi i jak co instalować oraz kłopoty z softem.
    Ostatnio edytowany przez senturion; 7091.
    +KIT+BG-E1+Kingston 512 MB+SanDisk 1GB+statyw hama+czas pokaże :rolleyes:

Komentarz

• gmil

opcja resetowania funckji z tego co widze też znikła...:/

Komentarz

• gmil

ufff, odetchnąłem

zrobiłem prawie tak jak mówiłeś, tzn:
        opcja clear all camera setting jakos sie nie wyswietlala, wiec ten punkt pominąłem. Wgrałem oryginalne oprogramowanie. Nadal rawów nie było (mimo że aparat ustawilem na M) ale pojawila sie opcja czyszczenia ustawień. Dałem to i pojawiły się RAW'y. W ogóle nie rozumiem jak to się mogło stać, ale widać złośliwość rzeczy martwych Dobrze że już wszystko działa.

Ogromnie dziękuję za pomoc

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez senturion
          gwarancji nie uwzględnią.
          Skad wiesz?
          Przewinelo mi sie przez oczy na forum ze ktos dal z wgranym hakiem i nie mrukneli. Niestety to bylo dosc dawno temu i gdzies sie zagubilo bo znalezc nie moge.

Komentarz

• senturion
            Bywalec
            • 2006
            • 108

ostatnio słyszałem ze serwis mało uprzejmy jest

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez senturion
              ostatnio słyszałem ze serwis mało uprzejmy jest
              A ja ostatnio slyszalem ze serwis jest bardzo uprzejmy .

(no co? argument na takim samym merytorycznym poziomie )

Komentarz

• kamilkozuch

a gdzie moge znalesc informacje dotyczącewgrania ponownie oryginalnego softu?

Komentarz

• senturion
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 108

na stronie canon-board
                  wgrywasz tak samo jak wasie czy un ale zamieniasz plik z softem na oryginalny
                  a raczej juz nic nie musisz zmieniac tylko wgrywac.

Komentarz

• crater
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 399

czy w oryginalnym sofie dziala AF Servo??
                    www.facebook.com/StudioColorbox

Komentarz

• tomaj_2
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 247

Zamieszczone przez crater
                      czy w oryginalnym sofie dziala AF Servo??
                      Działa (tak samo zresztą jak w hackowanym) w trybie sportowym. Poczytaj sobie to http://www.canon-board.info/showthread.php?t=2471
                      Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
                      Moje wypociny

Komentarz

• senturion
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 108

w trybie sport

Komentarz

• crater
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 399

juz znalazlem niewiedizlem o co chodzi z ta strzalka w lewo.Juz dziala i powiem wam ze wreszcie moge robic ptaszki w locie
                          www.facebook.com/StudioColorbox

Komentarz

• tomaj_2
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 247

Jeśli uważasz to za działający tryb Ai-Servo to...no fakt cały czas ostrzy. Ale wszyscy dobrze wiemy, że to coś co nie jest do końca tym czym być powinno.
                            Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
                            Moje wypociny

Komentarz

• EchoX
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 171

no to mam pytanie, bo zastanawiam sie czy warto wgrywac haka
                              Czy Ai-Servo dziala w innych trybach niz Sport? a jesli tak to jak on sie spisuje, bo wnioskuje w wypowiedzi tomaj_2, ze cos z nim kiepskawo
                              i jeszcze jedno pytanie czy w trybach automatycznych (np zielony) mozna ustawic format pliku na RAW
                              Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
                              Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
                              Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
                              -aż się muszka zgra ze szczerbinką...

www.echoart.pl

Komentarz

Pracuję...