Pozegnanie i podziekowanie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JaW
    Początki nałogu
    • 2004
    • 258

Pozegnanie i podziekowanie

Dzisiaj opuscil mnie ktos bliski...
    Moj Canon 300D z całym osprzętem...
    Przez ostatni rok bylismy sobie jak bracia, nauczylem sie od niego bardzo wiele, słuzyl mi wiernie i ani raz nie zawiódł. Wspomagani przez rownie wspaniałe obiektywy upolowalismy wspolnie wiele robaczkow malutkich oraz modelek nieco wiekszych. Było naprawdę pięknie... (przerwa na otarcie łezki z oka).
    Jednak przyszedl czas na zmiany, sprzęt został wyceniony, spakowany i bedzie komus innemu trzaskać migawką...
    A co dalej?
    Jutro przyjezdza do mnie nowiutki Nikon D70 i kilka fajnych drobiazgów... No i zabawa zacznie sie od nowa
    Mam nadzieje ze nie dostane bana na tym Forum, chciałbym czasem zaglądać i czytac co ciekawsze wątki, nadal sie uczyć, pośmiać, pooglądać fajne fotki...
    Wszystkich Canoniarzy pozdrawiam, zyczac udanych zdjęć dziekuję za prawie 11 miesiecy spedzone na CanonBoard - było super!
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX
  • Spontan
    Bywalec
    • 2004
    • 182

O ty!!

Komentarz

• JaW
      Początki nałogu
      • 2004
      • 258

Pozdr - JaW
      Moja galeria Fotojaw
      Moje zdjęcia na plfoto
      Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

JaW, a możesz pokrótce opowiedzieć czemu?
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Spontan
          Bywalec
          • 2004
          • 182

Bo to dobry aparat jest

Komentarz

• JaW
            Początki nałogu
            • 2004
            • 258

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
            JaW, a możesz pokrótce opowiedzieć czemu?
            Kilka przyczyn sie zlozylo (niektorych nie zdradze - wybaczcie), ale generalnie to zmienily mi sie zainteresowania fotograficzne. Przez ostatnie kilka miesiecy uzywalem 300D wylacznie ze szkłem 50-tką, a pozostale szkla kurzyly sie na półce - postanowilem sprzedac i kupic cos lepszego. Nie stac mnie bylo wymienic 300D na 20D, nie stac mnie bylo wymienic wszystkie szkla na 24-70L, rozsadną alternatywą wydal mi sie D70 z KIT-em 18-17 oraz 50mm f/1.8 i lampką SB-800 oczywiscie, za jakis czas dokupie 85mm f/1.8.
            Moj 300D niezbyt dobrze radzil sobie na pokazach mody i tego typu imprezkach, a tydzien temu pobawilem sie w warunkach "bojowych" D70 i bylo znacznie lepiej. Ponadto za miesiac konczyla sie gwarancja na body, wiec i cena bylaby nizsza. Poza tym po Nowym Roku ceny 300D polecą w dol na łeb - zreszta juz zaczely spadac... i byloby krucho dobrze sprzedac. Chęc poznania nowego systemu kusila od dawna, zwlaszcza jesli chodzi o nikonowski pomiar swiatła...
            No i aparaty, obiektywy to tylko zabawki lub narzedzia pracy - nie nalezy do nich podchodzic smiertelnie powaznie, w gruncie rzeczy liczy sie hobby, osiagniecie satysfakcji, zadowolenia, przyjemnosc nauki - poczułem zew natury do zmian :-)
            Pozdr - JaW
            Moja galeria Fotojaw
            Moje zdjęcia na plfoto

Komentarz

• krwisty
              Początki nałogu
              • 2004
              • 372

To ja tak spytam moze OffTopicznie czy masz juz kupca na to co w stopce? jestem z Rzeszowa i moze bym sie pokusil o 50mm 1.8 o ile masz jeszcze do sprzedania (w miare przyzwoitej cenie)..
              Pozdrawiam
              Martin Gorczakowski

Komentarz

• JaW
                Początki nałogu
                • 2004
                • 258

Zamieszczone przez krwisty
                czy masz juz kupca na to co w stopce?
                Caly moj sprzet poszedl w rozliczeniu za nowy... Ale moge Ci dac w prezencie wężyk spustowy do 300D :-) Pisz na priv jakby co.
                Pozdr - JaW
                Moja galeria Fotojaw
                Moje zdjęcia na plfoto

Komentarz

• krwisty
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 372

heh, wzialbym z checia - dzieki za propozycje , tylko ze niestety mam D60, a tam jest inny wtyk (felerny N3).. ale dzieki za dobre checi
                  Martin Gorczakowski

Komentarz

• Arkan
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1401

No cóż, taki lajf. Ale jak to mówią "W każdym pożegnaniu jest odrobina powitania", więc pewnie gdzieś w sieci będziemy się spotykać .

Arkan

P.S.
                    To i opis sprzętu na stronce bedziesz musiał updatować
                    Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• JaW
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 258

Zamieszczone przez Arkan
                      To i opis sprzętu na stronce bedziesz musiał updatować
                      Done
                      Pozdr - JaW
                      Moja galeria Fotojaw
                      Moje zdjęcia na plfoto

Komentarz

• Kubaman
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 4709

kurczę szkoda ...
                        pozostaje tylko nadzieja, że za 11 miesięcy sprzedasz w cholerę cały Nikonowski zestaw, żeby kupić pożądnego 300D Mk2 z KITowym obiektywem 18-55 Mk2 i 50/1.4

ale wężyk możesz komuś oddać, na pewno nie będzie pasował :wink:

pozdrowienia i sukcesów życzę

P.S> ale zmiana marki wcale nie zwalnia Cię od dzielenia się swoją wiedzą na tym forum, przecież zdobywałeś ją dzieki innym forumowiczom również :P
                        www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez JaW
                          Moj 300D niezbyt dobrze radzil sobie na pokazach mody i tego typu imprezkach
                          A ja jak zwykle zazdroszcze... dostepu do takich imprez, zaproszen, modelek... ot po prostu trzeba miec szczescie lub umiec sie wkrecic... ale to nie w stolicy .
                          I przyznam racje ze na tego typu imprezy pomiar swiatla blyskowego w Canonach moze wkurzyc, wiec nie dziwie sie zamianie na inny system blyskowy i inny (lepszy?) obiektyw.
                          Powodzenia na forum Nikona

Komentarz

• JaW
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 258

Zamieszczone przez Kubaman
                            P.S> ale zmiana marki wcale nie zwalnia Cię od dzielenia się swoją wiedzą na tym forum, przecież zdobywałeś ją dzieki innym forumowiczom również :P
                            Przeciez napisalem wyzej, ze bede zaglądać, a jesli bede mogl w czyms pomoc - chetnie to zrobie.

Zamieszczone przez Vitez
                            Powodzenia na forum Nikona
                            Dzieki
                            Pozdr - JaW
                            Moja galeria Fotojaw
                            Moje zdjęcia na plfoto

Komentarz

• alahari
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 343

Chlip....
                              Canon G3 & Nikon D70

Komentarz

Pracuję...