wyłączenie ETTL w 30D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kusy
    Bywalec
    • 2006
    • 124

wyłączenie ETTL w 30D

mam PILNE pytanko : czy można sprawić by z poziomu aparatu (30 D) wyłączyć ETTL w wbudowanej lampie błyskowej??????
    zależy mi na odpaleniu lamp z fotocelą w studio a jak wiadomo przedbłyski są szybsze ....jest to rozwiązanie tymczasowe,nie chce na kilka dni kupować kabla synchro, czy innych wynalazków, a niedługo będę miał 580ex więc problem się sam rozwiąże
    pozdro
    CANON...
  • VANT
    Bywalec
    • 2005
    • 185

przedbłysku nie wyeliminujesz.....
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez kusy
      mam PILNE pytanko : czy można sprawić by z poziomu aparatu (30 D) wyłączyć ETTL w wbudowanej lampie błyskowej??????
      zależy mi na odpaleniu lamp z fotocelą w studio a jak wiadomo przedbłyski są szybsze
      Nie da sie. Jako tymczasowe rozwiazanie proponuje przywalenie * przed wlasciwym zdjeciem, wtedy nastepne zdjecie z lampa bedzie bez przedblysku.

Komentarz

• kusy
        Bywalec
        • 2006
        • 124

wielkie dzięki proste pomysły są najlepsze zaraz wypróbuję!!!!!
        CANON...

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Rozwiazania przyszlosciowe to pewnie znasz:

- lampa z trybem M
          - lepsza fotocela (z synchro na drugi blysk by omijac przedblysk pomiarowy)
          - kabel

Komentarz

• kusy
            Bywalec
            • 2006
            • 124

sprawdziłem z * jest upierdliwie ale działa, klienci wychodzą trochę bardziej naświetleni ale ja jestem zadowolony ,w poniedziałek (?) będzie ex580 to będzie manual na 1/128 + reflektor do góry (główne oświetlenie to 2x mobylight 250 z boxami, ex tylko wyzwala) + trochę prób i będzie ok ...jeszcze raz bardzo dziękuję za podpowiedź !!!!
            niestety sprzet przyjeżdza w partiach i z tąd całe zamieszanie ( 3 dni temu body, obiektyw (?) w poniedziałek lampa (?) w poniedziałek .... naprawdę ciężko jest zostać kanonierem.... ;-)
            pozdrawiam
            CANON...

Komentarz

Pracuję...