Od kilku dni testuje nowy 70-200 2.8 IS i mam pytanie czy minimalny luz na bagnecie przy 20D to norma? Luz jest w takiej płaszczyźnie jakbym chiał poprostu odkręcić obiektyw.
luz na bagnecie
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
ja nie mam is wersji ale minimalny luz jest i bedzie
nie wiem ile jest dokladnie ale jak pamietam to bedzie ok 0,5 cm
edit
no moze ze 2 mm nie wiem nie chce mie sie podpiac go teraz
ale ma i bedzie mial luz
PozdrawiamOstatnio edytowany przez Dzygit-Dublin; 3093.pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode .... -
aha no u mnie góra ze 2 mm, dzięki.
Pzdr1D Mk II N, , 24-70 2.8 L, 17-40 , , 550EX, Manfrotto 055ProB+329LKomentarz
-
-
Luz u mnie też jest. Po prostu jest i w niczym to nie przeszkadza. Jak miałem Nikona 80-200 luz też był.Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-DKomentarz
-
-
to dobrze że wszyscy jakiś tam mają.
swego czasu podpinając sigmę 135-400 zastanwiałem się "czy tak ma być" że ten obiektyw nie siedz w bagnecie b.ciasno tylko ma jakiś luz.
uspokoiłem się
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |Komentarz
-
Praktycznie, to kazdy ma taki luz, tylko krecac taka lufa jak np. 70-200 f2.8, efekt jest bardziej wyczuwalny niz przy 17-40.Komentarz
-
Po prostu dziura jest minimalnie szersza niż bolczyk w bagnecie w puszce i stąd ten luzik. Gdyby była idealnie ciasna to bolczyk miałby problem z trafieniem do dziurki...O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
-
też mam mały luz i po 1,5 roku użytkowania mi to już nie przeszkadza ale wcześniej też miałem na ten temat "dziwne" myśli.Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3Komentarz
-
moj nowy 70-200 IS tez ma minimalny luz ... i przy dokrecaniu do ostrosci na 1.4 lekko popiskuje ...Komentarz
-
Luz musi być.... bagnet jest metalowy bo focimy w różnych warunkach (-30 stopni do +30stopni Celsjusza).Komentarz
-
Luzy w bagnecie
Witam
Coraz bardziej mnie to denerwuje, mam 40D i ostatnio nabyłem 70-200 2.8 i po podpięciu do body są wyczuwalne luzy, tzn obiektyw nie siedzi ciasno tak jak pozostałe, te luzy są po "okręgu" jakby jeden bagnet był za "krótki". Czy ktoś z was ma podobny problem, bądź miał.
pozdr"kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."Komentarz
-
Komentarz