Zasilacz Hand Made?!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Redskull
    Coś już napisał
    • 2006
    • 95

Zasilacz Hand Made?!

Witam

Uzywalem "SZUKAJ" i nic nie znalazlem, wiec nie bijcie

Zastanawiam sie nad alternatywa dla Battery Pack CP-E2. Sluzy toto do zewnetrznego zasilania lampy, a mnie to baaardzo potrzebne, tyle, ze nie dam 800zl. Chcialbym zrobic cos podobnego(tanszego)i byc moze skuteczniejszego.

Pomysl:

Tani akumulator (cos, co poleca kamerzysci) i przewod doprowadzajacy prad do lampy + wtyczka. I teraz : Jaki prad, skad wziac wtyczke, jaka mozliwosc niepowodzenia i uszkodzenia 430 ex???

Moze, ktos ma namiar na jakies tanie zamienniki ww batt packa?
    stuff, czyli wszystko co przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć...
  • maxbmx
    Początki nałogu
    • 2006
    • 364

Jeżeli nie znasz odpowiedzi na te pytania to lepiej nie rób tego sam

Elektrykowi powiedz tylko że chcesz zasilić swoją lampę akumulatorem żelowym. (pierwszy link z google http://www.emu.com.pl/oferta1.html im większy (wieksza pojemność) tym lepszy ale i cięższy)

Przewód + akumulator 6V + wtyczka której zapewne nie kupisz więc bedziesz musiał cos wymyślić (przewód wchodzący do komory gdzie normalnie wchodzą akumulatorki etc.)

Rozwiązanie bardzo dobre! Sam miałem kiedys takie zasilanie w olympusie e-10. Robił spokojnie 600 fotek na jednym ładowaniu... co na tamte czasy było dużą liczbą.
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez maxbmx
      Robił spokojnie 600 fotek na jednym ładowaniu... co na tamte czasy było dużą liczbą.
      Ano "tamte czasy" . Bo obecne 580EX i 430EX powinny robic na komplecie 2300mAh akumulatorkow ok 1000 zdjec z przerozna sila blysku - przynajmniej mi tyle wychodzi srednio z jednego kompletu. Co oznacza ladowanie akumulatorkow raz na kwartal albo rzadziej .

Komentarz

• Redskull
        Coś już napisał
        • 2006
        • 95

nie chodzi mi o ilosc, ale o szybkosc ladowania....
        stuff, czyli wszystko co przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć...

Komentarz

• Mutt
          Początki nałogu
          • 2006
          • 252

wiem wiem, wątek stary, ale nie chciałem zakładać nowego a znalazłem w internecie coś takiego
          Instagram

Komentarz

Pracuję...