Szybk i wybór filtra CIR POL - pomóżcie w decyzji

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ErnestPierwszy
    Uzależniony
    • 2006
    • 734

Szybk i wybór filtra CIR POL - pomóżcie w decyzji

Brać

-marumi DHG za 287 zł
    -hoya PRO1 Digital 220 zł

Filtr do tamrona 28-75. Może jakiś tańszy?
    Aha i musi się dać normalne i szybko wyczyścić. Przypadkowy paluch na moim tamronie zdawal się nie du usunięcia

PS
    Czym Wy czyścicie tego tamrona? Mam izoprocośtam alkohol i zrobiłem lekki test w krawędzi soczewki. Zlałem się gorącym potem aby to wyczyścić Zestaw HAMA z bibułkami, ten płyn w tamronach się nie sprawdza Czyszczę nim olka C4000 i tu płyn jest idealny!
    Ostatnio edytowany przez ErnestPierwszy; 4745.
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez ErnestPierwszy
    Czym Wy czyścicie tego tamrona? Mam izoprocośtam alkohol i zrobiłem lekki test w krawędzi soczewki. Zlałem się gorącym potem aby to wyczyścić Zestaw HAMA z bibułkami, ten płyn w tamronach się nie sprawdza Czyszczę nim olka C4000 i tu płyn jest idealny!
    Wyrzuc bibulki i czysc na mokro tym samym plynem i sciereczka mikrofazowa (czysta i wyprana!).

Komentarz

• szycho
      Początki nałogu
      • 2006
      • 350

Co do filtra, to Marumi DGH. Podpinam do Tamrona i przez redukcję to kit'a.
      Co do czyszczenia, to płyn Hama + bibułki i cierpliwie powoli wycieram.
      EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
      www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• Sorcerer
        Coś już napisał
        • 2005
        • 76

Mogę się wypowiedzieć pozytywnie o Marumi CPL WPC. Polecam, czyści się świetnie.

onephoto, plfoto, obiektywni, trekearth

Komentarz

Pracuję...