mam EOS350D ale chciałbym go zmienić na któryś z tych dwóch , co wybrać eos 20d czy eos 400d ?
co wybrać eos 20D czy 400D
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Tagi: Brak
-
-
Najpierw sam sobie odpowiedź na pytanie, dlaczego chcesz wymienić "350".Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=Komentarz
-
jestem zwolennikiem wymiany sprzętu na nowszy, lepszy kupując 350 liczyłem się z tym że ją wymienie na coś lepszego jesli będzie to nzbyt duża cena i jest taka okazja, a ja lubię mieć cos porządniejszego, no i nie pasuje mi to z moją L-ką gabarytowoKomentarz
-
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300Komentarz
-
Komentarz
-
W związku ztym co napisałeś nasuwa się tylko jedna odpowiedź, że jak najbardziej warto wziąść najpierw 400D a za jakieś 3 miesiące 20D. Jeśli odrazu kupisz 20D to przeskoczysz jeden szczebel i stracisz możliwość zakupu nowej zabawki, za szybko dojdziesz na sam szczyt i co dalej... ? No i najgorsze kupując odrazu 20D zaoszczędzisz trochę kasiorki.
A zdjęcia, w zasadzie kogo obchodzą zdjęcia?Komentarz
-
źle się wyraziłem , chcę poprostu zmienić sprzęt na który mnie wreszcie stać a nad 400 zastanawiałem się dlatego że ma ten bajer samoczyszczący i 9 punktowy AF a o 20D myślałem zawsze tyle że nie miałem kasy.Komentarz
-
-
też rozważałem taką opcję, ale chciałem mieć dobry aparat i do niego kompletować gadżetyKomentarz
-
Gadżety jak to ująłeś możesz kompletować tak samo do 350D, będą pasować do 400D, 20D itd. Z tego co piszesz to 350-tka Ci się nie podoba. Jak sobie odpowiesz szczerze na pytanie co jest w niej dla Ciebie złego to będziesz mniej więcej wiedział co wybrać nowego. Póki co tego 400D jeszcze nie ma, daj mu szansę się na dobre pojawić."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
nie dziwia mnie pytania "analogowych uzytkownikow" 350d, czy 20d, lub nawet 30d czy 5d... Myslac o cyfrze kupilem kiedys uzywaego G5 jako "rozbiegowke". Po krotkim czasie juz wiedzialem czego oczekuje od cyfry...
Jesli jako posiadacz 350 nie umiesz sobie sam odpowiedziec co jest lepsze dla ciebie to pozostan przy swoim sprzecie az dojrzejesz do tej wiedzy
Komentarz
Komentarz