Warsztaty Cyfrowej Kreacji Apple 2006: MacObraz, MacMuzyka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • miszaqq
    Uzależniony
    • 2006
    • 678

Warsztaty Cyfrowej Kreacji Apple 2006: MacObraz, MacMuzyka

Firma Apple IMC Poland zaprasza wszystkich polskich twórców filmowych i wideo oraz muzyków, DJ-ów i kompozytorów na Warsztaty Cyfrowej Kreacji Apple 2006: MacObraz, MacMuzyka.

Swoją prezentację będą miały także Era i Canon. Całość dopełnią niespodzianki - upominki, gadżety, konkurs z atrakcyjnymi nagrodami, a o 19:00 piwo ;-)

Warsztaty odbędą się 19 września b.r. w Warszawie. Spotkanie rozpocznie się o godz. 12.00 pokazem rozwiązań wideo w warszawskim kinie Multikino (Al. KEN 60, sala nr 7). Od godziny 17.00 w warszawskim pubie Starlight Cafe (budynek Multikina, ten sam adres) prowadzone będą pokazy rozwiązań muzycznych. Wieczorny pokaz w Starlight Cafe zostanie zakończony w ogródku piwnym.

Impreza jest bezpłatna, wymagana jest jednak wcześniejsza rejestracja. Szczegółowe infomacje (agenda, mapka dojazdu, formularz rejestracyjny itp.) znaleźć można na stronie informacyjnej.

wprawdzie to nie o fotografii ale moze niektorych zainteresuje:

"...firma Canon pokaże swoje najnowsze rozwiązania dla filmowców - profesjonalistów i amatorów, w tym najnowszą rodzinę kamer High Definition..."
    Ostatnio edytowany przez miszaqq; 5976.
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
  • Diodak
    Uzależniony
    • 2005
    • 696

Ja się już zapisałem kilka dni temu . Jedzie jeszcze ktoś z forumowiczów? Elementem rozpoznawczym będzie pewnie smycz forumowa .
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• DoMiNiQuE
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3548

Ja dostalem nawet zaprosznie i chetnie bym sie przejechal ...ale dla mnie troszke za daleko Czekam na Wasza relecje

Komentarz

• crater
        Początki nałogu
        • 2006
        • 399

ja sie zapisalem i czekam na potwierdzenie.Do multikina mam dwa kroki. Proponuje zeby spotkac sie jakos przy ogrodku piwnym Krolewskiego zaraz (20m) od multikinia, przy wyjsciu z metra. Moze bede mial wreszcie okazje kogos z was spotkac
        www.facebook.com/StudioColorbox

Komentarz

• Diodak
          Uzależniony
          • 2005
          • 696

Ogódek piwny to po warsztatach do rana , ale zdaje się że będę z kolegą trochę wcześniej w Wa-wie to będziemy wypatrywać "swoich" .

Komentarz

• kchmielu
            Dopiero zaczyna
            • 2005
            • 39

WCK 2006 - Wrażenia!!!

Witam wszystkich!!!

Zapraszam do dzielenia się wrażeniami z WCK 2006 organizowanego przez Apple Computers. Były tam także stoiska partnerów handlowych firmy Apple Computers Poland - Canon-a i ERA GSM. Canon nie zaprezentował się co prawda zbyt bogato, ale zawsze można było coś zobaczyć, pooglądać, potestować, tudzież wydrukować sobie kilka zdjęć najnowszymi drukarkami fotograficznymi z oferty Canon-a.
            Ostatnio edytowany przez kchmielu; 3306.

Komentarz

• Tomasz Golinski
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 8623

Podkleiłem na miejsce.
              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
              Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Diodak
                Uzależniony
                • 2005
                • 696

Wreszcie wstałem po długiej podróży pociągiem i dwóch nieprzespanych nocach. Na warsztatach byłem z kchmielem i craterem. Trochę poogladaliśmy, pomacaliśmy zarówno sprzetu Apple jak i lustrzanek Canona. W koncu miałem w łapkach 24-105 L . Spodziewałem się czegoś więcej niż pokazali szczególnie w kwestii oprogramowania. Zaprezentowano pakiet Final Cut Studio ale znacznie ogólniej niż to jest na zagranicznych pokazach. Część muzyczna mniej mnie intersowała a była obszerniejsza. Cała masa plug-inów i dodatków do GarageBand i Logic Pro.

Sprzęt pokazał swoją szybkość a programy śmigały w czasie rzeczywistym przy obróbce audio i wideo co wywoływało "wooow" na widowni . Do tego Era prezentowała bezprzewodowy Internet a Canon nowe drukareczki Pixma oraz termotransferowe Selphy do zastosowań foto - przykro było nie wydrukowac sobie jakiś zdjęć . Broszurki przygotowane przez polskiego przestawiciela Apple wywarły dobre wrażenie i darmowe kubki apple.pl na które ostatnie dwie sztuki załapaliśmy się z kchmielem . A skończyły się jeszcze przed oficjalnym otwarciem rejestracji . No i samo zakończenie imprezy czyli imprezka przy szwedzkim stole i piwko bez ograniczeń... nie to żebym był piwoszem, ale udało się wypić po 5 kufelków i złapać humor . Niżej kilka zdjeć z warsztatów, później wrzucę może fotki z wycieczki po Warszawie.

Ostatnio edytowany przez Diodak; 2436.

Komentarz

• kchmielu
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 39

Złapać humor
                  to bardzo dobre określenie.
                  Zgadzam się ze wszystkim co napisał Diodak.
                  Jesli chodzi o prezentację Canon-a to firma pokazała wspomniany przez Diodaka obiektyw 24-105 L i kilka innych bardzo dobrych szkiełek, a także nowego EOS-a 400D oraz EOS-a 5D. Jesli chodzi o sprawdzenie aparatów, to firma Canon przygotowała takie psełdo mini studio fotograficzne i modelkę, która prawie przez cały czas pozowała do zdjęć i tu prośba do Diodaka, o zamieszczenie jakiejś fotki - trochę ich zrobił.
                  Ostatnio edytowany przez kchmielu; 3306.

Komentarz

• KuchateK
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 4895

Zamiast tu jakies wynalazki z ogryzkami na obudowie pokazywac wkleil bys lepiej fote grupowa albo laski jakies
                    ...

Komentarz

• Diodak
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 696

Proszę bardzo . Ta pani stała na stanowisku Canona i dawała się torturować wchodzacym na nią prawie fotografom.

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18793

No Pani niczego sobie, a tak przy okazji nie podpytywaliści ludzi z Canona o jakieś nowości?
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• Mac
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2063

Fajnie byłoby, gdyby Canon zoorgaizował jakiś warsztaty praktyczne dla swoich użytkowników. Oczywiście impreza w Wawie zapewnia największą ilość uczestników ale mogliby by pomyśleć o innych miastach, nie każdy może pojechać do Wawy. Szkoda, że tak późno znalazłem ten post, mam blisko na KENa
                          EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• kchmielu
                            Dopiero zaczyna
                            • 2005
                            • 39

Jeśli chodzi o podpytywanie o nowości, to za wiele się nie dowiedzieliśmy. Ludzie z Canon-a podali nam mniej więcej daty wejścia prezentowanych rozwiązań na rynek polski, i mniej więcej ich ceny - i to nie zawsze. Ogólnie Canon skupił się na drukarkach, nie wiem czemu...........

Komentarz

• Jac
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 4813

na drukarkach... bo drukarki to pewnie 80% sprzedazy canona w PL ;-)
                              Instagram

Komentarz

Pracuję...