300d+sigma 28-135 bateria na dwie godziny !

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dany

300d+sigma 28-135 bateria na dwie godziny !

Witam
    Moze ktos z grupowiczow mi odpowie dlaczego 300d z w/w Sigma pracowal tylko dwie godziny ?
    Bylem dzisiaj w przedszkolu,aby zrobic troche zdjec z okazji zabawy andrzejkowej swoim pociechom i tu zaskoczenie bateria padla po dwoch godzinach pracy !
    Zdjecia w formacie jpg,flesz i podglad zdjec na lcd,bateria naladowana dzien wczesniej.
    18-55 w porownaniu z Sigma pracowal cale wieki na jednej baterii.
    Z gory dziekuje i pozdrawiam
    Dany
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

ile zdjęć zrobił?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Dany

okolo 100 zdjec !

Komentarz

• McKane
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2015

A jestes na 100% pewien ze bateria padla ? Mialem taki przypadek w ktorym po zrobieniu kolo 80 zdjec z flashem aparat pokazal pusta baterie i sie wylaczyl. Wyjalem ja i wlozylem i okazalo sie ze tylko wskazania byly bledne bo udalo mi sie jeszcze jakies 40 dorobic. Wiecej nie potrzebowalem wiec nie wiem na ile by starczyla
        http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

to rzeczywiście bardzo mało. podgląd lcd i flash potrafią dużo prądu zassac, ale chyba nie aż tyle. Mi też się kiedyś zdażyło, że bateria udawała, że już nie działa.
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• eternus
            Uzależniony
            • 2004
            • 668

Zamieszczone przez McKane
            A jestes na 100% pewien ze bateria padla ? Mialem taki przypadek w ktorym po zrobieniu kolo 80 zdjec z flashem aparat pokazal pusta baterie i sie wylaczyl. Wyjalem ja i wlozylem i okazalo sie ze tylko wskazania byly bledne bo udalo mi sie jeszcze jakies 40 dorobic. Wiecej nie potrzebowalem wiec nie wiem na ile by starczyla
            Ja w swoim 300 D mialem taki problem, ze czaem po nawet kilkudziesieciu zdjeciach padala bateria. Ale po wyciagnieciu i ponownym jej wlozeniu znow byl pelny stan naladowania. Troszke to irytujace. I nie bardzo wiem dlaczego tak sie dzieje. Ale to tak jak z Windowsem - gdyby sie jeszcze tak samochody dalo naprawiac (czyli wysiasc i wsiasc ponownie)
            EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
            "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
            że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• Dany

u mnie niestety nie pomoglo wciagniecie i ponowne wlozenie baterii

Komentarz

• eternus
                Uzależniony
                • 2004
                • 668

Zamieszczone przez Dany
                u mnie niestety nie pomoglo wciagniecie i ponowne wlozenie baterii
                To w takim wypadku ja raczej zwrocilbym uwage, czy cos sie z akumulatorem nie pochrzanilo, bo nie sadze, zeby taki obiektyw byl az tak energozerny.
                EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
                "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
                że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• Tomasz Golinski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 8623

chyba, że jakieś zwarcie robi

Komentarz

• Jurek Plieth
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2087

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                    chyba, że jakieś zwarcie robi
                    Dokładnie!
                    Powtórz test wydajności akumulatora z innym obiektywem.
                    http://plieth.com

Komentarz

• Tomasz Golinski
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 8623

nawet można powtórzyć z tym samym,żeby sprawdzić czy to reguła

Komentarz

• Mori
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 411

Zresetuj baterię - naładuj na maks'a przez ok. 2-3 godziny, potem rozładuj pozostawiając aparat w trybie "slideshow" czy jak to tam sie zwie, potem wyjmij i włóż i rozładuj do końca na ile się da, na koniec naładuj na maksa znowu. Powinna chodzić znowu na full obrotach - ludzie na dpreview polecają tą metodę. Bateria jakby się "zawiesza" - może Microsoft przy niej grzebał?

Pamiętaj, że IS, flash i podgląd dużo zabierają. Ja mam podgląd ustawiony na 4sek. zamiast 2-ch i czuć różnicę.
                        Nikon od 14/09/09
                        ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
                        http://photography.moridin.pl
                        http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Komentarz

Pracuję...