[ PROF ] Moje Portfolio

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PROF
    Bywalec
    • 2006
    • 121

[ PROF ] Moje Portfolio

Zapraszam do oglądania PlFoto oraz Prywatnej Galerii Fotografii ProFolio.pl

...a oto wybrane fotki mojego autorstwa

1. Kot Syjamski rasy Neva Masquerade

2. Seat Leon 2006 na torze wyscigowym AutoMotoDrom w Brnie

3. Chevrolet Lacetti 2006 na torze wyscigowym AutoMotoDrom w Brnie
    Ostatnio edytowany przez PROF; 5263. Powód: Błąd w opisie zdjęć

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto
  • zanussi
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1696

seat trochę za bardzo przekrzywiony... wiem, ze pewnie miał być dynamiczny efekt, ale wyszło jak start statku kosmicznegi i ciężko się ogląda...
    lacetti lepszy, ale jakoś też bez polotu... kotek ok...szczególnie jego oczy
    Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• stdanielo
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1081

Ogólnie nieźle, ale przy nr 2 popełniłeś podstawowy błąd przekrzywienie dokładnie po przekątnej (od rogu do rogu), staraj się dawać mniejsze kąty jeśli już chcesz tak kadrować. Choć moim zdaniem tradycyjnie czyli prosto byłoby tu najlepszym rozwiązaniem.
      www.kondereszko.pl
      https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• Zigi
        Uzależniony
        • 2005
        • 532

Z kątami faktycznie deczko przesadziłeś. Kotek całkiem całkiem - szczególnie kontrast niebiewskich oczu do szarego futra robi wrażenie.
        40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
        Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• PROF
          Bywalec
          • 2006
          • 121

n coz tez w niewielkim stopniu tak uwazam... ale jest jedno ale jak cos zaiwania 170km/h i za ułamki sekund zniknie to nie mysli sie o tym czy kadr jest o niezbyt duzy kat obrocony, a co do tradycyjnego prostego kadru w tego typu fotkach jestem troche sceptycznie nastawiony, uwazam ze zdjecia wygladaja wtedy mniej dynamicznie. Pozatym zasady sa chyba po to by je lamac.

Komentarz

• Zigi
            Uzależniony
            • 2005
            • 532

Niewątpliwie masz rację ale sa pewne granicę. Nie przerabiajmy samochodów na samoloty. Na uchwycenie dynamiki jest gro sposobów i niekoniecznie muszą to być aż tak przesadnie obrócone kadry.
            40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...

Komentarz

• PROF
              Bywalec
              • 2006
              • 121

a moglbys przytoczyc jakis od reki ?? uwzgledniajac to ze masz do dyspozycji wylacznie widok z boku ??

... nie liczac panoramowania ktore tutaj zostalo zastosowane ??

Komentarz

• Nemeo
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1757

Kot jest naprawdę niezły, szkoda przyciętego pyszczka.

Komentarz

• Zigi
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 532

Zamieszczone przez PROF
                  a moglbys przytoczyc jakis od reki ??
                  Proponuje zapytać o to ludzi, którzy częściej fotografują dynamiczne obiekty. Wiem że się czepiam i wcale nie twierdze iż zrobiłbym to lepiej ale tak czy siak moim zdaniem zdjęcia tracą na tak dużym obrocie. W dodatku autka właściwie nie mają gdzie jechać bo tuż przed nimi masz krawędzie zdjęć. W przypadku cheviego miejsca jest aż nadto za samochodem.

Komentarz

• Simon
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 162

Kot jest kapitalny, jednak te przekrzywienia samochodow wydaja mi sie zbedne i nic do zdjec nie wnosza, poza tym, ze moim zdaniem je psuja - po prostu...
                    golden retriever fotografia poznań

Komentarz

• adamek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2265

prof: zawsze można się przenieść gdzieś indziej.
                      Co do przekrzywień... jest "moda" na tak pokrzywione fotki rajdowe. że to niby takie fajne i cool. Tylko później na zdjęciach mamy startujące do lotu samochody.

aha i jeszcze jedna uwaga - wybieraj także tło gdzie fotografujesz, by unikać takich histori jak słup od lampy w tle.

pozdrawiam i czekam na więcej.
                      Miłego dnia
                      adam jastrzębowski
                      cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                      tu tu

Komentarz

• Jac
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 4813

Zamieszczone przez PROF
                        a moglbys przytoczyc jakis od reki ??
                        Instagram

Komentarz

• PROF
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 121

No tak tylko nigdzie nie pisze ze nie mozna przekrzywiac a skoro nie pisze ze nie mozna ...
                          ... jesli chodzi o kadr to niestety nie mialem wyboru, wstep w inne lepsze miejsca dobre do fotografowania byly zarezerwowane tylko dla TV i rasowych fotografow z akredytacja prasowa, ale i coniekotrzy z nich mogli tylko pomazyc o stanie przy bandzie jeszcze przed siatka zabezpieczajaca (przed fruwajacymi odlamkami samochodu).

zdaje sobie tez sprawe ze wytkna mi tutaj kazdy blad ... bo nawet do najlepszych zdjec mozna sie z jakiegos powodu przyczepic

Komentarz

• Jac
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 4813

PROF ale o co chodzi ? czyz nie pod dyskusje pokazujesz te zdjacia? przeciez mogles napisac - nie krytykowac - nikt by nic nie napisal zlego... robisz zdjcia dla siebie czy dla inncyh, jesli dla siebie to ich nie pokazuj publicznie, jesli dla innych to wysluchaj co maja do powiedzenia (nawet jak by gadali bzdury ;-) choc tutaj akurat tak niejest - kadry sa rowniez w/g mnie za bardzo powykrzywiane) pamietaj "prawdziwa cnota krytyki sie nie boii"

a do najlepszych zdjec nie mozna sie przyczepic bo nie ma do czego - w koncu sa najlepsze ;-)
                            Instagram

Komentarz

• Zigi
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 532

Zamieszczone przez PROF
                              zdaje sobie tez sprawe ze wytkna mi tutaj kazdy blad ... bo nawet do najlepszych zdjec mozna sie z jakiegos powodu przyczepic
                              Mam wrażenie iz spodziewałeś się, iż przedstawisz swoje prace i pełno będzie ochów i achów. Uważasz swoje zdjęcia za doskonałe i najlepsze i pozbawione wad? Proszę bardzo ale inni wcale tak mysleć nie muszą i na siłę nas nie przekonasz. To nie konkurs na zrobienie najlepszej fotki o danej porze dnia z miejsca, w którym zdjęcie robił pan PROF. Pokazujesz zdjęcia publice to i bądź na osąd publiki przygotowany.

Komentarz

Pracuję...