View Full Version : Brakuje mi na forum...
Jurek Plieth 25-11-2004, 22:30 Możliwości zaznaczania postu po to aby w przyszłości do niego szybko i łatwo wrócić, lub nań odpowiedzieć. Może jest coś takiego, a ja jeszcze tego nie odkryłem?
Przy większej aktywności forumowiczów powrót do wcześniejszego postu bywa trudny, czy wręcz piekielnie trudny o ile jest to dodatkowo trochę obok tematu.
Teraz właśnie jestem na tym etapie. Szukam tego postu o pomiarze napięcia na stopce lampy...
A ja chetnie bym widzial godzine pojawienia sie wiadomosci. Jest data a obok moglaby byc godzina. Czasami mam problemy z funkcja "zobacz posty od ostatniej wizyty" i godzina by mi to mocno ulatwila.
Jurek Plieth 25-11-2004, 22:58 A ja chetnie bym widzial godzine pojawienia sie wiadomosci. Jest data a obok moglaby byc godzina. Czasami mam problemy z funkcja "zobacz posty od ostatniej wizyty" i godzina by mi to mocno ulatwila.
Masz taką opcję w profilu.
Ooo jest: Format daty :oops:
Dzieki Jurek.
Tomasz Golinski 26-11-2004, 00:36 O napięciu było tu (http://canon-board.info/viewtopic.php?t=1753).
Brak zaznaczania postu można zastąpić utworzeniem foldera z zakładkami w przeglądarce. Ewentualnie ktoś mógłby się pokusić o spisanie podsumowań kilku podstawowych watków i przyklejenie ich. Tylko jak zawsze pojawia się problem kto :twisted: ...
[ Dodano: 26-11-04, 00:08 ]
Dopiero zauważyłem, że na dole strony jest lnk "Dodaj temat do Ulubionych". Najwyraźniej jednak nie działa
Brak zaznaczania postu można zastąpić utworzeniem foldera z zakładkami w przeglądarce.
To samo bym sugerowal. Obok napisu przy poscie "Wyslany..." jest taki maly karteluszek bedacy dokladnym linkiem do danej wypowiedzi. Klik prawym klawiszem na ten karteluszek i 'dodaj do uluionych' w osobnym folderze ulubionych zalatwia sprawe.
Jurek Plieth 26-11-2004, 10:06 Brak zaznaczania postu można zastąpić utworzeniem foldera z zakładkami w przeglądarce.
To samo bym sugerowal...
To jest kombinowanie niczym tej szkapy ciągnącej wyładowaną furę pod górkę :wink:
IMHO ta opcja powinna istnieć i funkcjonować bezpośrednio na forum!
To jest kombinowanie niczym tej szkapy ciągnącej wyładowaną furę pod górkę :wink: IMHO ta opcja powinna istnieć i funkcjonować bezpośrednio na forum!
Eee, nie przesadzaj. Robienie tego samemu jest a) szybsze b) równie wygodne (możesz sobie te bookmarki grupować gdzieś w podfolderze)
Brak zaznaczania postu można zastąpić utworzeniem foldera z zakładkami w przeglądarce.
To samo bym sugerowal...
To jest kombinowanie niczym tej szkapy ciągnącej wyładowaną furę pod górkę :wink:
IMHO ta opcja powinna istnieć i funkcjonować bezpośrednio na forum!
Niestety takiej funkcjonalnosci nie ma i raczje nie bedie - zabiło by to każda bazę danych - wyobraż sobie ze dla kazdego usera nalezało by trzymac statusy postow (poszczegolnych ) - tabela była by gigantyczna i raczej szybko takie forum by padlo.
I tak tabela ktora teraz jest odpowiedzialan za wysiwetlanie nie przeczytancyh postow co jakis czas ulega samonaprawie - czyli co jakis czas sie uszkadza ze wzgledu pewnie na rozmiar.
Jurek Plieth 26-11-2004, 12:12 Niestety takiej funkcjonalnosci nie ma i raczje nie bedie - zabiło by to każda bazę danych - wyobraż sobie ze dla kazdego usera nalezało by trzymac statusy postow (poszczegolnych ) - tabela była by gigantyczna i raczej szybko takie forum by padlo.
Ja tam się na tym nie znam, bo to nie mój zawód. Jednak osobiście kombinowałbym to tak, aby ta baza istniała u użytkowników (!), a jedynie 'współpracowała' z forum...
Tomasz Golinski 26-11-2004, 13:18 No a od czego jest napis na dole strony "Dodaj temat do ulubionych" :?:
No a od czego jest napis na dole strony "Dodaj temat do ulubionych" :?:
Masz racje jakies pol srodki isnieja - jest tez funkcja "oznacz jako nieprzeczytane" w ten sposób można sobie cos zaznaczać - co do opcji dodania do ulubionych to nawet o niej zapomnialem - faktycznie dodaje ona watek do ulubionych ale niestety nie dziala w firefox nie wiem jak w innych przegladarkach.
Tomasz Golinski 26-11-2004, 13:27 Oznacz jako nieprzeczytane jest troche kiepskie, bo czasem baza pada...
osobiście kombinowałbym to tak, aby ta baza istniała u użytkowników (!), a jedynie 'współpracowała' z forum...
No przeciez wlasnie favorytki/bookmarki/zakladki w przegladarkach to wlasnie taka "baza u uzytkownika" i wspolpracuje swietnie z forum :P .
Nadal nie rozumiem jaka w tym trudnosc... chyba tylko taka ze kazda zakladke ulubiona otwierac musisz oddzielnie.
|