Ratunku! (-; jestem zdecydowanie poczatki

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rekanoga

Ratunku! (-; jestem zdecydowanie poczatki

Witam!

Jestem szczesliwym (?) posiadaczem EOS 30D + standardowy obiektyw EFS 18-55 + CF Extreme III 2GB... i jestem poczatkujacy (kurde).
    Poce sie dnie i noce , ucze sie aparatu. Juz sam nie wiem czy sie do tego nadaje, ale jestem uparty! Najgorsze jest, ze na wszystko brakuje czasu - chyba zwolnie sie z pracy ;-)! Wiem, ze potrzebuje nowego obiektywu (Tamron SP F28-75mm F/2.8 XR Di ??). Czekam na ksiege "National Geographic Szkola Fotografowania", ktora mnie powinna troche 'naprostowac' :-).

Od czytania postow na forum w glowie sie kreci.
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

To chyba Ty powinieneś wiedzieć, czego potrzebujesz. Skąd my to mamy wiedzieć?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• snow
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1145

Cieszymy się razem z tobą :wink:

Komentarz

• rekanoga

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
        To chyba Ty powinieneś wiedzieć, czego potrzebujesz. Skąd my to mamy wiedzieć?
        no fakt.... JA!

Tamron SP F28-75mm F/2.8 XR Di - szybka opinie poporsze na temat tego obiektywu... szybka ;-)

Komentarz

• snow
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1145

Poszukaj na forum - taka moja szybka opinia

Komentarz

• rekanoga

Zamieszczone przez snow
            Cieszymy się razem z tobą :wink:
            Zobaczymy czy bedziecie sie tak cieszyc (bo ja napewno) jak juz cos "wycisne" ze sprzetu (np. zdjecie)... ;-)

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

http://canon-board.info/showthread.php?t=12049 (ogolna odpowiedz na pytanie)

http://canon-board.info/showthread.php?t=7741 (Tamron 28-75 2.8 )

http://canon-board.info/showthread.php?t=11626 (Tamron 17-50 2.8, ale jest jeszcze kilka fajnych watkow na jego temat).

Komentarz

• rekanoga

szybko szukam i szybko widze - brak!
                Naczytalem sie o nim sporo i mysle ze bedzie O.K.
                Moze sie trafi mi szczesliwy wlasciciel "Tamron SP F28-75mm F/2.8 XR Di"...

Zamieszczone przez Vitez
                http://canon-board.info/showthread.php?t=12049 (ogolna odpowiedz na pytanie)

http://canon-board.info/showthread.php?t=7741 (Tamron 28-75 2.8 )

http://canon-board.info/showthread.php?t=11626 (Tamron 17-50 2.8, ale jest jeszcze kilka fajnych watkow na jego temat).
                OOO wielkie dzieki... juz zabieram sie do lektoory :-)

szacunek dla Pana Vitez'a :-)!
                Tamron SP F28-75mm F/2.8 XR Di - bedzie prezentem na moje urodziny - od siebie dla siebie ;-)

Komentarz

• bartosz108
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 197

Co prawda w innym wątku zjechałem ten obiektyw to jednak dla kogoś kto się zastanawia: co i jak i za ile - 50 mm 1.8 POLECAM !
                  BARTOSZ

www.photoillustrator.eu

Komentarz

• rekanoga

Zamieszczone przez bartosz108
                    Co prawda w innym wątku zjechałem ten obiektyw to jednak dla kogoś kto się zastanawia: co i jak i za ile - 50 mm 1.8 POLECAM !
                    hmm... O.K rozwaze ta propozycje

Komentarz

• Bagnet007
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1344

To pomyśl o tym, wg mnie warto. Najlepiej by było gdyby kitem był 50mm, ale kto by to kupował . Nawet zooma nie ma

Komentarz

• BolekZ
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 101

A co chcesz focić tym "nowym" obiektywem i ile kasy możesz wydać?
                        30D; C17-40/4; C24-105/4; C70-200/2,8; C100/2,8 Macro; C 580EX

Komentarz

• rekanoga

Zamieszczone przez BolekZ
                          A co chcesz focić tym "nowym" obiektywem i ile kasy możesz wydać?
                          wszystko "focic" :-P... szukam czegos do "codziennych" zajec :-) z aparatem.
                          Na obiektyw makro i MEGA zoom przyjdzie pozniej pora.
                          kasa - powiedzmy ze ok 2000 zl
                          wciaz moim faworytem jest: Tamron SP AF28-75mm F/2.8 XR Di LD
                          Ostatnio edytowany przez Gość; 6685.

Komentarz

• snow
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1145

Co to jest "wszystko"? Chyba wiesz czy częściej będziesz się uganiał za ptakami a może robaczkami? Może będziesz cześciej krajobrazy fotografoał albo modelki? Do wszystkiego to jest praktycznie KIT - tylko że jak jest do wszystkiego to jest do niczego.

Komentarz

• tomaj_2
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 247

Może najpierw zrób po prostu jakieś fotki, wystaw je na stronie, poczekaj na opinie. Obiektyw nieważne jaki, za Ciebie zdjęć nie zrobi. Ty musisz wiedzieć co chcesz uzyskać:grin:
                              Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
                              Moje wypociny

Komentarz

Pracuję...