Jak dodać niebo

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • olgajam
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 48

Jak dodać niebo

Podpowiedzcie proszę albo podeślijcie link do instrukcji jak w Photoshopie Elements 4.0 (ewentualnie CS2 - zainstaluje triala) dodać niebo na zdjęciach z białą plamą zamiast nieba.
    Mam parę fajnych zdjęć, które koniecznie chcę uratować.

dzieki za pomoc
    Ola
  • rysiaczek
    Uzależniony
    • 2005
    • 897

[OT] chcesz uratowac zdjecia, to zostaw, jakie sa, jak je ruszysz pedzelkiem to juz nic wspolnego ze zdjeciami nie bedzie mialo... a na pewno nie nazwe.
    [/OT]

A najprosciej zrobic to tak - otwierasz zdjecie w PS'ie, bierzesz drugie z super-hiper chmurkami na niebieskim tle i wklejasz je jako nowa warstwa do Twojego zdjecia (ctrl+c na chmurkach, ctrl+v na zdjeciu). Pozniej wybierasz gumke i mazesz z chmurek, to co niepotrzebnie zaslania Twoje zdjecie. I juz. Ładne?
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• Dzygit-Dublin
      Uzależniony
      • 2005
      • 754

witam tu masz o poprawianiu

1
      2
      3
      4hdr

mam nadzieje ze cos ci pomoze nie wiem dziala to w przypadku gdzy masz biala plame zamiasta nieba ale sproboj cos

Pozdrawiam Dariusz
      pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Komentarz

• mmsza
        Zablokowany
        • 2005
        • 514

Zamieszczone przez olgajam
        Podpowiedzcie proszę albo podeślijcie link do instrukcji jak w Photoshopie Elements 4.0 (ewentualnie CS2 - zainstaluje triala) dodać niebo na zdjęciach z białą plamą zamiast nieba.
        Mam parę fajnych zdjęć, które koniecznie chcę uratować.

dzieki za pomoc
        Ola
        "Edycja zdjęć" Scott Kelby (PS) - jest kilka prostych (szybkich) trick'ow znacznie poprawiających kłopoty z niebem - najprościej chyba jest zabawa z warstwą korekcyjną.

Komentarz

• olgajam
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 48

Zamieszczone przez rysiaczek
          [OT] chcesz uratowac zdjecia, to zostaw, jakie sa, jak je ruszysz pedzelkiem to juz nic wspolnego ze zdjeciami nie bedzie mialo... a na pewno nie nazwe.
          [/OT]
          Bedzie, bedzie. Jak te zdjęcia robiłam to niebo na niebie było i to w niebieskim kolorze. Dużo nie nakłamię dorabiając je z powrotem

Komentarz

• olgajam
            Dopiero zaczyna
            • 2005
            • 48

Dzieki za linki, dzięki za podpowiedzi. Mam teraz chwile wolnego czasu to powalcze

Komentarz

Pracuję...