Jaka obudowa dysku 2.5"

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mistasz
    Bywalec
    • 2005
    • 160

Jaka obudowa dysku 2.5"

Dostałem dysk 2.5" 30GB i chciałbym wykorzystać go do zgrywania zdjęć.
    Jaka obudowę polecicie do niego aby jak najwięcej skorzystać za cenę do ok. 150 zł? Myslę o oddzielnym zasilaniu bo mam tylko jedno gniazdo USB wolne. Moze jakieś propozycje z Allegro? Zaznaczam że o sprzęcie komputerowym nie mam pojecia i bardzo proszę o nazwy/typy obudowy.
  • mor_feusz
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1370

A ja powiem tak kupilem obudowe na eBay'u za 0.01 funciaka (+ wysokie koszty przesylki). Dziala wspaniale A ze mam 2x60GB 1x80GB i cos tam jeszcze tak wiec sobie dokupie te same. Oto link do tego co kupilem http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...m=230015723044 No i zasialana z USB nie trzeba zasialacza

Komentarz

• Giraff
      Bywalec
      • 2006
      • 100

Zamieszczone przez mor_feusz
      A ja powiem tak kupilem obudowe na eBay'u za 0.01 funciaka (+ wysokie koszty przesylki).

wysokie - to znaczy jak wysokie ? i ile czekałeś na przesyłkę ?
      Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

Komentarz

• tadek
        Początki nałogu
        • 2004
        • 468

no wlasnie - jakie koszty i ile czekales
        moze sie skrzykniemy i zamowimy wiecej tego sam bym sobie sztuke sprawil
        350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• mor_feusz
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1370

Zerknijcie. Koszt wyslania do PL 7 funciakow (ja mieszkam w Londynie) do zonki do domu szlo 8 dni (niedaleko Torunia) a do mnie w 3 czy 2 nie pamietam. Mnie to wtniaslo 6,51 funciaka. moge zrobic troche wiecej zdjec i pokazac jak wyglada. Aluminiowa obidowa, w zestawie kabelek usb no i sterowniki (plytke odrazu wywalilem). Przenosilem dane - robilem image laptopa, klonowalwem dyski - ogolnie OK. Moge porobic testy i powiedziec jakie predkosci. Ogolnie godne polecenia i tanie. MAX 8funciakow wyniesie to z przesylka do PL (czyli po przeliczeniu ok 48PLN)
          Edit: zapomnialem jeszcze jest materialowy pokrowiec. Jakis gowniany ale dziala i jest OK

Komentarz

• tadek
            Początki nałogu
            • 2004
            • 468

prosimy o fotki
            350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• mistasz
              Bywalec
              • 2005
              • 160

No i zasialana z USB nie trzeba zasialacza
              Jak jest zasilanie z USB to wystarczy jedno gniazdo? Mam tylko jedno.

Komentarz

• miszaqq
                Uzależniony
                • 2006
                • 678

Zamieszczone przez mistasz
                Jak jest zasilanie z USB to wystarczy jedno gniazdo? Mam tylko jedno.
                a jaka to roznica ? czy masz jedno czy masz ich 5 to 'prund' w nich masz taki sam, problem dopiero pojawia sie przy uzyciu hub'ow wowczas nie wszystkie urzadzenia moga byc zasilane
                EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• RJanusz
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 30

Oto link do tego co kupilem http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...m=230015723044 No i zasialana z USB nie trzeba zasialacza
                  a ma toto OTG? da sie podlaczyc w terenie aparat i zgrac zen zdjecia bez komputera? bo cos mnie sie widzi, ze nie...
                  PowerShot IS S2 | Sandisk Ultra II 1GB | Apacer

Komentarz

• mor_feusz
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1370

NIE - to tylko obudowa - taki byl post

Komentarz

• mistasz
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 160

Jaka obudowę polecicie do niego aby jak najwięcej skorzystać za cenę do ok. 150 zł?
                      Takie było pytanie.
                      Nie chodziło mi o jak najtańszą ale aby mieściła sie w tej cenie i miała jak najwięcej przydatnych funkcji.

Komentarz

• RJanusz
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 30

Takie było pytanie.
                        Nie chodziło mi o jak najtańszą ale aby mieściła sie w tej cenie i miała jak najwięcej przydatnych funkcji.
                        Ja mam Apacera Steno cos-tam-211. Spisuje sie OK, zgrywa zdjecia z aparatu idealnie, nie kosztuje majatku. Ma tylko jedna wade - akumulator. Nie starcza on na zbyt dlugo, zeby go doladowac potrzeba dodatkowej ladowarki. Wczesniej mialem Wellanda OTG 940 bodajze, nie mial on wyswietlacza, ale mial mozliwosc zasilania z akumulatorow AA - dla mnie bylo to o wiele wygodniejsze, niz w przypadku Apacera.

Pozdrowienia,
                        Radek
                        PowerShot IS S2 | Sandisk Ultra II 1GB | Apacer

Komentarz

• fICHU
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 200

Dziwne zachowanie Digimate III

Witam

Moje DM3 ostatnio dziwnie zaczelo sie zachowywac.
                          W miejscu gdzie podaje ilosc wolnego miejsca, jest napisane ciagle 26GB.
                          I bylo to o tyle interesujace, ze pozyczylem kumplowi na wyjazd ustrojstwo, mowiac, ze musi sie zadowolic taka iloscia placu.
                          Ten po paru dniach dzwoni, ze nie moze zrzucac obrazkow.
                          Po przywiezieniu okazuje sie, ze rzeczywiscie.
                          Podlaczam pod winde i widze... ilosc wolnego 0KB.
                          Moje zdziwienie jest wielkie, albowiem po odlaczeniu krzyczy ze ma 26GB.
                          po usunieciu paru GB... 26GB.
                          Na razie nie moge porzucic zawartosci i przeformatowac bestii.
                          Ale zagadnienie interesujace. W sumie wszystko dziala normalnie. Tylko to ciagle nieprawidlowe podawanie wolnego placu...

Pozdrawiam.
                          f.
                          7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
                          Mój śmietnik

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez fICHU
                            Tylko to ciagle nieprawidlowe podawanie wolnego placu...
                            Na zwyklych pecetowych dyskach twardych tez sie zdarza ale przynajmniej mozna zwalic wine na windowsy. Co jakis czas puszczony Norton Disk Doctor wyraznie mi pokazuje w raporcie ze naprawil wskazania wolnego miejsca na dysku .

Komentarz

• fICHU
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 200

Zamieszczone przez Vitez
                              . Co jakis czas puszczony Norton Disk Doctor wyraznie mi pokazuje w raporcie ze naprawil wskazania wolnego miejsca na dysku .
                              Wlasnie problem jest w tym, ze to nie jest TU problem... na razie walcze z zagadnieniem. Ostatecznie format.
                              Puszczony dysk pod windoza podaje wartosci jak najbardziej poprawne. Traktowalem go roznymi narzadkami do naprawiania/ analizy hdd.
                              To wygladana bagola w firmware sprzetu.

f.
                              7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
                              Mój śmietnik

Komentarz

Pracuję...