Poszedlem Do Rozum Do Glowy

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariuszkom
    Coś już napisał
    • 2006
    • 62

Poszedlem Do Rozum Do Glowy

poszedlem po rozum do glowy !! hehe
    mialem juz zakupic zestaw:
    -canon 20D
    -tamron 17-50
    -grip i inne rzeczy za sume kolo 7 700 zl !!!

ale tak sobie mysle ze przeciez ja nie jestem profi i 20D zapewne bedzie dla mnie za dobry, nie wykorzystam jego mozliwosci

na poczatek to moze zakupie 350D z Kitem i dodatkami za sume 4200 zl !!
    lub poczekam i zakupie 400D z kitem i dodatkami za okolo 5000 zl !!!

co o tym wszystkim myslicie ?? hehe
    Ja Jestem Pan Tik-Tak..........
  • snow
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1145

Myśle że mogłeś w starym wątku pisać a nie nowy zakładać. Pozatym IMHO miedzy 350d a 400d nie ma praktycznie roznic pod wzgledem zdjeć więc lepiej kupić tańsze body i dokupić szkła lepsze.

Komentarz

• Tomasz1972
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3042

Zamieszczone przez snow
      Myśle że mogłeś w starym wątku pisać a nie nowy zakładać. Pozatym IMHO miedzy 350d a 400d nie ma praktycznie roznic pod wzgledem zdjeć więc lepiej kupić tańsze body i dokupić szkła lepsze.
      DOKŁADNIE TAK

Komentarz

• Jac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4813

kup sobie jakiegos kompakta za 300zl zobacz o co chodzi w foto - pozniej wybierz to na czym ci zalezy ;-)

kazdy przemyslany i przeanlizowny wybor jest dobry, naet jak jest zly ;-) to tez jest dobry bo jest wlasny a nikt, podkreslam nikt na forum nie powi ci co jest dla ciebie najlepszym wyborem !

EDIT:
        Zamieszczone przez snow
        Myśle że mogłeś w starym wątku pisać a nie nowy zakładać.
        a co to zmienia?
        Instagram

Komentarz

• Sorcerer
          Coś już napisał
          • 2005
          • 76

Daj znać jak już kupisz, jestem strasznie ciekawa!

onephoto, plfoto, obiektywni, trekearth

Komentarz

• mariuszkom
            Coś już napisał
            • 2006
            • 62

z fotografia cyfrowa zaczynam wiec trzeb zaczac od podstaw czyli jakis w miare dobre body czyli 350D lub moze 400D, kupilbym 20D + tamrona 17-50 ale wydal bym cala kase jaka zarobilem w UK, a jeszcze mnie czeka zaplata podatku wiec musze zrezygnowac z 20D i tamrona, zreszta to moze dobre posuniecie bo chyba 20D jest dla mnie za dobry .......oprocz body mam 700 zl na obiektyw zamiast kitowego ale z tego co czytalem to w tym przdziale spokonie wystarczy ten Kitowy

chcialem sie rzucic odrazu na gleboka wode kupujac 20D ale w fotografowaniu chodzi o cos innego...o radosc z robienia zdjec....mysle ze ta 350 luz 400 spokojnie mi wystarczy
            Ostatnio edytowany przez mariuszkom; 7070.

Komentarz

• snow
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1145

A będzie ci się chciało dźwigać te dodatkowe 2MP więcej? (400d, większa matryca - większe pliki, zresztą odbitek i tak wielkoformatowych zapewne na początkunie będziesz robić, nawet 3MP do A4 wystarczą)

Ja bym brał co tańsze (sam kupiłem używane 300d) i raczej się na obiektywach skupiał. Za 700zł nie da się nic lepszego kupic w zakresie takim co oferuje KIT (już było o tym na tym forum i chyba nawet ty zakładałeś taki temat - nie pamiętam).

Jak ja bym kupował to bym wział najtańsze body, do KIT'a dorzucił Tamrona 28-75. Jakby mi na zooma zostalo to bym wział SIGME 75-300 i na początek naprawde porządny zestaw.

Komentarz

• mariuszkom
                Coś już napisał
                • 2006
                • 62

ja mysle zestawie 400D ze zwgledu na lepsze statystycznie parametry i wiekszy ekran, pstryklame 350d zdjecia i ekranik troszke za maly, zreszta zobaczymy jak wyjdzie na testach, co do obiektywu to to bedzie KIT o ogolnego zastosowania i Canon 50mm 50 F1.8 II za oklo 400 zl, to mi na pocztek powinno starczyc

Moj AMATORSKI zestaw prezentuje sie tak:

Komentarz

• merger
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 619

zamiast tego kingston'a 2x2gb kup sobie jakas porzdna jedno/dwu-gigowa karte. przynajmniej bedziesz mial satysfakcje z robienia zdjec seryjnych.
                  5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
                  430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• Mac
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2063

Moja rada jest taka abyś sobie wziął 400D i poza kitem, kup Tamrona 28-75/2.0, dobre jasne szkło, można uzyć do makro czasami. 50/1/8 jeśli chcesz portretować inaczej nie widzę sensu, miałem i sprzedałem bo jakoś nie miałem okazji do zakłądania do zdjęć. No i nie bądź rozczarowany na początku, że fotki nie takie jak z kompaktu.
                    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18793

Zamieszczone przez Mac
                      Moja rada jest taka abyś sobie wziął 400D i poza kitem, kup Tamrona 28-75/2.0, dobre jasne szkło, można uzyć do makro czasami. 50/1/8 jeśli chcesz portretować inaczej nie widzę sensu, miałem i sprzedałem bo jakoś nie miałem okazji do zakłądania do zdjęć. No i nie bądź rozczarowany na początku, że fotki nie takie jak z kompaktu.
                      Uważam że to bardzo dobra rada. Jeśli Ci zabraknie pieniędzy to wstrzymałbym się z lampą i gripem. Najważniejsze jest szkło i matryca - tym robisz zdjecia reszta to dodatki mniej lub bardziej ułatwiające życie. Karta może być ale między tym kingstonem, a Extreme III w 350 jest znaczna różnica (podejrzewam że w 400D będzie jeszcze większa). Tak samo odpuściłbym sobie na początek plecak i konwerter makro. Jak trochę porobisz zdjęcia to się przekonasz już po kilku dniach czego Ci na prawdę brakuje i wtedy Twoje dycyzje zakupowe będą dużo trafniejsze.
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• MacGyver
                        Cenzor
                        • 2006
                        • 7043

W foto-raj.pl różnica między jednym i drugim body wynosi 200 zł więc chyba lepiej wziąść 400D, bo jednak nowsze. A ta matryca 10,1 MP to moim zdaniem wyłącznie chwyt marketingowy, poczyniony w ramach konkurencji z Sony Alpha 100.
                        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• PaQ

Słuszna decyzja - tak naprawdę 20D praważa mocno nad 400D, ale dopiero jak się potrafi wycisnąć z tego sprzętu ostatnie soki albo ma jakieś konkretne potrzeby. Ja kupiłem swoje 20D bo akurat miałem okazję, gdybym nie miał był bym równie szczęśliwy ze starym 300D - w obu przypadkach ograniczeniem są wciąż moje umiejętności

Komentarz

• Czacha
                            fotograf
                            • 2004
                            • 4868

Kolega pewnie zalozy jeszcze 15 podobnych watkow.. i w kazdym bedzie podjeta inna decyzja...

Kup ten ktory Ci bardziej odpowiada - to w koncu ma byc Twoj aparat czy nasz?
                            https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• solti
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1159

Myślę mariuszkom, że stajesz się żałosny:rolleyes: Załóż jeszcze 1000 wątków, zmień 2000 razy decyzję, a na końcu skończy się tak, jak powiedział Jac:

Zamieszczone przez Jac
                              kup sobie jakiegos kompakta za 300zl zobacz o co chodzi w foto - pozniej wybierz to na czym ci zalezy ;-)
                              Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
                              galeria na forum Canon-board
                              galeria na stronie lotnictwo.net.pl
                              galeria.solti.pl

Komentarz

Pracuję...