Worek przciwpyłowy??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mkikill

Worek przciwpyłowy??

Widziałem ostatnio wnętrze 350d po zdjęciach na zawodach motocross. Czeka mnie teraz podobne zlecenie. Szukam jakiegos patentu na uszczelnienie aparatu (nie piszcie tylko o obudowie podwodniej) w celu ochronienia mego d60 przed wszędobylskim kurzem.

Słowem kto i czym chroni aparat oraz szkiełko przed nałapaniem kurzu w "zakurzonych" warunkach. Może ktoś juz jakis wlasny patent opracował.

Pozdrawiam Maciek
  • DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

Kolega tytus opatentowal na forum ciekawa technologie zabezpieczenia body przed kurzem. Owinal calego trabanta tasma izolacyjna. Ponoc zdawalo egzamin choc zapewne idiotycznie wygladalo

Ja na Twoim miejscu bym nie szalal. Moze nie bedzie az tak zle z tym kurzem i aparat spokojnie to przezyje.

Komentarz

• Mkikill

WIDZIAŁEM sprzet po takich zawoadach i był naprawde zasyfiony straszliwie

Komentarz

• piast9
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3267

Ja bym założył na szkło UV-kę i osłonę przeciwsłoneczną, włożył aparat do worka na śmieci i przykeił go do osłony przeciwsłonecznej.

Niemniej jednak lepiej faktycznie byłoby z takim workiem wodoszczelnym. Za paręset (OIDP) złotych można sobie takie coś kupić. W wodzie z tym bym się nie pławił, ale na kurz i błoto jak znalazł.
        650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• BolekZ
          Bywalec
          • 2006
          • 101

a najlepiej trzymać aparat w "pyłoszczelnej torbie" i nie wyciągać
          30D; C17-40/4; C24-105/4; C70-200/2,8; C100/2,8 Macro; C 580EX

Komentarz

Pracuję...