Jutro zamierzałem dokonać zakupu i nie wiem czy się wstrzymać?? Jak myślicie???
Spadnie cena 30D i EF 70-200 F/2,8 po wejściu nowości Canona??
Zwiń
X
-
Spadnie cena 30D i EF 70-200 F/2,8 po wejściu nowości Canona??
350 + BG-E3 + KIT + CANON 70-200 F/2,8 + Extender 2x II + SIGMA 17-70 + CANON 50/1,8 II + 580EX + RAYNOX + Helios 44M4 + MC Zenitar 16/2,8 + TK 2M + Valbon CX-540 + CANON POWERSHOT PRO 90 IS + TROCHE LAMP, TEŁ, Jakaś Bigma by się przydała.. CDN.Tagi: Brak -
-
Spadnie 100-200 zełek...jeśli to Cię rajcuje to poczekaj te 2 miesiące
W przeciwnym wypadku kupuj sprzęt o którym marzysz i rób zdjęcia!Radości z ofcenia nie zepsuje Ci wtedy nawet znaczny spadek ceny - choć mocno w to wątpie =)
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;pKomentarz
-
Hmm może ktoś zrobić zdjęcie aparatu z podpiętą 70-200??? Chciałbym zobaczyć jak to wygląda i czy nie za ciężkie na spacer będzie na oko..350 + BG-E3 + KIT + CANON 70-200 F/2,8 + Extender 2x II + SIGMA 17-70 + CANON 50/1,8 II + 580EX + RAYNOX + Helios 44M4 + MC Zenitar 16/2,8 + TK 2M + Valbon CX-540 + CANON POWERSHOT PRO 90 IS + TROCHE LAMP, TEŁ, Jakaś Bigma by się przydała.. CDN.Komentarz
-
Na pewno spadnie. A ile fotek stracisz w tym czasie w ktorym sie bedziesz wstrzymywac az do osiagniecia satysfakcjonuacej cie ceny, to twoja odpowiedzialnosc, co moze nigdy nie nadejsc bo cena moze spadac ciagle, az nagle zabraknie nowych a ty zaczniesz sie zastanawiac nad nastepca, a potem czy cena nastepcy spadnie a potem nad nastepnym nastepca i czy jego cena spadnie... i tak sie nagle okaze ze 10lat jak z bicza trzasl a ty nadal myslisz ze przechytrzysz marketing cenowy Canona ciagle czekajac az cena spadnie "bo nowosci" .Komentarz
-
-
Heniek, co zakupiłeś??350 + BG-E3 + KIT + CANON 70-200 F/2,8 + Extender 2x II + SIGMA 17-70 + CANON 50/1,8 II + 580EX + RAYNOX + Helios 44M4 + MC Zenitar 16/2,8 + TK 2M + Valbon CX-540 + CANON POWERSHOT PRO 90 IS + TROCHE LAMP, TEŁ, Jakaś Bigma by się przydała.. CDN.Komentarz
-
-
-
Cenu elektroniki maja akurat to do siebie, że cały czas spadają. Nie ma to jak inwestycja w wino
Ale nie rozumiem czemu pojawienie się 400-tki miałoby mieć jakiś wpływ na 30-tke. Przecież to inny segment. Na pewno szybciej spadną teraz ceny 350-tek. Na zdrowy rozsądek nikt, kto zamierzał kupić 30D nie zrezygnuje z niej dla 400D, chyba że bierze pod uwagę tylko mechanizm czyszczenia matrycy lub sugeruje sie mln pikseli, a nie cechami które są na prawdę istotne.
OakhallowOstatnio edytowany przez Oakhallow; 3539.Komentarz
-
pytanie brzmiało czekać czy kupić 30d, (oczywiście że 30D)
dokupić 350d do 30d? ( jest ktoś taki?)
chociaż zależy co się robi...HeniekKomentarz
-
Ja się zastanawiam czy pojawienie się w sprzedaży Nikona D80 będzie miało przełożenie na cenę 30D. Czekam jeszcze tydzień, no może półtora.:smile:Komentarz
-
Jeszcze nie widziałem takiej sytuacji żeby ceny jakiegoś aparatu Canona albo Nikona poleciały nagle ostro w dół. Jak popatrzeć w sklepach na wykresu cen to trend jest zawsze lekko spadkowy ale żadnych "wyprzedaży" nie ma. Całe sztaby ludzi w działach marketingu pracują właśnie nad tym żeby tak ustalać cenę aby dany aparat po osiągnięciu pewnej minimalnej ceny dającej jeszcze spory zysk został zastąpiony przez nowy. Na żadne super obniżki w krótkim czasie bo Sony pokazało alfę albo Nikon D80 absolutnie bym nie liczył. Prędzej Canon pośpieszy się z 40D niż dopuści do kiepskiej sprzedaży 30D i znacznego spadku ceny. Wszystkie komponenty na nowy aparat pewnie już są gotowe a nowy soft od dawna napisany i leży sobie w sejfie.
Za chwilę np. zniknie z rynku nowy 20D i ci którzy chcieli poczekać aż stanieje do 2,5K żeby zamienić z 350D mogą się mocno rozczarować.Komentarz
-
MMM a własciwie dlaczego kupiłeś 30d? 350 lub 400 by ci nie wystarczyła??ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;pKomentarz
Komentarz