>Skasowalam zdjecia, jak odzyskac pomocy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • agnelita
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 24

>Skasowalam zdjecia, jak odzyskac pomocy

Sksowalam zdjecia i nie wiem jak je odzyskac forum juz przeszukalam ale, nie znalazlam odpowiedzi
    A zdjecia skasowalam z komputera pomylilam foldery i skasowalam ten, ktory jeszcze nie byl skopiowany na plytke no i niestety oproznilam KOSZ!
    Moze ktos wie jak odzyskac ostatnie pliki z oproznionego kosza lub zdjecia z folderka z dysku twardego. Dodam, ze byly to RAWY
    Wiem, ze istnieja takie programy do odzyskiwania danych juz szukalam w necie, ale te co znalazlam to albo nie odzyskuja formatu raw, albo wersja demo
    Moze ktos z was ma sprawdzony program, ktory odzyska moje rawy???
    Czekam niecierpliwie, sama nadal szukajac w necie.
    EOS 350D + kit /EOS 50 D/ 70-300 IS USM, 50 1.8, Canon EF 100mm f/2.8 USM MACRO, Canon EF-S 10-22 mm f/3,5-4,5 USM
  • Pawlo
    Coś już napisał
    • 2006
    • 57

Sciagnij GetDataBack zalezy czy masz NTSF czy FAT. Zobacz czy wersja trial Ci zobaczy utracone pliki. Jak tak to napisz mi na maila [email protected] (tutaj mam powiadamianie smsem) albo na gg 3444114 to sie postramy je oddzyskac

WAZNE ZEBY NIC NIE NADPISYWAC NA TEN DYSK!!!

JEZLI BYL NA C to moze byc problem, ale trzymam kciuki
    Moje graty...

Komentarz

• agnelita
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 24

Zdjecia znajdowaly sie na partycji D, i jej nie ruszalam. Ale na C i E juz tak czy to ma jakies znaczenie? A czy ktos mi wyjasni skroty NTSF i FAT???
      Myslalam ze srednio sie znam na komputerze a tu ciagle cos nowego.
      EOS 350D + kit /EOS 50 D/ 70-300 IS USM, 50 1.8, Canon EF 100mm f/2.8 USM MACRO, Canon EF-S 10-22 mm f/3,5-4,5 USM

Komentarz

• FOTOGRAF
        Uzależniony
        • 2005
        • 762

agnelita - przeszukaj forum, bylo juz duzo razy tlumaczone jak odzyskac skasowane zdjecia!
        Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• mkwiek
          Uzależniony
          • 2006
          • 862

1. Nie nadpisuj skasowanego dysku (czyli nie zapisuj nowych plików)
          2. Najlepszy jest EasyRecovery Pro - odzyskuje zarówno z FAT jak i NTFS. Odzyska każdy skasowany plik. Jest prosty w obsłudze. Musisz mieć jednak pełną wersją ewentualnie program dodawany do SanDisków Extreme
          3. Zapuszczasz program i czekasz....
          I am FX

Komentarz

• LemonR
            Bywalec
            • 2005
            • 234

Zamieszczone przez mkwiek
            2. Najlepszy jest EasyRecovery Pro
            Tak mówią ale nie zawsze się sprawdza. Doświadczyłem osobiście. Padł mi dysk 120GB z tego około 80 GB zdjęć jpg. Reszta to dokumenty, jakieś filmy i inne śmieci. Odzyskał wszystko, a jak, przecież jest najlepszy. Tylko, że wszystkie zdjęcia mają uszkodzoną strukturę i żadne się nie otwiera. Otwierają się tylko dokumenty worda.
            powodzenia

Komentarz

• mkwiek
              Uzależniony
              • 2006
              • 862

Zamieszczone przez LemonR
              Tak mówią ale nie zawsze się sprawdza. Doświadczyłem osobiście. Padł mi dysk 120GB z tego około 80 GB zdjęć jpg. Reszta to dokumenty, jakieś filmy i inne śmieci. Odzyskał wszystko, a jak, przecież jest najlepszy. Tylko, że wszystkie zdjęcia mają uszkodzoną strukturę i żadne się nie otwiera. Otwierają się tylko dokumenty worda.
              powodzenia
              potwierdzam - też tak raz miałem. raz, ale się zdarzyło
              I am FX

Komentarz

• McKane
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2015

2. Najlepszy jest EasyRecovery Pro - odzyskuje zarówno z FAT jak i NTFS. Odzyska każdy skasowany plik. Jest prosty w obsłudze. Musisz mieć jednak pełną wersją ewentualnie program dodawany do SanDisków Extreme
                3. Zapuszczasz program i czekasz....
                Co za *******y za przeproszeniem.

Agnelita pomijajac to co napisali poprzednicy jesli zdjecia sa wazne nie polecalbym zabierac sie za to samemu z taka znajomoscia komputerow.

Zajmuje sie tym od kilku lat jest jestes zainteresowana daj znac na priva.
                http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• mkwiek
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 862

Zamieszczone przez McKane
                  Co za *******y za przeproszeniem
                  jakie pierdoły???? ja tego używam i skutecznie sobie radzi
                  I am FX

Komentarz

• Pawlo
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 57

2. Najlepszy jest EasyRecovery Pro - odzyskuje zarówno z FAT jak i NTFS. Odzyska każdy skasowany plik. Jest prosty w obsłudze.
                    Heh.. to chyba jeszcze nic waznego nie straciles Testowalem kilka programow. Mialem nawet do czynienia z panami z OnTrack... ktorzy sobie nie poradzili, a GDB oddzyskal i pliki dzialaly, a oni oddzyskali ale pliki byly bezuzyteczne.

Teraz pracuje jako admin na uczelni i tez zdarza mi sie cos czasami oddzyskiwac i szczerze Ci powiem "dla mnie" najlepszy jest GetDataBack. Ale to oczywiscie jest moje zdanie.

Co za *******y za przeproszeniem
                    nie bede sie klocil... kazdy woli to na czym "pracuje", ale ******* to nikt z nas nie pisze!

Takie przykladowe zestawienie: KOMPUTER SWIAT (05/2006) - lista najlepszego softu do oddzyskiwania danych.

1.DiskInterials uneraser + Data recovery pack
                    2.Handy recovery 3.0
                    3.Recover My Files
                    4. File scavenger 3.0
                    5. Easy recovery pro

a ja wole cos z poza listy
                    Ostatnio edytowany przez Pawlo; 5545.
                    Moje graty...

Komentarz

• mkwiek
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 862

Zamieszczone przez Pawlo
                      Takie przykladowe zestawienie: KOMPUTER SWIAT (05/2006) - lista najlepszego softu do oddzyskiwania danych.

1.DiskInterials uneraser + Data recovery pack
                      2.Handy recovery 3.0
                      3.Recover My Files
                      4. File scavenger 3.0
                      5. Easy recovery pro

a ja wole cos z poza listy
                      daj spokój, Komputer świat to żaden wyznacznik to się nawet do palenia nie nadaje
                      I am FX

Komentarz

• Pawlo
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 57

Tak samo wyznacznikiem nie moze byc ktos z nas. Jeden pisze ze swietny, drugi ze do d..... Trzeba sprobowac kazdym Mi GDB oddzyskal 2 razy po 80% danych i wszystkie byly do uzycia. Nie mowie juz gdy dysk zostal nadpisany (format + system). Wtedy to juz nic nie pomoze.
                        Moje graty...

Komentarz

• mkwiek
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 862

Pawlo. Ja takich sytuacji miałem kilka. Przy nastepnej jak zawiedzie ER to spróbuje GDB tymczasem bardzo mnie interesują te niby "pierdoły" które tu wypisujemy
                          I am FX

Komentarz

• McKane
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2015

Zamieszczone przez Pawlo
                            nie bede sie klocil... kazdy woli to na czym "pracuje", ale ******* to nikt z nas nie pisze!
                            Jesli uzywasz GDB to przypuszczam ze wiesz jak duza jest roznica pomiedzy nim a "najlepszym" jak to napisal kolega wyzej EasyRecovery.

Zajmuje sie juz troche odzyskiwaniem danych i nikomu bez analizy dysku nie polecilbym konkretnego oprogramowania nie wspominajac juz o cytowanym wyzej EasyRecovery. Za przeproszeniem ale pisanie takich rzeczy jak mkwiek "bo on tego uzywa" jest niepowazne. To nieco za malo zeby dac komus narzedzie ktore najprawdopodobniej nie da rady sobie z odzyskaniem rawow a przy nieumiejetnym uzytkowaniu moze je nieodwracalnie zamazac.

Tak z ciekawosci mkwiek ... jesli jej nie wyjdzie tym "swietnym" programem to bylbys w stanie poniesc konsekwencje zwiazane z uszkodzeniem danych ?

Latwo sie pisze jesli nie ponosi sie zadnej odpowiedzialnosci ale zapewniam Was ze gdybyscie stracili jakies cenne dane a ktos polecilby Wam taki dupny program nie zdajac sobie sprawy z konsekwencji jego uzywania upieklibyscie go na wolnym ogniu.
                            http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• javion
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 47

er

Jesli uzywasz GDB to przypuszczam ze wiesz jak duza jest roznica pomiedzy nim a "najlepszym" jak to napisal kolega wyzej EasyRecovery.

Zajmuje sie juz troche odzyskiwaniem danych i nikomu bez analizy dysku nie polecilbym konkretnego oprogramowania nie wspominajac juz o cytowanym wyzej EasyRecovery. Za przeproszeniem ale pisanie takich rzeczy jak mkwiek "bo on tego uzywa" jest niepowazne. To nieco za malo zeby dac komus narzedzie ktore najprawdopodobniej nie da rady sobie z odzyskaniem rawow a przy nieumiejetnym uzytkowaniu moze je nieodwracalnie zamazac.

Tak z ciekawosci mkwiek ... jesli jej nie wyjdzie tym "swietnym" programem to bylbys w stanie poniesc konsekwencje zwiazane z uszkodzeniem danych ?

Latwo sie pisze jesli nie ponosi sie zadnej odpowiedzialnosci ale zapewniam Was ze gdybyscie stracili jakies cenne dane a ktos polecilby Wam taki dupny program nie zdajac sobie sprawy z konsekwencji jego uzywania upieklibyscie go na wolnym ogniu.
                              ja juz kilka razy odzyskiwalem easy recovery i odzyskalem rozne pliki nie tylko jakies tam rawy w 100% a mam 3 dyski po 200 gb i jeden raid 400 gb i ten wlasnie raid odzykalem kilka razy ER'em w 100% wiec chyba chodzi o konfiguracje kompa lub o obchodzenie sie z partycja po skasowaniu a nie o program bo mysle ze wszystkie maja podobne parametry z wyjatkiem tych ktore sa przystosowane np tylko do odzyskiwania plikow world itp

Komentarz

Pracuję...