Czy ktos mial okazje pracowac na takim zestawie?
Canon i "wielki format"
Zwiń
X
-
-
To nie wielki format tylko miechy do aparatu.Zamieszczone przez aps1
Miechy dają bardzo dużą swobodę w modyfikacji płaszczyzny GO. Myślałem kiedyś o czymś takim tylko na analogowy średni format, ale doby jakoścowo sprzęt był poza moim zasięgiem finasowym. Ten z resztą pewnie też
-
Tu jest wersja ekonomiczna
tego ustrojstwa:
Lensbaby creates award-winning creative effects camera lenses, optics, and accessories for photographers. Our Photography gear and equipment helps creatives create in-camera effects. With our selection of camera lenses for DSLR and Mirrorless cameras, photographers can find the tools they need for the next photo shootKomentarz
-
No o nie źle.Zamieszczone przez adamektylko, że to nie jest to o czy mówisz.
TO jest rpzystawka do podłączenia dslr do kamery wielkoformatowej - z wszystkimi zadami i waletami LF.
Środek dnia a Ty już w takim stanie... ;-)
Komentarz
-
wiesz... tylko że... mam rację.
tzn może źle się wyrażiłem - nie tyle przystawka, co cały aparat - mocuje sie dslra z tyłu miecha (zamiast kasety) i używa jak normalnej kamery miechowej.
Aczkolwiek - do zastosowań bardzo specyficznych.
No i kiepsko z szerokimi kątami.
Komentarz
-
W czym masz rację?
W tym, że zestaw znaleziony przez autora wątku ma wszystkie wady i zalety LF?
Nie. Z zalet ma tylko b.dobry miech (bo to miech jest w rzeczy samej), a z wad wymiary i cenę :-)
W tym, że zabawka, którą znalazłem to co innego?
Nie. Funkcjonalnie to to samo, a nawet więcej (obiektywik jest w zestawie). :-)Komentarz
-
Czy kolega Cyborg widzial zdjecia z tego ustrojstwa? Kawalek plastiku ktory nadaje sie tylko do fotografii artystycznej,sprobuj zrobic tym stolikowke,architekture...Komentarz
-
Widziałem oczywiście. Przecież piszę o tym "zabawka" z uśmieszkami.
Ale domyślając się rzedu ceny tego wynalazku, który znalazłeś, to chyba próbowałbym kombinować a-la Adam Słodowy. To sama mechanika i było kilka takich przykładów na sieci.Komentarz
-
-
Zgadzam się w zupełności.Zamieszczone przez adamekNie tylo miech.
Miech + ława optyczna + bardzo precyzyjne pokrętła, plus wyważone mocowanie statywowe + możliwość KONTROLOWANEGO W PEŁNI ruchu we wszystkich płaszczyznach.Komentarz
-
praaawie. Nawet jeśli to cyfrowo digitalny tył do LF, to w rozmiarze 24x36mm jest śmiesznie mały. Fakt, że relatywnie tani (-:Komentarz
-
Komentarz