Ceny lustrzanek Canona za rok-półtora ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lucien
    Bywalec
    • 2004
    • 106

Ceny lustrzanek Canona za rok-półtora ?

Witam. Chciałem się dowiedzieć jak według Was będą się kształtowały ceny lustrzanek Canona, czy pojawią się jakieś nowe, tańsze modele ? Może następca EOS-a 300D (?) przez co ten ostatni potanieje - czy to raczej mało prawdopodne. Chodzi mi o perspektywę rok-półtora.
    Eos 33, M42: 58, 135, 200
  • Tequil
    Początki nałogu
    • 2004
    • 253

Nikt nie jest w stanie tego przewidziec jak to bedzie u Canon'a, to jest uwarunkowane co pokaze konkurencja jesli nastepca Nikona D100 okaze sie "hitem" tak jak jego mlodszy brak D70 to i ceny 20D spadna o kilka setek Generalnie ceny ida w dol wystarczy przestudiowac historie cenowa poczwaszy od 30D gdzie na poczatku aparat w Polsce byl wart notabene! 25 tys zł pozniej D60 korego cena scylowana (na poczatku) w granicach 13000zł pozniej 10D 9500zł no i wreszcie 20D za 6300zł... Sadze ze Canon wypusci na wiosne udanego nastepce 300D Tudziez po nauczce HACKu - WASIAWARE nie bedzie to az tak okrojony w funkcje aparacik w porownaniu do aparatu klasy 20D...
    Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Komentarz

• kavoo
      Zablokowany
      • 2004
      • 1173

Re: Ceny lustrzanek Canona za rok-półtora ?

Zamieszczone przez lucien
      Witam. Chciałem się dowiedzieć jak według Was będą się kształtowały ceny lustrzanek Canona, czy pojawią się jakieś nowe, tańsze modele ? [...] Chodzi mi o perspektywę rok-półtora.
      Ja niestety nie jestem w stanie odpowiedziec na to pytanie - szklana kule pozyczylem koledze i jeszcze nie oddal ;-)

Komentarz

• sergi
        Początki nałogu
        • 2004
        • 413

nie potrzeba mieć szklanej kuli aby odpowiedzieć na to pytanie. wystarczy minimalna wiedza nt działania rynku.
        5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
        :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
        :: Motywy wordpress

Komentarz

• muflon
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 6763

Zamieszczone przez sergi
          nie potrzeba mieć szklanej kuli aby odpowiedzieć na to pytanie. wystarczy minimalna wiedza nt działania rynku.
          No to czekamy, aż się tą wiedza podzielisz
          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Tak jak napisalem w twoim gdybaniowym watku o Minolcie A2 - popytaj na pl.misc.paranauki - tam sa wrozbici.
            Nie prosciej zalozyc watek "Co lepsze Minolta A2 czy Canon 300D" w tamty podforum 'Sprzet fotograficzny - inny' ?
            Ale odpowiedz i tak znasz - 300D.
            Ale nie spodziewaj sie ze za rok bedzie kosztowal tysiac zl , Minolta tez nie :P

Komentarz

• Tytus
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1358

Zamieszczone przez Vitez
              Tak jak napisalem w twoim gdybaniowym watku o Minolcie A2 - popytaj na pl.misc.paranauki - tam sa wrozbici.
              Nie prosciej zalozyc watek "Co lepsze Minolta A2 czy Canon 300D" w tamty podforum 'Sprzet fotograficzny - inny' ?
              Ale odpowiedz i tak znasz - 300D.
              Ale nie spodziewaj sie ze za rok bedzie kosztowal tysiac zl , Minolta tez nie :P
              ale 2000-2500 spokojnie
              20Dset
              maj łeb...

Komentarz

Pracuję...