Witam. Chciałem się dowiedzieć jak według Was będą się kształtowały ceny lustrzanek Canona, czy pojawią się jakieś nowe, tańsze modele ? Może następca EOS-a 300D (?) przez co ten ostatni potanieje - czy to raczej mało prawdopodne. Chodzi mi o perspektywę rok-półtora.
Ceny lustrzanek Canona za rok-półtora ?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Nikt nie jest w stanie tego przewidziec jak to bedzie u Canon'a, to jest uwarunkowane co pokaze konkurencja jesli nastepca Nikona D100 okaze sie "hitem" tak jak jego mlodszy brak D70 to i ceny 20D spadna o kilka setek Generalnie ceny ida w dol wystarczy przestudiowac historie cenowa poczwaszy od 30D gdzie na poczatku aparat w Polsce byl wart notabene! 25 tys zł pozniej D60 korego cena scylowana (na poczatku) w granicach 13000zł pozniej 10D 9500zł no i wreszcie 20D za 6300zł... Sadze ze Canon wypusci na wiosne udanego nastepce 300D Tudziez po nauczce HACKu - WASIAWARE nie bedzie to az tak okrojony w funkcje aparacik w porownaniu do aparatu klasy 20D...Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro| -
Re: Ceny lustrzanek Canona za rok-półtora ?
Ja niestety nie jestem w stanie odpowiedziec na to pytanie - szklana kule pozyczylem koledze i jeszcze nie oddal ;-)Zamieszczone przez lucienWitam. Chciałem się dowiedzieć jak według Was będą się kształtowały ceny lustrzanek Canona, czy pojawią się jakieś nowe, tańsze modele ? [...] Chodzi mi o perspektywę rok-półtora.Komentarz
-
nie potrzeba mieć szklanej kuli aby odpowiedzieć na to pytanie. wystarczy minimalna wiedza nt działania rynku.5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpressKomentarz
-
No to czekamy, aż się tą wiedza podzieliszZamieszczone przez serginie potrzeba mieć szklanej kuli aby odpowiedzieć na to pytanie. wystarczy minimalna wiedza nt działania rynku.
Komentarz
-
Tak jak napisalem w twoim gdybaniowym watku o Minolcie A2 - popytaj na pl.misc.paranauki - tam sa wrozbici.
Nie prosciej zalozyc watek "Co lepsze Minolta A2 czy Canon 300D" w tamty podforum 'Sprzet fotograficzny - inny' ?
Ale odpowiedz i tak znasz - 300D.
Ale nie spodziewaj sie ze za rok bedzie kosztowal tysiac zl , Minolta tez nie :PKomentarz
-
ale 2000-2500 spokojnieZamieszczone przez VitezTak jak napisalem w twoim gdybaniowym watku o Minolcie A2 - popytaj na pl.misc.paranauki - tam sa wrozbici.
Nie prosciej zalozyc watek "Co lepsze Minolta A2 czy Canon 300D" w tamty podforum 'Sprzet fotograficzny - inny' ?
Ale odpowiedz i tak znasz - 300D.
Ale nie spodziewaj sie ze za rok bedzie kosztowal tysiac zl , Minolta tez nie :P20Dset
maj łeb...Komentarz
Komentarz