Jurek Plieth
18-11-2004, 14:18
z forum :cry: Hydepark wyczyszczony do zera...
|
View Full Version : coś się złego dzieje... Jurek Plieth 18-11-2004, 14:18 z forum :cry: Hydepark wyczyszczony do zera... tpop 18-11-2004, 15:00 z forum :cry: Hydepark wyczyszczony do zera... u mnie jest wszystko na miejscu :roll: Jurek Plieth 18-11-2004, 15:08 z forum :cry: Hydepark wyczyszczony do zera... u mnie jest wszystko na miejscu :roll: Ciekawe! A u mnie Brak Postów :cry: hazan 18-11-2004, 15:23 z forum :cry: Hydepark wyczyszczony do zera... u mnie jest wszystko na miejscu :roll: Ciekawe! A u mnie Brak Postów :cry: Wejdz do srodka to zobaczysz posty - od czasu do czasu jest czyszczona baza z informacja o nieprzeczytanych postach i stad ten efekt Jurek Plieth 18-11-2004, 15:31 Wejdz do srodka to zobaczysz posty - od czasu do czasu jest czyszczona baza z informacja o nieprzeczytanych postach i stad ten efekt Słusznie; dzięki. To skoro już tu jesteś :wink: pomóż i w tej kwestii - Forum Canon dSLR mam stale podkolorowane, co sugeruje obecność nieprzeczytanych postów. A jak tam wejdę do środka, to żadnych nowych nie znajduję :cry: tpop 18-11-2004, 19:59 ale jednak cos forum ostatnio mocno szwankuje hazan 19-11-2004, 00:48 ale jednak cos forum ostatnio mocno szwankuje firma która hostuje ma awarie serwera - wymieniaja teraz jakies czesci - ale o tyle dobrze ze na bierzaco znam sytuacje. sal 19-11-2004, 11:45 Czy forum generuje dużo ruchu w sensie transferu i obciążenia maszyny? hazan 19-11-2004, 11:46 Czy forum generuje dużo ruchu w sensie transferu i obciążenia maszyny? Nie nie obciąza to na pewno serwera w dużym stopniu - jak pisalem jest awaria serwera ale po stronie hardware-u sal 19-11-2004, 11:49 Pytam nie pod tym kątem. Chodzi mi o ewentualną możliwość przeniesienia forum na serwer, który byłby bezkosztowy. muflon 19-11-2004, 11:58 Pytam nie pod tym kątem. Chodzi mi o ewentualną możliwość przeniesienia forum na serwer, który byłby bezkosztowy. Hehe :mrgreen: Hazan, nie zastanawiaj się tylko korzystaj - ja miałem okazję zwiedzić serwerownię firmy w której pracuje sal - lepszej nie znajdziesz ;-) sal 19-11-2004, 12:02 Hehe :mrgreen: Hazan, nie zastanawiaj się tylko korzystaj - ja miałem okazję zwiedzić serwerownię firmy w której pracuje sal - lepszej nie znajdziesz ;-) Ty byłeś u nas? No patrz. No ale to niestety nie o tę serwerownię chodzi, ale inną - równie sympatyczną. Oczywiście na razie pytam, czy wstępnie byłoby zainteresowanie, bo nie chcę nic na siłę (i w sumie nie wiem na 100%, czy byłaby możliwość, ale zapytać nie szkodzi). Vitez 19-11-2004, 12:56 Pytam nie pod tym kątem. Chodzi mi o ewentualną możliwość przeniesienia forum na serwer, który byłby bezkosztowy. Hehe :mrgreen: Hazan, nie zastanawiaj się tylko korzystaj - ja miałem okazję zwiedzić serwerownię firmy w której pracuje sal - lepszej nie znajdziesz ;-) Heh, mojej serwerowni nie widziales :mrgreen: . Niestety u mnie ani bezkosztowo sie nie da, ani nie ma dostepu z zewnatrz (czy to fizycznie czy netowo) :? Hazan - to my tu klikamy na te banery by bylo z czego placic a oni takie numery wywijaja ze juz 3 dni forum ma czkawke (co mnie letko wkur* zaczyna) ? Postaw u sala - bedziemy go scigac osobiscie :twisted: muflon 19-11-2004, 13:16 Heh, mojej serwerowni nie widziales :mrgreen: . Hmm.. z serwerowni które oglądałem w życiu, to ta plasuje się gdzieś na drugim miejscu, między CERN (nie do pobicia) i Uni. of Geneva :) A zwiedzałem też ICM, jakiś MPI w Niemczech i parę pomniejszych... Jak rozumiem, Ty też "grasz w tej lidze" ? :-D Vitez 19-11-2004, 13:17 I ZNOWU KUR* ZDECHLO PO LEDWIE 10 MIN CZYTANIA. DOSC MAM! Dajcie mi znac na emaila jak zacznie normalnie dzialac, bo ledwo 4 watki zdazylem przeczytac a kolejka w postach nieprzeczytanych zaraz osiagnie ok 100 postow :/ (a potem sie i tak wyczysci). Do d* z takim interesem zeby jakas durna firma przez 3 dni nie potrafila naprawic serwera! Szkoda nerwow i mojego klikania na bannery na tak niska jakosc uslug. Hazan zrob cos z tym i potem rozeslij masowego emaila ze forum juz dobrze dzialam, bo na razie to ja wysiadam - nie zamierzam sie wkur* tym ze co 10 minut zdycha na kolejne 10 minut - to zenujace po prostu. [ Dodano: Pią Lis 19, 2004 12:21 pm ] Jak rozumiem, Ty też "grasz w tej lidze" ? :-D E... instytutow naukowych nie pobije. Zreszta wiem ze o wiele ladniejsza niz nasza serwerownia jest w Londynie (pare tysiecy serwerow NT na przyklad)... Moja "liga" to Regionalny Osrodek Przetwarzania Danych Citibanku, na Region Europy,Azji i Afryki. muflon 19-11-2004, 13:22 Vitez, nie gorączkuj się. "Shit happens" i nie ma się co wkurzać - tylko dzieki takiemu podejściu nie nabawiłem się przez ostatnie kilka lat adminowania rozstroju nerwowego :) Nikonowcy korzystają z home.pl i sobie chwalą. Właściwie, to ciężko znaleźć kogoś, kto by sobie ich nie chwalił :) jednak najtańsi nie są... Oooo, to będzie mój 500-tny post :-D hip, hip.. hurra :-D [ Dodano: 19-11-2004, 12:24 ] Jak rozumiem, Ty też "grasz w tej lidze" ? :-D E... instytutow naukowych nie pobije. Zreszta wiem ze o wiele ladniejsza niz nasza serwerownia jest w Londynie (pare tysiecy serwerow NT na przyklad)... Eee, nie liczy się :-P W ten sposób to ja mógłbym się pochwalić "mission control" NASA :) Moja "liga" to Regionalny Osrodek Przetwarzania Danych Citibanku, na Region Europy,Azji i Afryki. No i "tyz piknie" :) A co tam ciekawego robisz? Vitez 19-11-2004, 15:04 Vitez, nie gorączkuj się. "Shit happens" i nie ma się co wkurzać Moja praca mnie rozpiescila. Deadline na naprawe to pol godziny badania problemu + max 1 godzina naprawy (wliczajac dojazd serwisu). A tu kurna jakas dupna firma juz czwarty dzien sie piesci? Wczoraj jak sie z Citiphone przez pol godziny nie moglem polaczyc to do przelozonego zadzwonilem i wyjasnil. A hazan daje sie wodzic za nos juz 4 dni. Praca w takiej a nie innej firmie nauczyla mnie troszke co znaczy "jakosc uslug" . W firmie dajacej serwer pod to nasze forum nie ma takiego slowka jak "jakosc uslug" ... a klient przeciez placi to ma prawo wymagac :roll: Moja "liga" to Regionalny Osrodek Przetwarzania Danych Citibanku, na Region Europy,Azji i Afryki. No i "tyz piknie" :) A co tam ciekawego robisz?[/quote] Klikam w klawisze puszczajac procesy przetwarzania danych i rozwiazujac problemy z nimi zwiazane. Czyli klikanie glownie na poziomie aplikacji, transferow, interfejsow miedzysystemowych itp muflon 19-11-2004, 15:27 Vitez, nie gorączkuj się. "Shit happens" i nie ma się co wkurzać Moja praca mnie rozpiescila. Deadline na naprawe to pol godziny badania problemu + max 1 godzina naprawy (wliczajac dojazd serwisu). A ja mam na potencjalne naprawy 3 godziny w ciągu każdych 72h, kiedy satelita znika z pola widzenia anten. I czasem wypada to w środku nocy :) A poza tym czasem pojęcie "problemu" nie ma prawa istnieć - krytyczne maszyny w sieci operacyjnej mają uptime gdzieś tak od wystrzelenia (czyli już dwa latka będzie). Wczoraj jak sie z Citiphone przez pol godziny nie moglem polaczyc to do przelozonego zadzwonilem i wyjasnil. A hazan daje sie wodzic za nos juz 4 dni. Praca w takiej a nie innej firmie nauczyla mnie troszke co znaczy "jakosc uslug" . W firmie dajacej serwer pod to nasze forum nie ma takiego slowka jak "jakosc uslug" ... a klient przeciez placi to ma prawo wymagac :roll: Yup. Ale też i wymagania są uzależnione od tego ile płaci (tego akurat nie wiem). To tak jak np. z serwisem Suna: możesz sobie wykupić "1h, on-site" za niesamowitą kasę - wtedy serwisanci przylatują jak na skrzydłach z wywieszonymi językami :) ale z reguły wystarcza "bronze contract". Ja mam o tyle fajnie, że lokalny oddział jest kilkanaście kilometrów ode mnie, także i tak z reguły max. w kilka godzin ktoś się zjawia :) No, dośc tego chwalenia się, bo jakiś moderator jeszcze pogoni za OT :mrgreen:, zresztą i tak do sala nie podskoczymy ;-) hazan 19-11-2004, 15:34 I ZNOWU KUR* ZDECHLO PO LEDWIE 10 MIN CZYTANIA. DOSC MAM! Dajcie mi znac na emaila jak zacznie normalnie dzialac, bo ledwo 4 watki zdazylem przeczytac a kolejka w postach nieprzeczytanych zaraz osiagnie ok 100 postow :/ (a potem sie i tak wyczysci). Do d* z takim interesem zeby jakas durna firma przez 3 dni nie potrafila naprawic serwera! Szkoda nerwow i mojego klikania na bannery na tak niska jakosc uslug. Hazan zrob cos z tym i potem rozeslij masowego emaila ze forum juz dobrze dzialam, bo na razie to ja wysiadam - nie zamierzam sie wkur* tym ze co 10 minut zdycha na kolejne 10 minut - to zenujace po prostu. [ Dodano: Pią Lis 19, 2004 12:21 pm ] Jak rozumiem, Ty też "grasz w tej lidze" ? :-D E... instytutow naukowych nie pobije. Zreszta wiem ze o wiele ladniejsza niz nasza serwerownia jest w Londynie (pare tysiecy serwerow NT na przyklad)... Moja "liga" to Regionalny Osrodek Przetwarzania Danych Citibanku, na Region Europy,Azji i Afryki. LOL - Vitez daj na luz goście maja 97% uptime wiec - a jeśli awaria zdarza sie raz na 2,3 miesiące ? - każdemu się zdarza - przypomnę zę nasz hosting to raczej dolna polka jeśli chodzi o cene ( do200 pln za rok - nie chce mi sie dokładnie sprawdzać). Chcesz miec profesjonalny hosing ?? - w onet.pl czy home.pl ?? - poproszę o ok 1000 PLN na rok ? - masz ?. Uwaga : jeśli sa tutaj osoby które mogą zaoferować profesjonalny hosting to proszę o info wraz z likiem (nie mowie tu o tanim hostingu czy też tych co podnajmują przestrzeń u zagranicznych providerow) jak forum wróci do życia to dam znać. BTW z klikania jest ok 50 PLN (na dwa serwisy) wiec proszę mnie nie drażnić że można za te pieniądze gdzieś coś przenosić (ilość kliknięć spada cały czas). muflon 19-11-2004, 16:09 (dobrze napisał) O, właśnie to miałem na myśli. Hazan, napisz jakie są aktualne wymagania forum (miejsce na serwerze/miesięczne użycię łącza). To podstawowa informacja, żeby ktoś potencjalnie mógł się zaoferować, a te które kiedyś podawałes, to już pewnie się zdezaktualizowały ;-) tpop 19-11-2004, 16:13 ilość kwiknięci spada cały czas Klikam dzielnie 8) Vitez 19-11-2004, 17:43 LOL - Vitez daj na luz goście maja 97% uptime wiec - a jeśli awaria zdarza sie raz na 2,3 miesiące ? - każdemu się zdarza Nie chodzi mi o to ze "sie zdarza" ale o CZAS TRWANIA AWARII. 4 dni to "troszke" za duzo. Nawet jak na malo placacego klienta :roll: . Niech sie i zdarza raz na miesiac ale niech firemka hostujaca naprawia to w rozsadnym czasie a nie w co najmniej 4 dni juz. Btw gratulacje... pierwszy raz od 4 dni siedze na forum ponad pol godziny i nie zdechlo :roll: ... moze juz minelo? (optymista ze mnie :? ). hazan 19-11-2004, 23:28 LOL - Vitez daj na luz goście maja 97% uptime wiec - a jeśli awaria zdarza sie raz na 2,3 miesiące ? - każdemu się zdarza Nie chodzi mi o to ze "sie zdarza" ale o CZAS TRWANIA AWARII. 4 dni to "troszke" za duzo. Nawet jak na malo placacego klienta :roll: . Niech sie i zdarza raz na miesiac ale niech firemka hostujaca naprawia to w rozsadnym czasie a nie w co najmniej 4 dni juz. Btw gratulacje... pierwszy raz od 4 dni siedze na forum ponad pol godziny i nie zdechlo :roll: ... moze juz minelo? (optymista ze mnie :? ). Vitez nie 4 dni tylko 2,5 od 17.11 były pierwsze problemy a dzis 19.11 właściwie chyba od rana działa - i nie pisz mi ze było inaczej bo admin e9 na bieżac informował o całym zdarzeniu. Vitez 21-11-2004, 19:52 i nie pisz mi ze było inaczej bo admin e9 na bieżac informował o całym zdarzeniu. Wg mojego subiektywnego wrazeni bylo inaczej. Moze z innych powodow, mniejszych ale rownie dokuczliwych czasami i niewykrywalnych lub nie zaanonsowanych przez admina. Co nie zmienia faktu ze 2.5 dnia to tez za dlugo. hazan 21-11-2004, 20:40 i nie pisz mi ze było inaczej bo admin e9 na bieżac informował o całym zdarzeniu. Wg mojego subiektywnego wrazeni bylo inaczej. Moze z innych powodow, mniejszych ale rownie dokuczliwych czasami i niewykrywalnych lub nie zaanonsowanych przez admina. Co nie zmienia faktu ze 2.5 dnia to tez za dlugo. Zgadzam się że to długo - jakie w zwiazku z tym masz propozycje ? Vitez 22-11-2004, 09:17 i nie pisz mi ze było inaczej bo admin e9 na bieżac informował o całym zdarzeniu. Wg mojego subiektywnego wrazeni bylo inaczej. Moze z innych powodow, mniejszych ale rownie dokuczliwych czasami i niewykrywalnych lub nie zaanonsowanych przez admina. Co nie zmienia faktu ze 2.5 dnia to tez za dlugo. Zgadzam się że to długo - jakie w zwiazku z tym masz propozycje ? :arrow: sal (http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.php?p=18027#18027) Fajer 22-11-2004, 23:53 a już myślałem że znowu jakieś problemy u mnie... w czerwcu miałem problemy z ładowaniem forum w pracy... a mam tam światłowód (!) ale nie, cholera w domu jak byłem też nie działało... tyle ze w domu komp mi często sam pada, wiec już zwątpiłem... hazan 23-11-2004, 02:00 Pytam nie pod tym kątem. Chodzi mi o ewentualną możliwość przeniesienia forum na serwer, który byłby bezkosztowy. Hej możesz cos wiecej powiedziec o twoim hostingu ? - jakas stronka ? hazan 23-11-2004, 02:01 Pytam nie pod tym kątem. Chodzi mi o ewentualną możliwość przeniesienia forum na serwer, który byłby bezkosztowy. Hej możesz cos wiecej powiedziec o twoim hostingu ? - jakas stronka ? |